Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama

Hata.. YARDIM..

Konu, 'Programlama Dilleri' kısmında cinefil tarafından paylaşıldı.


Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal

  1. cinefil

    cinefil Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    5 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    759
    Beğeni:
    22
    Aşağıda yazdığım programda koyu renkli yazılı olan kodda şu hatayı veriyor:"Error 2 'WindowsFormsApplication105.Form1.aktar(int[], int)': not all code paths return a value " ben çözemedim :? .... ne anlama geldiğini ve çözümünü söylerseniz çok sevinirim...


    using System;
    using System.Collections.Generic;
    using System.ComponentModel;
    using System.Data;
    using System.Drawing;
    using System.Linq;
    using System.Text;
    using System.Threading.Tasks;
    using System.Windows.Forms;

    namespace WindowsFormsApplication105
    {
    public partial class Form1 : Form
    {

    public static int aktar(int[] b,int d)
    {

    for(int i=0;i<d;i++)
    {
    int[] c = new int[d];

    c=b;
    return c;
    }
    }

    public Form1()
    {
    InitializeComponent();
    }


    private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
    {
    int sayi = listBox1.Items.Count;
    int[] a=new int[sayi];
    for(int i=0;i<sayi;i++)
    {
    a=Convert.ToInt32 (listBox1.Items);

    int sonuc=aktar(a,sayi);
    listBox2.Items = Convert.ToString(sonuc);

    }
    }
    }
    }
     
  2. tati

    tati Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    7 Eylül 2007
    Mesajlar:
    822
    Beğeni:
    0
    d nin değeri nedir ?
     
  3. cinefil

    cinefil Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    5 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    759
    Beğeni:
    22
    d'nin değeri int sonuc=aktar(a,sayi); kodundaki sayi değerinden geliyor... sayi değeri de listbox1 deki eleman sayısına eşit :wink:
    yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...
     
  4. manhem

    manhem Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    954
    Beğeni:
    1
    butona basınca "a" değerin int[] b ye gitmiyor yani a ya aslında değer verdiremiyorsun bir de bu c# sanırım pek anlamam ama programlama açısından bakarsak gereksiz satırların çok
     
  5. refleto

    refleto Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    30 Eylül 2007
    Mesajlar:
    649
    Beğeni:
    0
    using System;
    using System.Collections.Generic;
    using System.ComponentModel;
    using System.Data;
    using System.Drawing;
    using System.Linq;
    using System.Text;
    using System.Threading.Tasks;
    using System.Windows.Forms;

    namespace WindowsFormsApplication105
    {
    public partial class Form1 : Form
    {

    public static int aktar(int[] b,int d)
    {
    int sonuc=0
    for(int i=0;i<d;i++)
    {
    int[] c = new int[d];

    c=b;
    sonuc = c;
    }
    return sonuc;
    }

    public Form1()
    {
    InitializeComponent();
    }


    private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
    {
    int sayi = listBox1.Items.Count;
    int[] a=new int[sayi];
    for(int i=0;i<sayi;i++)
    {
    a=Convert.ToInt32 (listBox1.Items);

    int sonuc=aktar(a,sayi);
    listBox2.Items = Convert.ToString(sonuc);

    }
    }
    }
    }

    böyle dene kodunda ne yapmak istediğini anlamadım ama böyle çalışması lazım
     
  6. manhem

    manhem Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    954
    Beğeni:
    1


    sanırım bi listenin elemanlarını diğer listeye atmaya çalışıyor
     
  7. cinefil

    cinefil Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    5 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    759
    Beğeni:
    22

    sağolun diğer hata çözüldü AMA şimdi de en son satırdaki listBox2.Items = Convert.ToString(sonuc); kodunda şu hatayı verdi: "InvalidArgument='0' değeri 'index' için geçerli değil." hatası verdi... bunu nasıl çözeceğiz... :?
     
  8. refleto

    refleto Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    30 Eylül 2007
    Mesajlar:
    649
    Beğeni:
    0


    hatadan anladığım kadarı ile i değeri kadar örnek i=8 ise listBox2'nin o kadar elemanı yok... burada bir mantık hatası var gibi... tam ne yapmak istiyorsun
     
  9. cinefil

    cinefil Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    5 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    759
    Beğeni:
    22
    teşekkür ederim arkadaşlar... sorun çözüldü...
     

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal