Hatalı Puantaj

Kodla Büyü

mahonyhacettepe

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mayıs ayına ait puantajı inceledim. 14.05.2025 tarihinde malumunuz alanımız değişti ve o tarihten sonra BT Rehberliğinden gelen ücretler yansımamış. Okul idaresine sözlü olarak ilettim. İlçeye bildirdiğini eksik kısmın yatacağını söyleedi. Banka hesaplarımı kontrol ettim. Eksik kısım yatmamış. (7455,89 TL) Dilekçe vereceğim Pazartesi günü. Size sorum şu: Mayıs ayı puantajına bakıp kaç ders eksik olduğunu hesaplar mısınız? Ben 41 hesapladım. sizce kaç? Sizin Mayıs ekdersi ne kadardı? (Perşembe günleri 2 saat kulüp var.)
mayıs.webp

Mayıs ayı bana ait puantaj
En üstteki sıra nöbet.
Çarşamba günlerine 2 saat kulüp eklenmiş hali şöyle:

Screenshot_20250913_153233_Chrome.webp

Hocam teşekkürler. Hata var yani. Kaç saat hesaplayabildiniz mi? Diğer arkadaşlarda durum nasıl? Benim gibi BT Rehberliği başlama geç yapıldığı için mayıs ekdersi eksik yatan var mı? Yoksa sadece bana mı özgü. İşini bilmeyenleri idareci/mebbisçi bilmem neci yapınca bunlar oluyor malesef.

Muhtemelen BTR görevlendirmesi alan değişikliği yapılabilisin diye MEBBİS'ten silmişler. Sonra eklemeyi unutmuşlar.
Nöbet göreviniz yok sanırım.
Kulüp göreviniz varsa 100-57=43 saat eksik gibi görünüyor.

Muhtemelen BTR görevlendirmesi alan değişikliği yapılabilisin diye MEBBİS'ten silmişler. Sonra eklemeyi unutmuşlar.
Nöbet göreviniz yok sanırım.
Kulüp göreviniz varsa 100-57=43 saat eksik gibi görünüyor.
Nöbet yok. 1 mayıs kulübe denk geldiği için 2 saat kesilmiş. Yani 41 olmalı. Teşekkürler.

Mayıs ayı eksik yatan ekders (41) yattı ancak bir hata var gibi.
Özkansoft sitesinde 41 saat hesaplattığımda: 5.812,07 TL hesaplıyor.
https://ek-ders-ucreti.hesaplama.net/ sitesinden hesaplatınca, gelir vergisi ve damga vergisi kesintileri de kesilince: 4.605,55 TL
Bana yatan 4.605,55 TL
Daha önceki aylara bakınca hep Özkansoftta çıkan sonuç yatmış. Mayıs için 1200 TL küsür fark var.
Eğer hesaplama.net sitesine bakarsak hepimize fazla yatıyor her ay. Bence yanlış hesaplıyor. Hangisi doğru?

Mayıs ayı eksik yatan ekders (41) yattı ancak bir hata var gibi.
Özkansoft sitesinde 41 saat hesaplattığımda: 5.812,07 TL hesaplıyor.
https://ek-ders-ucreti.hesaplama.net/ sitesinden hesaplatınca, gelir vergisi ve damga vergisi kesintileri de kesilince: 4.605,55 TL
Bana yatan 4.605,55 TL
Daha önceki aylara bakınca hep Özkansoftta çıkan sonuç yatmış. Mayıs için 1200 TL küsür fark var.
Eğer hesaplama.net sitesine bakarsak hepimize fazla yatıyor her ay. Bence yanlış hesaplıyor. Hangisi doğru?

Normalde Özkansoft doğru.
Hesaplama.net'te vergi istisnası dikkate alınmadığı için yanlış hesaplıyor.

Ama size sonradan fark yattığı için ve mevcut ayın bütün vergi istisnası ek ders ve maaşta kullanıldığı için vergi kesilerek yatması normal. Özkansoft'ta bunla ilgili ayarlar var.

Son düzenleme:
Normalde Özkansoft doğru.
Hesaplama.net'te vergi istisnası dikkate alınmadığı için yanlış hesaplıyor.

Ama size sonradan fark yattığı için ve mevcut ayın bütün vergi istisnası ek ders ve maaşta kullanıldığı için vergi kesilerek yatması normal. Özkansoft'ta bunla ilgili ayarlar var.
Ama eğer zamanında yapılsaydı kesilmeyecekti. Sadece toplam matraha eklenmesi gerekmiyor muydu?

ilksms
Geri