Helal Gıda

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fatsan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

fatsan

Site Gezgini
Bir Arkadaşım geçenlerde Helal gıda ile alakalı bir konferansa gitmiş. Helal sertifikası veren Gimdes isimli bir kuruluştan gelen bir gıda mühendisinin anlttığına göre doğru düzgün helal gıda yok gibi dedi arkadaşım. bende sitesine baktım. Güncel helal gıda listesini inceledim hakkaten helal diye aldığımız çoğu ürünün ismi listede yok. Özellikle Büyük Çikolata ve Biskivi Üreticileri yok.

http://www.gimdes.org/

Güncel Liste http://cdn.gimdes.org/wp-content/upload ... rmalar.pdf

evet maalesef durum öyle... özellikle büyük markaların bisküvi ve çikolataların da kullandıkları katkılardan dolayı helal gıda sertifikası alamadıklarını duymuştum.

helal gıda adı altında ne dalavereler dönüyo. Dini kullanarak para kazanma çıkarları bunlar yemeyin

Resullah(A.S.M.) buyurdu ki:
"Öyle devir gelecek ki, insanoğlu, aldığı şeyin helalden mi, haramdan mı olduğuna hiç aldırmayacak." (Buhari, Büyu' 7, 23; Nesai, Büyu' 2, 7, 243). Rezin şu ziyadede bulunmuştur: "Böylelerinin hiçbir duası kabul edilmez."

İşte Helal gıda marketleri gıdalara eklenen sıkıntılı maddelerden müslümanları kurtarmak için kurulmuştur. Allah muvaffak etsin.

_*G_S*_' Alıntı:
helal gıda adı altında ne dalavereler dönüyo. Dini kullanarak para kazanma çıkarları bunlar yemeyin
Olur canım yemeyiz. Uyarmasan az kalsın inanıyorduk bu oyunlara. Amerikanın oyunu işte hep bunlar dimi :puhaha:

Yumurta firmaları ve su firmaları Helal Gıda sertifikası almış :))

Listede ismi olmayan ama kalitesi belli olan bazı firmalara listede ismi geçen aytaçtan kat kat be fazla güvenirim.

Bence bu firmaların isimlerinin listede olmamalarının sebebi helal olmayan gıda üretmeleri değil bu sertifikayı umursamamaları. :puhaha:

bende kuracam bi helal sertifikacısı nasılsa denetleyen eden yok bas parayı al sertifikayı

yabancı marka ürün almıyorum zaten neredeyse. buradakilerde hemen hemen hepsi türk firması. dışarıdan eti tanıdık kasaptan, tavuğuda mudurnudan almaktaydım. yanlız süt ürünlerinde pınar sütü göremedim, et ürünleride kayseri firmalarının olmaması düşündürücü

Bazıları yaptıklarını sorgulamak yerine, yaptıklarının doğrulunu ispatlamakla mükellef bir hayat peşinde. İnsanlar her yaptığının en iyisi olduğunu düşünen bugünümüzde tedavisi zor bir hastalıktan kurtulmak için doktora gitmesi gerektiğini bilmeyen bir hasta gibi.

Hasta olan insan hastalığının farkına varır ve doktora gider, deli de bir hastadır yalnız hastalığının farkına varamaz bu yüzden deliyi doktora başkaları götürür.Bu milleti farkına varamadığı hastalıklarından dolayı doktora götürecek insanlar lazım.

fatsan' Alıntı:
Bir Arkadaşım geçenlerde Helal gıda ile alakalı bir konferansa gitmiş. Helal sertifikası veren Gimdes isimli bir kuruluştan gelen bir gıda mühendisinin anlttığına göre doğru düzgün helal gıda yok gibi dedi arkadaşım. bende sitesine baktım. Güncel helal gıda listesini inceledim hakkaten helal diye aldığımız çoğu ürünün ismi listede yok. Özellikle Büyük Çikolata ve Biskivi Üreticileri yok.
http://www.gimdes.org/
Güncel Liste http://cdn.gimdes.org/wp-content/upload ... rmalar.pdf
hocam çok doğru.
benim bildiğim önce
http://www.gidahareketi.org/
buradan takip etmiştim sonra bu dernek kuruldu.

burdaki markalar sadece bu derneğe başvurmuş markalar. bu sertifakayı veren başka kuruluşlar da vardır. burada ismi olmayan markalar başka helal gısa sertifikası veren kuruluşa başvurmuş olabilirler.eğer siz birileri bu işten para kazanıyor diye eleştiriyorsanız bu işlemi devletin kendisi de tse eli ile yapıyor.

Arkadaşlar bu sitede adı olmayanlar helal değil manası çıkmaz, sadece başvurmamışlardır o kadar.

O değilde 3-5 mesaj sonra nasıl muhabbet laf sokmaya geliyor ya, nasıl helallik alacaksınız sonra :)

arkadaşlar bu sadece bir sertifika firmalar gerekli gördükleri taktirde bu kalite sertifikasını alırlar.bu sertifikayı almayıp bir çok kalite sertifikası alan firmalar vardır.ya da diğer kalite sertifakalarını almayıp bunu alan firmalar da olabilir. HACCP, İSO, CE bazı kalite sertifikalarıdır.bazı firmalar bu helal gıda sertifakasına tenezül etmediklerinden böyle bir sertifikaya sahip olmayabilirler. yani gidip afyondan sucuk aldınız baktınız helal gıda sertifikası yoksa o sucuk haram olacak değil ya:)

ya arkadaş inanmıyorsan bu gibi sistemlere sen riayet etme , güvenme. illa laf atmak zorunda değilsin ki

Tenezzül demeyelim de sertifikayı alacak standardı yoktur da o yüzden başvurmamıştır.
Rekabet ortamında firmalar nasıl bir adım öne geçerim derdindeler.
Hareketi, kurumu vs bilmiyorum ama sanırım birilerinin fena halde canını sıkmış.
Sertifikasyon yapan kurumu önemsizleştirme çabalarında büyüük firmaların eli olabilir, olur da.
Netekim işe yaradığı görülüyor. Kimi meslektaşlarımız "ver parayı al karayı diyor."
Diğer standartlar için de aynı durum sözkonusu o zaman İSO999999999 bilmem ne...

