Hawking de doğru yolu buluyor

Kodla Büyü
Aktif üye, yeni üye, seçkin üye gibi sıfatların değiştirilmesi gerekiyor artık forumda. Mübarek üye, abi üye, şeyh üye getirilmeli yerlerine.

El-Aziz' Alıntı:
Bakara sûresi 6 ve 7. ayetler' Alıntı:
Küfre saplananlara gelince: onları uyarsan da uyarmasan da onlar için birdir, inanmazlar. Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözleri üzerinde de bir perde vardır. Onlar için büyük bir azap vardır.

Allah kalpleri hem kendi mühürlüyor hem de ateşle yakma cezası veriyor...aslında insanların bir suçu yok.
Allah mühürlemişse ne yapsın adam...illa yanacak kaçarı yok....sonsuza kadar şiş kebap...nasıl bir Tanrı anlayışınız var hayret doğrusu..

only61' Alıntı:
El-Aziz' Alıntı:
Küfre saplananlara gelince: onları uyarsan da uyarmasan da onlar için birdir, inanmazlar. Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözleri üzerinde de bir perde vardır. Onlar için büyük bir azap vardır.

Allah kalpleri hem kendi mühürlüyor hem de ateşle yakma cezası veriyor...aslında insanların bir suçu yok.
Allah mühürlemişse ne yapsın adam...illa yanacak kaçarı yok....sonsuza kadar şiş kebap...nasıl bir Tanrı anlayışınız var hayret doğrusu..

Senin amacın Allahı aramak bulmak inanmak değil. senin amacın inkar etmek için sadece tartışma yaratmak.(bu kısmı sadece kendi niyetini görebilesin diye yazdım ) Bu ayetin tefsirini okursan anlarsın. Bak ben sana anlatayım gerçi yine inanmayacaksın.
Ebu cehiller ve ekibi ve münafıklar Efendimizi (s.a.v) onlarca mucizesini görmelerine rağmen inkar ettiler. kendilerine vallahi bu adam peygamberdir ama biz onu inkar edeceğiz çünkü onlar kureyşte daha büyük konuma gelecekler diye bilmelerine ve görmelerine rağmen inkar ettiler. işte onlarca kanıta mucizeye rağmen bilerek kasten inkar eden, üstüne eziyet ve işkence yapan hatta insanları şehit eden bu insanların İNAT VE KİBİRLERİ ve YAPTIKLARI SEBEBİYLE Allah kalplerini mühürlüyor. Yani inanmayan Allahı arayan birisini değil, inanan ama kibri yüzünden diliyle inkar edip inakara zorlayanlara yapıyor bunu. ve adalette bunu gerektirir. yahudi kavmi musa as onlarca mucizesine tanık olmasına rağmen 40 günlüğüne ayrıldığında bile ineğe tapmaya başlıyor. işte iman burada ortaya çıkıyor.

only61' Alıntı:
El-Aziz' Alıntı:

Yazdığım ayeti diyanet işlerinin mealinden aldım. Bilimsel ispat istiyorsun ama Türkçe bilgin bile yok senin.
"Küfre saplananlara gelince" diye başlıyor cümle. Fail Allah değil, kişinin kendisi. Yani insanları Allah küfre saplamıyor, onlar kendileri saplanıyor. Allah küfre saplanmış olanların kalplerini mühürlüyor. Diğer mesajımda dediğim gibi, birazcık akıl yürütmek gerekiyor. Öyle sulu sulu dalga geçerek olmaz bu işler. Birşeyin olmadığını ıspatlamak olduğunu ıspatlamaktan daha zor. İşin kolay değil dostum :puhaha:

Eğer niyetin kötü değil de gerçekten merak ediyorsan, akıl yürütüp anlamaya çalışarak Kuran' ı başından sonuna kadar okuman yeterli. Eğer niyetin kötü ve inkar etmeye çalışıyorsan yine Kuran' ı baştan sonuna kadar anlayarak ve dediğin gibi bilimsel inkar et.

