harici harddisk satınalırken nelere dikkat etmeliyim?

Kodla Büyü

bariskilic07

Site Gezgini
harici harddisk satınalırken nelere dikkat etmeliyim?
şu kavramları öğrenmek istiyorum:

e- sata:
firewire:
Medya center:
ethernet:

bunlar harici harkdiskte ne işe yararlar aydınlatırsanız sevinirim.

Bunlar harici sabit diskin bağlantı yollarıdır.
e-sata ve firewire portu çoğu bilgisayarda olmadığından, bu özelliğe sahip sabit diskin bir avantajı yok.
Medya Center, hem harici sabit disk hem de bazı medyaları çalma özelliği olan olabilir. Çoğu harici sabit disk için gerekli değil, ihtiyaç da yok açıkçası.
Ethernet portu olan sabit disklerini doğrudan bir switch'e takarak, sabit diski ağda herhangi bir bilgisayarda kullanabilirsiniz.
Bütün bu özellikler güzel olsa da hem fiyatı artırdığından hem de çoğunu kullanma fırsatı bulamayacağınızdan gereksiz olduğunu düşünüyorum.
Eğer harici sabit disk alacaksanız, USB 3.0 destekli Seagate ya da Samsung gibi bilinir bir markanın haricisini alın gitsin.

yakuphan hocam çok teşekkürler . yazınız sade ve anlaşılır. konuyu anladım sadece tanınmış olmayan bir marka beğendim linkteki harddisk uygun mu sizce tavsiye edermisiniz.
Bağlantı ŞekliKablolu
Kapasite1 TB
Boyut2,5 "
Disk Dönüş TeknolojisiStandart
Tek Tuş İle YedeklemeHayır/Yok
Harici Bağlantı NoktalarıUsb 3.0
İşletim Sistemi UyumuMac OS X Ailesi, Unix/Linux Ailesi, Windows Ailesi
Kutu İçeriği2,5 inç harici disk , garanti belgesi , kullanım kılavuzu , usb bağlantı kablosu ( tek usb kablo üzerinden hem güç gereksinimini karşılar hemde data aktarımını sağlar )
Ağırlık205 gr
Boyutlar (GxDxY)75,8 x 13,6 x 124,8 cm
Garanti Süresi:24 Ay
fiyatı 160 tl

mutlaka usb 3.0 desteği olan bir harici alın derim. Seagate yada Toshiba tercih edilebilir. bende seagate 1 tb 2.0 var. memnunum. tavsiye ederim.

BBNET
Geri