Selamlar. Bundan 6 sene önce alınan(o zamanın teknolojisine göre oldukça iyidi). bilgisayarımın harddiski yandı. Yeni bir harddisk almam lazım. Biraz araştırdım. Benim harddiskim ATA. İnternetten harddisk fiyatlarına baktım, 80 GB lık işimi görebilecek bir harddisk alayım dedim ama teknolojileri hep SATA. Piyasada ATA satılmıyor mu?. Sizce ben ATA bir harddik mi bulup almalıyım. Yoksa SATA harddisk mi almalıyım. Eğer SATA alırsam sanırım anakartımda böyle bir giriş yok. Bunun için ayrı bir aparat mı almam gerekecek. Ne yapmalıyım, bana yol gösterirseniz çok sevinirim.
Bir de harici harddisk alırsam, bunu dışarıdan USB girişine bağlarsam, işletim sistemini buraya yükleyip bilgisayarımı çalıştırabilir miyim? İstediğimde bu harddiski çıkarıp istediğim yere götürüp bilgileri yükleyip, tekrar kendi bilgisayarıma taktığımda problem yaşar mıyım?
Bir de harici harddisk alırsam, bunu dışarıdan USB girişine bağlarsam, işletim sistemini buraya yükleyip bilgisayarımı çalıştırabilir miyim? İstediğimde bu harddiski çıkarıp istediğim yere götürüp bilgileri yükleyip, tekrar kendi bilgisayarıma taktığımda problem yaşar mıyım?