Neyse seninle münakaşa etmeyeceğim! Kimse kimseyi birşeylere inandırmak zorunda değil. Ben bir müslüman olarak üzerime düşeni yapmaya çalıştım.

format_01' Alıntı:
only61' Alıntı:
El-Aziz' Alıntı:

Senin amacın Allahı aramak bulmak inanmak değil. senin amacın inkar etmek için sadece tartışma yaratmak. Bu ayetin tefsirini okursan anlarsın. Bak ben sana anlatayım gerçi yine inanmayacaksın.
Ebu cehiller ve ekibi ve münafıklar Efendimizi (s.a.v) onlarca mucizesini görmelerine rağmen inkar ettiler. kendilerine vallahi bu adam peygamberdir ama biz onu inkar edeceğiz çünkü onlar kureyşte daha büyük konuma gelecekler diye bilmelerine ve görmelerine rağmen inkar ettiler. işte onlarca kanıta mucizeye rağmen bilerek kasten inkar eden, üstüne eziyet ve işkence yapan hatta insanları şehit eden bu insanların İNAT VE KİBİRLERİ ve YAPTIKLARI SEBEBİYLE Allah kalplerini mühürlüyor. Yani inanmayan Allahı arayan birisini değil, inanan ama kibri yüzünden diliyle inkar edip inakara zorlayanlara yapıyor bunu. ve adalette bunu gerektirir. yahudi kavmi musa as onlarca mucizesine tanık olmasına rağmen 40 günlüğüne ayrıldığında bile ineğe tapmaya başlıyor. işte iman burada ortaya çıkıyor.
Hocam münakaşaya gerek yok. Relaks:)

only61' Alıntı:
El-Aziz' Alıntı:

Ayrıca bu tek bir ayettede geçmez. onlarca ayette geçer. yahudi kavimlerinin yaptıkları karşısında geçer, ebu cehillerin yaptıkları karşısında geçer, münafıkları yaptıkları karşısında geçer, bilmelerine inanmalarına rağmen küfre sapanlarda geçer.

Arkadaş sana meali okumanı tavsiye etmiş ama sen gerçekten araştıracaksan öğrenmek bilmek istiyorsan sakın meal okuma. dünde birkaç ayet yazdın ama bunların iniş sebebini ne zaman indiğini hangi olaylar yüzünden olduğunu bilmen gerekir. yoksa bu tarz ayetleri okuyunca şeytan seni küfürde daha kolay sabit kılar. ama meal yerine tefsir okursan herşey yerine tam oturur

El-Aziz' Alıntı:
format_01' Alıntı:
only61' Alıntı:
El-Aziz' Alıntı:

Senin amacın Allahı aramak bulmak inanmak değil. senin amacın inkar etmek için sadece tartışma yaratmak. Bu ayetin tefsirini okursan anlarsın. Bak ben sana anlatayım gerçi yine inanmayacaksın.
Hocam münakaşaya gerek yok. Relaks:)

Münakaşa etmiyorum hocam sadece açıklıyorum :) arkadaş dünde aynısını yaptı. ayetin tefsirini bilmeden bu ayetlerin inkara yetebilecek olduğunu düşündüğü için böyle yazdım. :)

format_01' Alıntı:
only61' Alıntı:
El-Aziz' Alıntı:

Ayrıca bu tek bir ayettede geçmez. onlarca ayette geçer. yahudi kavimlerinin yaptıkları karşısında geçer, ebu cehillerin yaptıkları karşısında geçer, münafıkları yaptıkları karşısında geçer, bilmelerine inanmalarına rağmen küfre sapanlarda geçer.

Arkadaş sana meali okumanı tavsiye etmiş ama sen gerçekten araştıracaksan öğrenmek bilmek istiyorsan sakın meal okuma. dünde birkaç ayet yazdın ama bunların iniş sebebini ne zaman indiğini hangi olaylar yüzünden olduğunu bilmen gerekir. yoksa bu tarz ayetleri okuyunca şeytan seni küfürde daha kolay sabit kılar. ama meal yerine tefsir okursan herşey yerine tam oturur
hocam meallerde de yazıyor bazen ayetlerin açıklamaları. Ama haklısınız tefsir okumak daha uygunmuş.
Bir de ben bildiğim için değil, bu konu tartışılınca internetten az önce açıp meal okuyayım dedim, Kuran' ın 2. sayfasında çıktı karşıma:)

Arkadaşlar bu din nasıl bir olgudur böyle?bazı arkadaşların söyledikleri beni şaşırtıyor bazı sosyologların din kuramlarını okuyup(k.marx,e.durkheim vs.) burdaki arakdaşların yazdıklarını görünce tam diyorum oldu cuk oturdu.
örneğin k.marx din'in acımasız dünyada ezilenlerin sığındığı bir duygu olduğunu ve ancak dinin insanların baskı ve sömürüden kaynaklanan acılarını dindirecek ve onları yoksulluktan kurtaracak gerçek çözümler sunmak yerine,öte dünya üzerinde yoğunlaştırdığını söyler.
Şimdi ülkemizden örnek vererek soruyorum size bildiğiniz gibi yeşil sermaye oldukça güçlendi çok pahalı evlerde oturup çok pahalı ve lüks araçlara binip geziyorlar.Bu insanlar ne kadar daha dini duygularla hareket edecekler?

