Hani gardaş Fatih bizim okula gelmedi daha...

Kodla Büyü

pisagorean

Süper Üye
Süper Üye
Daha dün duvarın yüzünden bağırsak gibi kablo dolandırarak bi odaya internet çektik. Hani bu Fatih gelecekti, kablolar şekle şemale girecekti?

reklam yaptılar milleti birsürü herkesi beklentiye soktular ama sonradan kimseden ses çıkmamaya başladı.

hocam fatih projesinde değişikliğe girildi sanırım...öğrencilere tablet dağıtılmayacak sadece sınıflara akıllı tahta kurulacak ve proje bu şekilde sonladrılacak. gerekçe olarakta bill gates tabletler eğitim kalitesini düşürdüğünü söylediği için vazgeçtik diyecekler.....

öğrenciler kafamızı ütüleyecek eylül itibari ile bizim tabletler nerede diye ne iştir arkadaş.

mudur vekılı oldum belkı fatıhın angaryasından kurtulurum dıye ama neredee persembe aradılar lıse ogretmenlerıne wın7 ve offıce2010 kursu verırmısınız (nezaketen soruldu) dedıler Akıllı tahta hızmetıcını hayrımıza vermıstık ucretlendırmemıslerdı bakalım bu ne olucak

Bazı liselere geldi bizim ilçede. Okullar eski, sınıflar dökülüyor, sıra ve oturaklar çizik içinde, kırık, pencerelerde kapanmayanlar var, okulda doğru dürüst deney malzemesi olduğunu düşünmüyorum(kadrolu öğretmeni olmadığım için kesin bir kanaatim yok), kalabalık, disiplin yok liselerde ama duvarında akıllı tahta olacak.

obsearchver' Alıntı:
Bazı liselere geldi bizim ilçede. Okullar eski, sınıflar dökülüyor, sıra ve oturaklar çizik içinde, kırık, pencerelerde kapanmayanlar var, okulda doğru dürüst deney malzemesi olduğunu düşünmüyorum(kadrolu öğretmeni olmadığım için kesin bir kanaatim yok), kalabalık, disiplin yok liselerde ama duvarında akıllı tahta olacak.
Çok doğru tespit hocam. Bizim okulda hizmetli yok. Temizletmek için köyden birilerini bulduk. Okulda dönen parayla onların ücretini veriyoruz. Yani bzen ücretlerini dahi ödeyemiyoruz para olmadığı için. Okulu b.k götürüyo ama akıllı tahtamız olacak çoh şükür.

Karşımızdaki liseye geldi. Bizim ilköğretimde tık yok daha. 2000 yılında kurulan fazI bekolar ile sürünüyoruz...Gittim baktım sisteme, Sürgülü iki tahta. biri yeşil, biri beyaz. Beyazın altında Devasa bir televizyon. Marka mı?? Tabiiki Vestel !!.. Dokunmatikmi diye sordum, kimse bilemedi, açayım dedim, aman sakın,daha neler... en fazla bir yıl veririm tv'ye. kıymeti bilinmez, bozulur gider bence. Ama her sınıfa konması gerçekten şaşırtıcı.. Sağlam bir sermaye ister...

karinca_52' Alıntı:
liselere geldi....sıra orta kısımda

mudur odasına bıle en fazla ıkı velı oturabılecek genıslıkte hızmetlılere eger hayırsever bulabılırsem merdıven altını oda yapıcam rehber ogretmenıde ogretmenler odasına alıyorum sınıf mınıf yok bına eskı nasıl gelıcek fatıh
gercı bızım okula erken geldı (adım Fatıh) :)=

koyar benzine zammı alsana sermaye...
bu arada bill gates in tabletlerle ilgili açıklamalarını meb, sitesinden yayınlamıştı. Acaba arkadaşın dediği gibi tablet olayından vazgeçildi mi? Eğer öyleyse gates imdada yetişmiş demek ki.

