haydi sohbete....

Kodla Büyü
olcay büyükçapar. 9 eylül üniv. mezunu, BT ve eğitim üzerine çokça çalışmaları, internet sitesi olan aktif bir hocamız.
http://www.zezencay.com/ sitesi de. Ama bir sorun var sanırım, ben açamadım :)

evet olcay hoca katılıyor programa bizim üst dönemimiz olur kendisi sitesinden çook faydalanmıştık zamanında.
bu arada norm problemini yazan bir öğretmenin e postası okundu...

Prof. Dr. Kürşat ÇAĞILTAY, Prof. Dr. Soner YILDIRIM, Doç.Dr. Yasemin GÜLBAHAR GÜVEN ve katılımcı BT Öğretmenleri ile "Teknoloji ile zenginleştirilmiş öğrenme: Bilgisayar Oyunları, Programlanabilir robotlar" konusu ele alınacaktır..

bunlar hangi dünyadan gelmişler acep :puhaha: fikirler, düşünülenler çok güzel amma, bunların nasıl gerçekleşir ki acep recep.....

sınıfım kapatıldı bilgisayarlar tek tek dağıtılıyor norm fazlsıyım küçük çocuğum var bir anneyim ama onu yapmaya ne zamanınm nede gücüm kalıyor. bunlar oturmuşlar bir masa etrafına robot yapmaktan bahsediyor. ben yaşama sevincimi kaybetmişim mesleğimden nefret eder duruma gelmişim umurlarında değil. hala hikaye anlatıyorlar robot kamplarından ve buna benzer birçok zırladan bahsediyorlar. oraya çıkıp her hafta konuşan aynı tiplere hayretler içinde bakıyorum.

Uygulama çok güzel robot uygulamaları kesinlikle çocukların ilgsini çekerdi tabi buna gelene kadar olan faktörler düzgün olsaydı.
Ben dersimi normal bir sınıfta bir projeksiyon yardımıyla götürmeye çalışyıorum. Bir sınıfım bile yok. Her hafta fotokopiyle sunuyla videoyla ders anlatmaya çalışıyorum. Keşke robot kullanacak alt yapı olsaydı okulumda da bende kullansaydım...

umus1979' Alıntı:
sınıfım kapatıldı bilgisayarlar tek tek dağıtılıyor norm fazlsıyım küçük çocuğum var bir anneyim ama onu yapmaya ne zamanınm nede gücüm kalıyor. bunlar oturmuşlar bir masa etrafına robot yapmaktan bahsediyor. ben yaşama sevincimi kaybetmişim mesleğimden nefret eder duruma gelmişim umurlarında değil. hala hikaye anlatıyorlar robot kamplarından ve buna benzer birçok zırladan bahsediyorlar. oraya çıkıp her hafta konuşan aynı tiplere hayretler içinde bakıyorum.

aynı durumdayımmm çalışma isteğimi kaybettimmm maalesef

uygulamalar çok güzel ama okuldaki yazıcıdan çıktı alma sorununu çözerken nasıl vakit bulabiliriz düşündürüyor haliyle.

vay arkadaş aşağıdaki soruyu sordum

Merhaba iyi programlar, İnternet erişimi ile ilgili sıkıntılarımız var eba kullanımını arttırmak istiyoruz ancak eba içindeki içeriklere(*) ulaşamıyoruz. Geçtiğimiz haftalarda kısıtlamalar ile ilgili e-posta yollamıştım programınıza acaba bu erişim kısıtlamalarıyla ilgili bir düzenleme yapılamaz mı?

(*) Bknz. (Eba içinde e-içerik bölümünde Türkiye zeka vakfı ve halıcı bilişim hizmetleri bölümü)

sunucunun söylediği
sadece oyunlara giremiyoruz kısıtlamalar var bununla ilgili çalışma var mı diye söylendi :(

e-sınıf projesi güzel.

öğretmenler arkadaşlarımız facebook üzerinden paylaşımlarını gerçekleştirebiliyorlar. tekrar yeni bir blog kullanmayı isterler mi?

paylaşımları formal hale getirmek için güzel bir örnek

BBNET
Geri