hb laserjet yazıcı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mecura
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mecura

Aktif Üye
Dün müdür yardımcısının yazıcısı hb 1030 bigisayar tanımıyordu bugün benim evdeki hb 1018 yazıcı çalşmıyor. bigisayar görüyor ama tanımıyor. driverları yeniden yükledim olmadı. yazıcı ve faxlar bölümünde belirtilmemiş olarak görüyor. neden olabilir ve çözüm yolları nelerdir acaba? (windows 7 evdeki okuldakide xp)
Şİmdi görüyor ama yazdırmıyor

virüs işi değil :verymad:
komple format attım yine olmuyor :verymad:
yazıcıyı yüklüyorum tanımıyor acaba neden olabilir?

hocam kablodan olabilir birde kabloyu eğer kasanın ön tarafına takıyorsanız bırde arka panele takın enerji yetersiz kalabilir bundan da kaynaklana problemler olabilir

Hocam yazdırmıyor derken; bir hata veriyordur elbette. Nasıl bir hata? Mesela kablo arızalarında genelde hata verir bazen vermez, bazen yazdırır bazen yazdırmaz. Mekanik olarak yazıcı devreye gireceği aşamada mı hata veriyor peki? Problemi çözmeden hatanın üzerinde epey düşünürdüm, kücücük bir ayrıntı karşımdakinin yaşadığı sorunu çözdüğü için belirtmen daha iyi olabilir.kolay gelsin.

syntax' Alıntı:
Hocam yazdırmıyor derken; bir hata veriyordur elbette. Nasıl bir hata? Mesela kablo arızalarında genelde hata verir bazen vermez, bazen yazdırır bazen yazdırmaz. Mekanik olarak yazıcı devreye gireceği aşamada mı hata veriyor peki? Problemi çözmeden hatanın üzerinde epey düşünürdüm, kücücük bir ayrıntı karşımdakinin yaşadığı sorunu çözdüğü için belirtmen daha iyi olabilir.kolay gelsin.
hocam bende çoklayıcı var...ve yazıcı(hp1018)m kurulu olduğu halde cıktı vermiyordu.hata da vermiordu...ve benim bu sorunu çözmem iki günümü aldı.o da tesadüfen...çoklayıcıyı cıkarmısım..yazıcıyı taktım anaaa çıktı geliyor. çoklayıcıyı geri taktım...çıktı vermiyor.hata da vermiyor...yani anlıacağın mantıksız bir şekilde çoklayıcıyla yazıcı çakışıyor..o yüzden sordum hocama çoklayıcın var mı diye.

elrond' Alıntı:
syntax' Alıntı:
hocam bende çoklayıcı var...ve yazıcı(hp1018)m kurulu olduğu halde cıktı vermiyordu.hata da vermiordu...ve benim bu sorunu çözmem iki günümü aldı.o da tesadüfen...çoklayıcıyı cıkarmısım..yazıcıyı taktım anaaa çıktı geliyor. çoklayıcıyı geri taktım...çıktı vermiyor.hata da vermiyor...yani anlıacağın mantıksız bir şekilde çoklayıcıyla yazıcı çakışıyor..o yüzden sordum hocama çoklayıcın var mı diye.

Olabilir hocam. Güzel bir tecrübeyi paylaşmışsın. Aklına gelmeyebiliyor işte ilk aşamada insanın. Ama böyle forumsal paylaşımlar bilişim sektöründeki çalışanlar için gerçekten güzel. Çünkü elektronik cihazlar gerçekten çok garip varlıklar. Ne zaman neden ne için hata verdiklerini bilemiyorsunuz. Hani öğrencilere anlatırken bilgisayarlar insanların yapısını modelleyerek oluşturulmuştur, gerçekten öyle olduğunu düşünüyorum bazen. Bu nedenle paylaşımlar çok önemli aslında.

bende derste anlatırken bilgisayarlar aptaldırlar.kendi kendine birsey yapamaz.hep komut bekler..beyninizin kıymetini bilin diyorum...bu da haklı olduğumun kanıtı değil mi hocam :puhaha: :puhaha:

BBNET
Geri