Geçen sene bu FATİH projesi hakkında yazdıklarımda hep tablet işinden vazgeçeceklerini yazdım. Aslında her sınıfa bir akıllı tahta bile gereksiz ama haydi bu kadarı da olsun, her iktidar gibi bunların da milletin parasını çar çur etme hakları var, bir denesinler, bir görsünler dedim.

Parayı eğitimin öncelikli sorunları dururken buraya harcayacaklar, hayırlısı diyelim.

Akıllı tahta değil etkileşimli tahta arkadaşlar....tablet olayı zaten başlangıçtan beri yoktu birilerinin gazıyla RTE seçide herkese verilecek dedi iyi o da olsun dendi...ama ihale iptal edildi şu anda öncelik tahtalarda....yani bill gates la falan ilgili değil...meb sitesinde gates e cevap olsun diye yayınlanmıştı....
dokunmatikmi demiş birisi evet dokunmatik ekranlar...öncelikle liselerden başlıyor ilköğretimler bu sene hiç beklemesin bence.

tabletlerin iptali eğer doğruysa çok isabetli bir karar olmuş... liselerde randıman alınır mı bilemem ama.. ilköğretimlerde kullanılması çok yanlış.. öğrenciler tabletlerin haşatını çıkarır bir aya kalmaz.. sınıfta öğretmen öğrencilerin dikkatini toplayamaz.. tabletler düşer şaşar arızalanır.. bir sürü tırı vırı yani.. ama etkileşmli tahtalar çok doğru ve isabetli bir karar.. onlar bir an önce gelse çok daha iyi olur...

öğretmenlere tabletleri dağıtsalardı da ondan sonra komple kaldırsalardı iyi olacaktı ya neyse hayırlısı

ilon' Alıntı:
Akıllı tahta değil etkileşimli tahta arkadaşlar....tablet olayı zaten başlangıçtan beri yoktu birilerinin gazıyla RTE seçide herkese verilecek dedi iyi o da olsun dendi...ama ihale iptal edildi şu anda öncelik tahtalarda....yani bill gates la falan ilgili değil...meb sitesinde gates e cevap olsun diye yayınlanmıştı....dokunmatikmi demiş birisi evet dokunmatik ekranlar...öncelikle liselerden başlıyor ilköğretimler bu sene hiç beklemesin bence.
hocam aşağıda bu konuda gates e sorulan soru ve verdiği cevap var.

Soru: Tablet bilgisayarlar bu aralar çok moda. Yüzey tableti daha geçen hafta piyasaya sürüldü Microsoft tarafından. Üniversite kampüslerinde iPadler var her yerde. Ama sanki siz tabletleri verip değişimin otomatik olmasını beklemiyorsunuz. Sizce tabletin bir fark oluşturabilmesi için ek olarak ne olmalı, ya da bunları düşünmek için henüz çok mu erken?

Cevap: İnsanlara sadece bazı cihazları verip çekilmenin korkunç bir sicili var. Gerçekten müfredat ve öğretmen de değişmek zorunda. Bir de klavyesi olmayan, yani öğrencilerin kendilerinin bilgi giremeyeceği şeyler asla işe yaramaz. Öğrencilerin ekrandan bir şey okuması yeterli değil. Yazı yazıp iletişime geçebilmeleri de önemli. Yani bir PC ortamı lazım, düşük fiyatlı bir PC ortamı.
Burada cihaz sınırlayıcı faktör değil, en azından birçok ülkede durum böyle. Eğer müfredatınızı iyi tasarlarsanız, sonrasında erişim için gerekli olan cihaza, öğrenciler bir şekilde pahalı da olsa bu cihaza ulaşabilir, meselâ kütüphaneden ödünç alabilir.