:+1:
endorfinnn' Alıntı:
Tenezzül demeyelim de sertifikayı alacak standardı yoktur da o yüzden başvurmamıştır.
Rekabet ortamında firmalar nasıl bir adım öne geçerim derdindeler.
Hareketi, kurumu vs bilmiyorum ama sanırım birilerinin fena halde canını sıkmış.
Sertifikasyon yapan kurumu önemsizleştirme çabalarında büyüük firmaların eli olabilir, olur da.
Netekim işe yaradığı görülüyor. Kimi meslektaşlarımız "ver parayı al karayı diyor."
Diğer standartlar için de aynı durum sözkonusu o zaman İSO999999999 bilmem ne...

bazı gıda sertifika firmalarının ticari kaygılarla kurulduğu malum, bastırıyorsun parayı alıyorsun sertifikayı... ama Gimdes bu işi kılı kırk yararak yapıyor

Şimdi başlık öyle bir açılmışki arkadaşlar laf sokmaktan kendini alamamaları normal...
Bir arkadaş bir konferansa gitmiş. Gıda mühendisinin biride anlatmış durmuşmuş. Doğru düzgün helal gıda yok muşmuş. Listede adı yoksa helal değildir gibi başlık açılmış.

Biri iddia ederse bu listedeki firmalar dışında kalan firmalara haram mal satıyordur çok fena bozarım.

gimdes in sıkı takipçisiyim... yıllar önce bu işler ortaya çıkmadan önce sadece Afia markası vardı . binbir güçlükle üretiliyordu 3-5 bisküvi çikolata ceşitleri.. şimdi hamd olsun bayağı iyi çalışıyorlar. birkaç senedir de gimdesi ve helal dünya marketlerini takip ediyorum. daha dün adapazarı şubesini ziyaret ettim. alış veriş yaptım.. sayıları çoğalır inşaAllah bu marketlerin. hatta kendim bile açmayı düşündüm bi ara bu marketlerden..

bence insan hücrelerine kadar ne yediğinden sorumlu ise bu türlü işlere daha çok destek verip gıdada oynanan oyunların önüne geçmeye çalışmalı..

boğazımızdan giren her lokma insanın kendi sorumluluğunda..

gimdes i tebrik ediyor, çalışmalarının daim olmasını diliyorum...

ayrıca bir paket ürünün içerisine giren bir ton katkı maddesi var. bu katkı maddeleri nelerden elde ediliyor.. merak edenler araştırsın, işin içinden çıkan olursa buyursun :)

gelecek' Alıntı:
Şimdi başlık öyle bir açılmışki arkadaşlar laf sokmaktan kendini alamamaları normal...
Bir arkadaş bir konferansa gitmiş. Gıda mühendisinin biride anlatmış durmuşmuş. Doğru düzgün helal gıda yok muşmuş. Listede adı yoksa helal değildir gibi başlık açılmış.

Biri iddia ederse bu listedeki firmalar dışında kalan firmalara haram mal satıyordur çok fena bozarım.

ürün ismi vermiyorum ama piyasadaki bir çok ürün islami değil arkadaşım.. üstelik senin ve ya bir başkasının burada kimseyi bozmaya hakkı yok.. herkes haddini bilirse sıkıntı olmaz... inanmıyorsan inandığın gibi devam et... bu kadar basit...

egitimci34' Alıntı:
gelecek' Alıntı:

ürün ismi vermiyorum ama piyasadaki bir çok ürün islami değil arkadaşım.. üstelik senin ve ya bir başkasının burada kimseyi bozmaya hakkı yok.. herkes haddini bilirse sıkıntı olmaz... inanmıyorsan inandığın gibi devam et... bu kadar basit...

İslami olmaması haram olmadığı manasına gelmez.
Helal değilse haramdır. Bu mantıkla yaklaşıyor insanlar ama bildiğim birşey varki bu firmalar sadece sizi kandırıyor.

ben ne yazıldıysa ona göre alırım.sonuçta üretici firma ürünlerimiz islami kurallara uygun kesilmektedir, hazırlanmaktadır diyorsa yeterlidir.zira nerden bileceksiniz ki gerçekten öyle olduğunu.gimder değil kim olursa olsun.adamlar nerelerde neler yapıyor.sonuçta biz güvenip alıyoruz.vebali onların.gözümle görmedikten sonra hiç birisine inanmam...

Hocam daha önce helal sertifikalı et aldım tavaya koyduğumuzda et sular içinde kaldı içerisine su basmışlar...
bu sertifikalar nasıl koşullarda kimler tarafından veriliyor ve nasıl denetleniyor....

1 ay önce falan bir helal markete gitmiştim adam kendisi söyledi tadelle sadece bir çikolatası helal sertifikası almış diğer ürünlerinde yok dedi. ama bu sitede tadellenin adı geçiyor. ben helal sertifikasının gerekliliğine inanıyorum ama olması gerektiği gibi değil şuanda öyle veya böyle yiyoruz. evimizde dikkat etsek dışarıda yediğimiz yemeklerde okulda yediğmiz yemeklerde mutlaka yiyoruz. Allahın yüce affına sığınıyoruz.

BBNET
Geri