hangisi ne yakar sizce?

Kodla Büyü
branta' Alıntı:
Polo cok guzel gel gelelim vw' nin 1.2 dizeli, kendini yillardir ispatlamis 1.3 karsisinda ne kadar tercih edilir.. Multijet 1.3 e sanayiden cikmiyor falan diyenler olmus ama o basit tesaduftur, yada alan adam kullanim kilavuzunu okumamistir. Corsada baska konuda sıkınti yasarsiniz ama motor konusunda sanmam..

Motor ve f/p isin icine girmeseydi polo derdim.

bende arabadan pek anlamıyorum hız tutkunu değilim istediğim konfor ve yakıt tasarrufu.o yüzden özellikle bu modellere bakıyorum..Fiatın motorunada iyi dyenler oluyor ama konfor olmayınca benim için bir anlamı yok..önceliğim konfor çünkü

dorian' Alıntı:
1.2 motor vw'lere tüp takılmıyor bilginize...

Yanlış bilgi hocam. Söylediğin 1.2 TSİ ler için söylenir, hattan sadece 1.2 ve WV ler için değil bütün markalar için söylenir.. Ama takan da iyi takıyor. Yani daha önceki mesajımda da söyledim. Usta var Usta var. Citroen C4 lere LPG montajı yaptıranlar hata mesajı alıyor ekranında %90 oranında. Ama %10 luk kısmı da var ki hiç sorun yaşamıyor. LPG kitini ve ustayı iyi seçmek lazım.

yasinz' Alıntı:
dorian' Alıntı:
1.2 motor vw'lere tüp takılmıyor bilginize...

Yanlış bilgi hocam. Söylediğin 1.2 TSİ ler için söylenir, hattan sadece 1.2 ve WV ler için değil bütün markalar için söylenir.. Ama takan da iyi takıyor. Yani daha önceki mesajımda da söyledim. Usta var Usta var. Citroen C4 lere LPG montajı yaptıranlar hata mesajı alıyor ekranında %90 oranında. Ama %10 luk kısmı da var ki hiç sorun yaşamıyor. LPG kitini ve ustayı iyi seçmek lazım.

bu lpg firmalarının en düzgünü hangisi acaba?