Haber yalan diyenler için:
Tanrı’yı evrenin yaratılışının dışında tutan ve ‘ Yaratıcı’ya ihtiyaç yok’ diyen Stephen Hawking’den yeni Tanrı açılımı…
Profesör Stephen Hawking : ‘ Evrenin oluşumu bilimin gerçekliğine dayanır. Ama bu, bilimin kurallarını yaratan bir Tanrı olmadığı anlamına gelmez’…
http://haber1.kanald.com.tr/Haber/Dunya ... 40899.aspx

Mr.Spermata' Alıntı:
Arkadaşlar bu din nasıl bir olgudur böyle?bazı arkadaşların söyledikleri beni şaşırtıyor bazı sosyologların din kuramlarını okuyup(k.marx,e.durkheim vs.) burdaki arakdaşların yazdıklarını görünce tam diyorum oldu cuk oturdu.
örneğin k.marx din'in acımasız dünyada ezilenlerin sığındığı bir duygu olduğunu ve ancak dinin insanların baskı ve sömürüden kaynaklanan acılarını dindirecek ve onları yoksulluktan kurtaracak gerçek çözümler sunmak yerine,öte dünya üzerinde yoğunlaştırdığını söyler.
Şimdi ülkemizden örnek vererek soruyorum size bildiğiniz gibi yeşil sermaye oldukça güçlendi çok pahalı evlerde oturup çok pahalı ve lüks araçlara binip geziyorlar.Bu insanlar ne kadar daha dini duygularla hareket edecekler?

İslam dininin emrettiği zekatla sadakayla fakir ve yoksulu gözetmektir. Bunu yapmayanlar yüzünden İslam dininin insanları gözetmediği söylenemez. Adam hep bana anlaşıyla yaşıyor bi de müslümanım imanlıyım diyosa bunu sorgulamakta bize düşmez. Bu İslamı kötülemeye de sebep değildir. O kişinin kendi iç muhasebesiyle alakalıdır. ve mukafatını da cezasını da ahirette görecektir. Ama islam her zaman yoksulu yetimi dulu gözetmeyi emreder. Bunu yapanlara ne mutlu. Bir kere aç ve araştır bakalım Afrikadaki kardeşlerimiz çiin kimler neler yapmak için uğraşıyor. Hep görmek istediğiniz şeyleri görüyorsunuz yok max mı bilmem. Ebubekir (r.a) zengin bir adam olmasına rağmen Peygamber Efendimiz (s.a.v) Hz. Hatice Annemizle evlendiğinde ne kadar zengin olduklarını ancak bu varlıklarını islam yolunda son kuruşuna kadar infak ettiklerini de bir göz önüne al. Fakir olan muhtaç olan tabiki İslama sığınacak. İslamı hakkıyla bilene sığınacak.

kardeşim ayet yazıyorsun da ayetlerin doğruluğu ne malum?
kendi aklınızla ve bilimsel gerçeklerle cevap verin?
mantıklı tartışalım ama siz copy paste yapıyorsunuz..
en iyi bildiğiniz iş o zaten...
100 kere söyledim sizin müslüman olmanız tamamen yaşadığınız çevreyle ilgili...
yoksa dünyada 5 milyardan fazla insan diğer dinlere inanmaz müslüman olurdu..
ama size göre onlar salak siz akıllısınız...merak etmeyin onlar da aynı şeyi sizler için düşünüyor :)

1 only61 sen kendi kendine yazıp çiziyorsun ama bakmıyorsun ki kimse seni zaten kale almıyor. boşuna kendini yorma. İkinci yazdığım yukarıdaki paragrafın tek kelimesi kopyala yapıştır değil. Sen kendi işine bak dostum Biz Allah ın varlığını birliğini tartışmıyoruz biz başka yerdeyiz sen başka yerde. Sen git Senin isteğinle açılan İngilizce konusunda takıl...

gezegen10' Alıntı:
1 only61 sen kendi kendine yazıp çiziyorsun ama bakmıyorsun ki kimse seni zaten kale almıyor. boşuna kendini yorma. İkinci yazdığım yukarıdaki paragrafın tek kelimesi kopyala yapıştır değil. Sen kendi işine bak dostum Biz Allah ın varlığını birliğini tartışmıyoruz biz başka yerdeyiz sen başka yerde. Sen git Senin isteğinle açılan İngilizce konusunda takıl...

