hazırladığımız bir sayfayı explorerda nasıl izleriz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elfi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

elfi

Aktif Üye
Arkadaşlar başlıkta yazdığım gibi sayfayı nasıl izleyebiliriz, explorerda bir form sayfasını mesela. iis yi kurdum,dosyaları inetpub içinde wwwroot un içine attım, hepsinin web paylaşım ayarlarını yaptım, ancak browser da sayfayı izleyemiyorum. yani browser da adres satırına ne yazmam gerekiyor. bir de ip adresi ile doğrudan ilgili klasöre nasıl ulaşabilirim, bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Hocam teşekkürler, görüntületmeyi başardım, kodları yazdım, gönder dedim şu hata mesjı çıktı karşıma:

Hata Tipi:
Microsoft JET Database Engine (0x80004005)
'C:\Inetpub\wwwroot\veri_gonderme\data.mdb' dosyası bulunamadı.
/veri_gonderme/gonder.asp, line 6

Tarayıcı Tipi:
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)

6. satırı kontrol ediyorum problem göremiyorum, bu arada kodları dreamveawer da yazıyorum ondan olabilir mi?

hocam veritabanını bulamadığı icin hata vermiş.
Kod:
<% Set baglanti = Server.CreateObject("ADODB.Connection")  baglanti.Open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & Server.MapPath("data.mdb")
%>
şeklinde olduğundan eminsin değil mi hocam

Hayır öyle değil, bi de böyle deneyeyim hocam, access 2003 le oluşturdum veritabanı dosyasını.

bir de hocam acceste veritabanını 2000 formatında kaydedin. 2003'te zaman zaman problem çıkarabiliyor.

Hata Tipi:
Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80004005)
[Microsoft][ODBC Microsoft Access Sürücüsü] '(bilinmiyor)' dosyası bulunamadı.

bu hata mesjı geldi

gonder.asp dosyanın 6. satırındaki kullandıgın komut yada function ne? onu kontrol et yada daha dtay için gonder.asp dosyanın içerigini buraya kod olarak eklersen problem daha kolay çözülebilir diye düşünüyorum.

Not: olaya çok hızlı girmişin bence. Ekrana "Merhaba Dünya" yazdırdın mı? veritabanına geçmişin heme :)

elfi' Alıntı:
Hocam teşekkürler, görüntületmeyi başardım, kodları yazdım, gönder dedim şu hata mesjı çıktı karşıma:

Hata Tipi:
Microsoft JET Database Engine (0x80004005)
'C:\Inetpub\wwwroot\veri_gonderme\data.mdb' dosyası bulunamadı.

Tarayıcı Tipi:
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)

6. satırı kontrol ediyorum problem göremiyorum, bu arada kodları dreamveawer da yazıyorum ondan olabilir mi?

Dw ile alakası olduğunu zannetmiyorum. bu hata çok genel bir hata. Benim de başım bu hatayla belada bütün cuma günümü buna verdim bir türlü çözemedim ama nasipse yarın çözeceğim.
Bu hata kodu için yaptığım araştırmada genel olarak klasöre yazma izni verilmemesi, klasörün belirtilen konumda bulunamaması veya veritabanın onarılma ihtiyacı olduğunda çıkıyormuş. istersen yönetimsel araçlardan bir kaldır bir daha dene.
çözersen bana da haber verirsin.

:) yazdırdım. Kodlar:

<%

veritabaniyolu = "data.mdb"

Set baglanti = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
baglanti.open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & Server.MapPath(""veritabaniyolu"")

set kayit = server.createobject("adodb.recordset")
sql="select * from kullanici"
kayit.open sql , baglantimiz , 1,3

kayit.addnew
kayit("isim")= request.form("isim")
kayit("password")= request.form("password")
kayit.update

kayit.close
set kayit = nothing
response.write "veri tabana yeni kayıt girildi !"
response.write "<br> elfi"

%>

merhaba yı yazdırdım hocam :) kodlar bunlar:
<%

veritabaniyolu = "data.mdb"

Set baglanti = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
baglanti.open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & Server.MapPath(""veritabaniyolu"")

kayit.open sql , baglantimiz , 1,3

kayit.addnew
kayit.update

kayit.close
set kayit = nothing
response.write "<br> elfi"

%>

set baglanti=Server.CreateObject("ADODB.Connection")
baglanti.Open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & Server.MapPath("data.mdb")
olarak değiştirin hocam satırı

yok hocam ben hata vermems içn bi değişkene aktarmıştım, veri tabanı dosyasını ancak sizin yazdığınız gibi de denedim, ancak olmadı.

baglanti.open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & Server.MapPath(veritabaniyolu)

birde şu şekilde deneyiniz bakalım hocam

aşağıdaki şekilde çalışıyor. yalnız klasöre web paylaşımı vermeyi unutmayınız. bu konuda ayrınıtlı bilgi için http://rtyucel.blogspot.com/2008/03/asp ... lants.html adresine bakabilirsiniz. kolay gelsin....
Kod:
<% Set baglanti = Server.CreateObject("ADODB.Connection")  
baglanti.Open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & Server.MapPath("data.mdb")

kayit.open sql , baglanti , 1,3

kayit.addnew
kayit.update

kayit.close
set kayit = nothing
response.write "<br> elfi"%>

sadece web paylaşımı bu klasörü paylaştır diyorum değil mi hocam? bir de bu access 2003 için geçerli mi yazdığınız veri tabanı bağlantı satırı.Zira bu şekilde denedimgene şunu yazdı.

Hata Tipi:
Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80004005)
[Microsoft][ODBC Microsoft Access Sürücüsü] '(bilinmiyor)' dosyası bulunamadı.
/deneme/gonder.asp, line 2

veritabanını accesste acın ve farklı kaydetten 2000 formatında kaydedin. we paylaşımı ile ilgili verdigim linkte resimli anlatımı var. onu inceleyebilirsiniz

xp home u illegal yoldan pro yapmıştım. güncelleştirmeleri kapattım, iss yi kurdum. data.mdb de veritabanı dosyası oluşturdum, default.asp de form oluşturdum, gonder.asp de de veritabanı bağlantısını yaptım.hepsini deneme klasörünün içine attım. bu klasörü web paylaşıma açtım. çıldırıcam ben nerede hata yaptım?

rtyucel' Alıntı:
veritabanını accesste acın ve farklı kaydetten 2000 formatında kaydedin. we paylaşımı ile ilgili verdigim linkte resimli anlatımı var. onu inceleyebilirsiniz
tamam hocam,inceleyeceğim.

oğuz efe hocam web paylaşımı yaptım evet.

yuppiii sizin dediğiniz gibi oldu rtyücel hocam:) arkadaşlar çok teşekkür ederim. sorun veritabanı dosyasını kaydederken acess veritabanı dosyası olarak kaydediyordum. o db dosyasını sildim ve yeni data.mdb dosyasını kaydederken kayıt türüne tüm dosyalar dedim ve ilgili dosyayı 2000 olarak kaydetti ve mutlu son :) ilgilenen tüm arkadaşlar yürekten teşekkür ederim. ben de asp öğrenmeye başladım artık yaşasın :)

hocam halletiğinize sevindim. asp ile ilgili HERHANGİ bir problemde PM atabilirsiniz. elimden geldiğince yardımcı olmaya calisirim

BBNET
Geri