altintepebilisim' Alıntı:
Yapmayın arkadaşlar buraya kadar okuduğum yorumlarda her arkadaş çok güzel haber demiş fakat objekltiflikten uzak bir haber olmuş. Tabletler konusunda FATİH Projesini başından beri herkes eleştiriyor zaten ama haberde etkileşimli tahtaların ne kadar işe yaradığından ve başarılı olduğundan hiç bahsetmemişler. Bütün sınıflarda bilgisayar projeksiyon akıllı tahta problemi çözüldü. Neydi o projeksiyonlu dönemde çektiklerimiz hatırlayın. Etkileşimli tahtalar konusunda konuşuyorum bir proje ancak bu kadar etkili olabilirdi. Elimizi vicdanımıza koyup konuşalım lütfen.
elimi vicdanıma koyarak konuşuyorum tablet tam bir fiyasko. atıyorum ortalama bir okulda 200 er tane tabletin dağıtıldığını düşünürsek bu paralara ne gibi eğitim yatırımları yapılırdı gerisini siz düşünün. Evvela derslik ihtiyaçları biterdi. proje sunumunu yapak bürokratlar ve siyasiler fatih projesini bir nevi tablet projesi gibi lanse ettiler. Ayrıca akıllı tahtaların güzel olması öğrencilerin ve eğitimin boş olmasının neden önüne geçemedi. Demek ki ne kadar teknolojiye yatırım yaparsan yap insana yatırım yapmadığın sürece (insana yatırım sadece parayla olmaz) hepsi boş. Projeksiyonsuz dönemlerde yetişerek daha dolu olan bir nesil geçmişte kalıyorken Fatih projesi çağ atlatacak söylemini neye dayanarak yapar siyasi iradeler anlamış değilim.
Öğretmenlerin hizmetiçi eğitimleri masrafmış gibi görülerek merkezi kurslar kırpıldı. Sınıf ihtiyaçları görmezden gelinerek milyonlarca lira sadece makineye harcandı. Araba kullanmasını doğru dürüst bilmeyen bir kişiye siz ferrari verirseniz o kişi 100 m bile gidemez. Bu çocuklara araba vermeden önce bırakın araba kullanmayı trafik kurallarını öğretmeliydik. Bakanlık illaki hiç bir siyasi beklenti olmadan eğitime para harcamak istiyor olsaydı bu gün atama bekleyen öğretmenler dışarıda kalmazdı. Geçenlerde sultanbeyli de şehit olan polis kardeşimiz gibi (aslında fizik öğretmenidir) farklı yollara gitmek zorunda kalmazdık. Taşımalı eğitim rezilliğinden kurtulmuş olurduk. Öğretmenler tam gün esasına göre çalışır tamamı tam ücret alır boş derslerinde okulda olup öğrencilerine yardımcı olurlardı. Akıllı tahta güzel gerçekten ama akıllı tahta olmadan da projeksiyon kullanarak eğitimin den çokça şey kaybetmezdik. Bunları söylerken gerçekten elimi vicdanıma koyarak söylüyorum. Fatih projesinin maliyetleri projenin çıkış amacının çok ama çok üzerinde ve attığı taş ürküttüğü kuşa hiç değmedi.