öncelikle meb in burada kimseye bir cevap verdiği yok gatesle yapılan bir ropörtaj soru ve cevap var, meb in yorumu yok. Renkli kısma bakarsanız adam diyor ki öğrencinin buna ulaşması gerekirse birşekilde ulaşabilir diyor. Yani her öğrenciye tablet dağıtılmalı tezini desteklemiyor. Bu metnin tamamında da gates e yönelik bir cevap göremedim. Aslında meb in her öğrenciye tablet dağıtma işinden vazgeçip geçmediğini bilmiyorum ama öyleyse bu vazgeçiş için gates ten destekleyici bir açıklama olarak görüyorum yoksa gates vazgeçin dediği için değil.

ilon' Alıntı:
Akıllı tahta değil etkileşimli tahta arkadaşlar....tablet olayı zaten başlangıçtan beri yoktu birilerinin gazıyla RTE seçide herkese verilecek dedi iyi o da olsun dendi...ama ihale iptal edildi şu anda öncelik tahtalarda....yani bill gates la falan ilgili değil...meb sitesinde gates e cevap olsun diye yayınlanmıştı....
dokunmatikmi demiş birisi evet dokunmatik ekranlar...öncelikle liselerden başlıyor ilköğretimler bu sene hiç beklemesin bence.

Akıllı tahta derken etkileşimli tahta kastediliyor zaten.

Başbakan zaten bu tip konularda bunu hep yapıyor. Ağzından her an bir gaf, bir absürt laf çıkabilir, çıkıyor.

Hemen birileri sahipleniyor o absürtlüğü. O da kendinde bir keramet görüyor. Sonra işin saçma olduğu anlaşılınca bu sefer o saçmalıkları savunanlar hiçbirşey olmamış gibi köşelerine çekiliyorlar. Saçmalıkları savunmaları bir yana insanları dinazor, darbeci vs. ilan ettiklerini de unutturup, hiçbir özür veya düzeltme yapmadan işlerine devam ediyorlar. Çılgın projeyi hatırlayın. O da aynı oldu.

Kaç kere diyorum, şu adama aniden soru sorup milletin de kimyasıyla oynamayın. Ama bu medya yok mu bu medya. Hep yapıyor bunu. Başbakanın medyadan yakınması da boşuna değil.

Hoş medyada bu kadar sahiplenilen, babalarının oğlu zannedilen, eleştirilmeyen başka bir hükümet de olmamıştı ama adam yine de rahatsız. Belki de ucuz şovmenlik olduğu için sürekli medyaya yükleniyor.

Neyse sonunda doğru yolu buluyorlar. Ama durup dururken değil, ille de eleştireceğiz, elbette eleştireceğiz.

Yav bir smart tvde bile wifi hem de widi teknolojisi var notebook,tablet,cep ac karsinda.niye bu isleri zorlastirirlar

Bu projede liseler denek olacak. Geçtiğimiz yıl kurulum yapılan pilot okullar hep sınavla öğrenci alan, kavga-dövüş-disiplin olaylarının olmadığı fen-anadolu liseleri idi. Bu yıl çok sayıda genel liseye kurulmuş. Özellikle 9. sınıfların kullanacağı dersliklere takılacak etkileşimli tahtaların akıbetini iyi görmüyorum .

Liselerde bir denensin, eğitime getiri-götürüsünden ziyade rantı nedir, ne değildir anlaşılsın ilköğretimlere de ayarlama yaparlar.

Tahtalara bişey olmaz öğretmenler bizzat bekçilik yapacak :wink: derslik sistemine geçilir öğretmene zimmetlenir tahta .

ilon' Alıntı:
Tahtalara bişey olmaz öğretmenler bizzat bekçilik yapacak :wink: derslik sistemine geçilir öğretmene zimmetlenir tahta .

Derslik sistemine geçilmesini canı gönülden desteklerim. Her öğretmenin kendi sınıfı olmalıdır bence de.

milli eğitimin 10 yılda hangi projesi başarıya ulaştı ki fatih projesi ulaşsın. bunların hepsi reklamdan başka bir şey değildir. her seçimde eğitimi malzeme olarak kullanan başbakan eğitimde elde edilen sonuçların farkında mı?

eğitimci olmayan birilerinin eğitime yön vermesinden elde edilecek sonucun başarılı olma şansı var mı?

BBNET
Geri