leonardo82' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:
leonardo82' Alıntı:
ONLY61 hocam hiiiç uğraşma derim ben sana. Bazı arkadaşların evrene bakışları o kadar dar ki birkaç günde çamurdan fırladığımızı düşünebiliyorlar. Şeriat isteyenler bile var. Bu zihniyetlerle niçin tartışırsın ki? Bırak rahat ve huzurlu ölsünler; düşünmeden, yorumlamadan... Ülkenin en çağdaş beyinleri olması gereken BT öğretmenlerinin bile böylesi düşünceden, fenden, bilimden, mantıktan, felsefeden uzak olmaları beni bu ülke için karamsarlığa itti gerçekten. Hep kalıplar, kalıplar, kalıplar... Bir de ONLY61 e kimse destek olmuyor denmiş. Şahsen söylediklerinin çoğuna katılıyorum. 99 kişinin yanlışı dile getirmesi, 1 kişinin söylediği doğruyu yanlış yapmaz. Doğru doğrudur. Ortamın seviyesiyle ilgili bir durum bence. Bilgisayar mühendislerinin forumlarındaki seviyesinin bu kadar düşük olamayacağına eminim sevgili branşdaşlarım!...BT öğretmenlerini bilime, felsefeye ve delillerle evreni anlamaya davet ediyorum. bilmem anlatabildim mi? Ayrıca Hawking'in söylediğini daha dikkatli okumanızı ve yorumlamanızı tavsiye ederim. Sadece Tanrı yoktur denemez diyor, tanrı vardır diyor. Yani sadece mantıksal bir önerme ortaya koyuyor. Ayrıca Tanrıya inanan herkes müslüman değil ki neden bu kadar sevindiniz

Çoğu inançlı insan zaten Tanrıya inanıyor. Risaleler okuyarak imanlarını kurtarmaya çalışan arkadaşlar var anladığım kadarıyla. onlara önce vicdanlarını kurtarmalarını tavsiye ediyorum!
istediğin konuda bilimsel tartışabiliriz.
Şeytanın varlığını bilimsel olarak ispat et mesela en basitinden
Hocam bilimsel şeyler bilimsel olarak ispat edilir.
Şeytan, melek gibi kavramlar soyut şeylerdir. Bilimin ilgi alanına, bilimin GÜCÜNÜN YETTİĞİ yere girmez.
Bunu defalarca söyledik bu iman. İnanç.
İnanç da insan için garipsenecek bir duygu değil.
Neden dine dair şeylerin bilimsel ispatını istiyorsunuz anlamadım.
Bizim bildiğimiz fizik kurallarının, zaman ve mekanın olmadığı bir anda birden fizik kuralları, zaman ve mekan ortaya çıkıyor. Big bang teorisine göre.
BİRAZ HADDİNİZİ BİLİN YA.
BİLİM BİRAZ HADDİNİ BİLSİN.
Bu evrende bilimsel olarak ispatlanamayan şey yoktur diyemez bilim. Bilim gördüklerinin sebep ve sonuçlarını açıklar. Neden ve nasılını açıklar. Görebildiklerinin.
Fizik kurallarının dışındaki bir gerçekliği bilim nasıl açıklasın.
Bilimin olmadığı bir anı bilim nasıl ispatlayacak?
Bu bilimin yetersizliği.
Dinin değil. İmanın değil.