Cahille girme münâkaşaya. Ya sinirini zıplatır tavana, ya da yazık olur âdâbına...

Mevlana

only61' Alıntı:
El-Aziz' Alıntı:

Kul kendi müstehak olduğu için Allah mühürlüyor.

Ölene kadar açık olan tevbe kapısına ne oldu peki Allah peşinen niye mühürlüyor insanların kalbini...
Bir Tanrı kendi yarattığı kulu niye yaksın?..hem de sonsuza kadar...
kötülük yaptığı için yakmışsa kötülüğü de Tanrı yarattı...
kötülük şeytandandır demeyin çünkü şeytanı yaratan da Allah...
herşeyin sebebi Allah...
iyilik yapmak topluma faydalı olmak önemli değil...
kendisine inanılmadığı zaman öfkeleniyor doğru cehenneme...
iyi bir insan olsan da onun için inanmak önemli....
hem de o kadar din varken doğrusunu bulmak ayrı bir mesele...
bugün gidin dünyanın değişik yerlerinde değişik dinlere inanan insanları görün
sizden daha fanatik şekilde kendi dininin doğru olduğuna inanıyorlar..
bu böyledir çünkü din inanılmaz bir alışkanlıktır...
burda atıp tutanlar sanki çin de dünyaya gelseler müslüman olacaklarmış gibi konuşuyorlar :)
ya da ingilterede richard ailesinden dünyaya gelseniz müslüman mı olacaktınız?
yemeyin beni :)

only61' Alıntı:
Ölene kadar açık olan tevbe kapısına ne oldu peki Allah peşinen niye mühürlüyor insanların kalbini...
herşeyin sebebi Allah...
burda atıp tutanlar sanki çin de dünyaya gelseler müslüman olacaklarmış gibi konuşuyorlar :)
şimdi bakara suresinden bi ayetle gelecekler onların gözleri kör kulakları sağırdırlar.onlar sizlerle alay ederler ama bilmezler ki asıl acınacak durumda olanlar kendileri vs....diye bi ayetle hocam...
//hocam adam yapmış herşeyi düşünmüş,kitapta her şeyi garantiye almış.bi kaç yy daha götürür bu din:)

only61' Alıntı:
herşeyin sebebi Allah...

Korkma hocam, o mührü açtırmak isterse kul, Allah o mührü de açar.
Kul onun. İsterse yakar. İstemezse yakmaz.

Hatta ve hatta, kendisine inanmayanı yakmaz, kendisine inananı yakar. Bir kul çıkıp da ona hesap sorma hakkına sahip değil.

Silahla bir adam öldürüldüğünde silahı yapan usta mı suçlanır, silahı kullanan mı? Allah kötülüğü yaratmıştır ama kullarına verdiği cüzzi iradeleri ölçüsünde seçme imkanı da vermiştir. Kul iyiliği seçerse Allah hayrı halk eder. Kul kötülüğü tercih ederse Allah da şerri halk eder.

Kötülük şeytandan değildir, hayır da şer de Allah'tandır; o yüzden öyle birşey demeyeceğiz. Hayırı da şerri de Allah halk eder. Ama kula tercih edecek aklı vermiştir. Kula verdiği akıl nisbetinde hesap görecektir diye umuyoruz biz. Yani standart sapmalar hesaplanacak korkma.

İnanmasan dahi burada yaptığın en ufak bir iyiliğin karşılığını verecektir Allah. İnansan dahi burada yaptığın en küçük kötülüğün de karşılığını Allah-u alem verecektir.

Bizler sadece umuyoruz.

Evet, bazı konularda bazı kişilerin kesin hüküm vermeleri benim de çoğu zaman hoşuma gitmez.

Bizler umuyoruz, Allah'ın adaletini anlamak bizim için zor.

Sorgulamak ise densizlik.

Benim sahibim, malikim o. Bizler onun mülkünde, onun memlüküyüz. O ise bizim hem melikimiz, hem malikimiz.

Ben inanıp, ibadet edip, ahlaklı ve erdemli olup ahirete gitsem ve cehenneme gönderilsem dahi benim onun hikmetini sorgulama hakkım yok.

only61' Alıntı:
herşeyin sebebi Allah...

şimdi only61;
Önce Allah seni yokluk aleminden varlık alemine getirdi,sen bir taş da olabilirdin,bir ot da.Ama seni insan olarak yarattı(ne mutlu) hatta senin için arzın halifesi diyor, ve seni bir imtihana tabi tutmak istedi.Ve seni çok çeşitli cihazlarla donatmış:başta akıl,kalp,ruh,göz,el, ayak....ve bunların kullanım şekline göre de senin imtihanın görülecek.Ve bu cihazları onun istediği yolda kullanırsan mükafat vereceğini elçileriyle haber veriyor.Bu cihazlarla beni bul diyor.yine yanlış yolda kullanırsan eninde sonunda hüsrana uğrayacağını da söylüyor.

peki diyeceksin niye sonsuz cehennem azabı:sen dünyada 1 dk içinde bir adamı öldürünce 30 sene hapis cezası alıyorsun ve bunu herkes kabul edip evet bu olmalı diyor.İşte kafir adam ömrünün milyonlar dakikalarını inkarla geçirdiğnden bunu hak ediyor.peki suçu ne:Allahın bizim için kurmuş olduğu mükemmel düzeni inkar etmek,değersiz,boş,amaçsız saymak.

ayrıca herkesin imtihanı farklıdır.zor şartlarda nöbet tutan bir askerin 1 saati 10 sene yapılan nafile ibadetten daha karlı olabilir.Avrupada,çinde,ingilteredeki adam müslüman doğmasa da islamı bulma becerisi elinde var,belki onun şartları daha zor.ama bulduğunda bizden daha karlı olabilir.Ayrıca yabancı memleketlerde yüzbinlerin İslamı seçtiğini duymuşsunuzdur

ha ayrıca ben imtihan olmak istemiyorum deme şansın yok.
Bir de o kadar din yok.Son ve Hak ve Mükemmel dinimiz İslam var

only61' Alıntı:
herşeyin sebebi Allah...
eylemi istemek bizden yaratmak allahtandır o yüzden sen inanmak istersen allah kalbini açar yok inanmak istemezsen allah kalbini mühürler bu mühürde öyle gerçek anlamda mühürdeğil içininin kararması içine şüphe girmesi veya içinin kötülükle dolması gibi ifade edilebilir. kendisine inanılmayınca cehenneme atmasıda şöyle düşün kendi çocuğuna canın pahasıne ne fedakarlıklar yaparak büyütüyor yemeyip yediriyor içmeyip içiriyorsun gün geliyor seni elinin tersi ile itiyor nankörlük yapıyor, ben kendi adıma en iyi ihtimalle evlatlıktan reddederim. belkide en büyük düşmanım olur çünkü sen onu karşılıksız sevmiş nice fedakarlıklar yapmışsın, o ise hiçbirşeyi göremiyor, işte btün mesele bu. dinin alışkanlık olma meselesine gelince size ilk baştan söyledim araştırmak düşünmek doğruyu aramak, bulduktan sonra kuvvetlendirmek gerekli alışkanlıklar düşünemeyenler içindir özellikle biz öğretmenler için geçerlideğildir, çünkü bizler düşünce üreten insanlarız. sizide daha sağlıklı düşünmeye davet ediyorum. daha amino asit mertebesinde çöken evrim teorisine inanıyorsunda oksijene hidrojene helyuma(insan vücudundaki atomlar) can veren, seni yoktan var eden allaha inanmaya gelince neden inanmıyorsun o da garip.

girdap08' Alıntı:
Yönetimin artık bu işe el atması lazım. Forum artık çığrından çıktı.

Bir de şunu merak ettim. 2009'da hayırdan, sevaptan, Allah Rızasından bahseden only61'ê ne oldu da bu hale geldi :
search.php?st=0&sk=t&sd=d&author_id=2650&start=2805
yanlız bu yaptığın hiç hoş olmadı bence amacımız kimseyi kötülemek aşağılamak üzmek ifşa etmek linç etmek değildir daha insancıl olalım lütfen.

hastasıyız dede' Alıntı:
girdap08' Alıntı:
Yönetimin artık bu işe el atması lazım. Forum artık çığrından çıktı.

Bir de şunu merak ettim. 2009'da hayırdan, sevaptan, Allah Rızasından bahseden only61'ê ne oldu da bu hale geldi :
search.php?st=0&sk=t&sd=d&author_id=2650&start=2805
yanlız bu yaptığın hiç hoş olmadı bence amacımız kimseyi kötülemek aşağılamak üzmek ifşa etmek linç etmek değildir daha insancıl olalım lütfen.

Bunun neresinden aşağılama,kötüleme var gösterir misiniz?
2 gündür, kendince ayetler içerinde çelişki bulduğunu iddaa eden birisine kendi çelişkisini göstermenin neresi üzmek,kötülemek,aşağılamak?

BBNET
Geri