arkadaşlar;Webden yaptığım araştırmalar sonucu şöyle bir listeye eriştim arabanıza LPG taktırmadan önce veya 2.el bir araba alıp LPG dönüşümü yapmadan önce bir gözatın derim;ben kendi adıma LPG ye en uyumlu motorların HOnda Civicler de olduğunu öğrendim ve 2007 - 2008 Civic alıp Brc de dönüşüm yaptırmayı planlıyorum yaklaşık 32- 33 bin gibi bir rakama tekabül edecek inşallah hükümet LPG ye fahiş bir zammı falan düşünümüyodur tabi ;
SABIKALI ARAÇ LİSTESİ
şuan için ;
OPELİN YENİ neSİL TÜM ARAÇLARI
CHAVROLETİN YENİ NESİL TÜM MODELLERİ
KİA NIN YENİ NESİL TÜM MODELLERİ.
HYUNDAİ NİN YENİ DOCH MOTOR OLAN TÜM MODELLERİ. (ELANTRA, ACCENT BLUE, SONATA, GENESİS)
MERCEDES C KOMP
MAZDA YENİ NESİL TÜM. AYRICA ESKİ 3 ve 6 SERİLERİ
NİSSAN QASHQAİ ,NOTE
MİTSUBİSHİ YENİ NESİL TÜM MODELLERİ. AYRICA ESKİ LANCER VE COLT SERİLERİ
FORD UN YENİ NESİL TÜM MODELLERİ..
RENAULT YENİ NESİL TURBO MODELLERİ
CHEVROLET CRUZE .............................................................SUBAP SORUNU
FORD FOCUS 1800 cc MOTOR CODU EYDB 16 VALF 1998 ÜZERİ...........SUBAP SORUNU
MONDEO 1800 MOTOR-RKF 16 V 1998 ÜZERİ.....................................SUBAP SORUNU
HONDA CRV 2000 MOTOR-B20Z1 16V 1999 ÜZERİ.............................SUBAP SORUNU
HUMMER......TÜM MODELLER..................................................SUBAP SORUNU
MAZDA ....TÜM FORD MOTORLULAR..................................................SUBAP SORUNU
MERCEDES CLASSE A150/70 KW 1500 CC 16 V 2005 ÜZERİ.................SUBAP SORUNU
'' '' A170/85 KW 1700 CC 16 V 2005 ÜZERİ...........................SUBAP SORUNU
MITSUBISHI COLT 1300 CC 8 V 2004 ÜZERİ............................SUBAP SORUNU
NISSAN X-TRAIL 200 CC 16 V 2001 ÜZERİ ..................KATALITIK KONVEKTÖR
OPEL ...TÜM TWINPORT MODELLER............................................SUBAP SORUNU
INSIGNIA TÜM MODELLERİ....................................................SUBAP SORUNU
PORSCHE CAYENNE 3.2 186 KW BFD KODLU 2002 ÜZERİ..............SUBAP SORUNU.
RENAULT LAGUNA 2000 F3R 8 V 1994-1998 ...............................SUBAP SORUNU
TOYOTA YARİS 1000CC 1SZ-FE MOTOR 16V 2000 ÜZERİ.................SUBAP SORUNU
TOYOTA CARINA 1600CC-4AFE COD.2000CC 3A-FE KODLU 16 V 1996 ÜZERİ...SUBAP SORUNU
TOYOTA AVENSİS 1600 CC 4A-FE KOD. 16 V 1996 ÜZERİ.............SUBAP SORUNU.
Liste Faruksevgili isimli Brc Yetkili servisinin listesidir

spider23' Alıntı:
arkadaşlar;Webden yaptığım araştırmalar sonucu şöyle bir listeye eriştim arabanıza LPG taktırmadan önce veya 2.el bir araba alıp LPG dönüşümü yapmadan önce bir gözatın derim;ben kendi adıma LPG ye en uyumlu motorların HOnda Civicler de olduğunu öğrendim ve 2007 - 2008 Civic alıp Brc de dönüşüm yaptırmayı planlıyorum yaklaşık 32- 33 bin gibi bir rakama tekabül edecek inşallah hükümet LPG ye fahiş bir zammı falan düşünümüyodur tabi ;
SABIKALI ARAÇ LİSTESİ
şuan için ;
OPELİN YENİ neSİL TÜM ARAÇLARI
CHAVROLETİN YENİ NESİL TÜM MODELLERİ
KİA NIN YENİ NESİL TÜM MODELLERİ.
HYUNDAİ NİN YENİ DOCH MOTOR OLAN TÜM MODELLERİ. (ELANTRA, ACCENT BLUE, SONATA, GENESİS)
MERCEDES C KOMP
MAZDA YENİ NESİL TÜM. AYRICA ESKİ 3 ve 6 SERİLERİ
NİSSAN QASHQAİ ,NOTE
MİTSUBİSHİ YENİ NESİL TÜM MODELLERİ. AYRICA ESKİ LANCER VE COLT SERİLERİ
FORD UN YENİ NESİL TÜM MODELLERİ..
RENAULT YENİ NESİL TURBO MODELLERİ
CHEVROLET CRUZE .............................................................SUBAP SORUNU
FORD FOCUS 1800 cc MOTOR CODU EYDB 16 VALF 1998 ÜZERİ...........SUBAP SORUNU
MONDEO 1800 MOTOR-RKF 16 V 1998 ÜZERİ.....................................SUBAP SORUNU
HONDA CRV 2000 MOTOR-B20Z1 16V 1999 ÜZERİ.............................SUBAP SORUNU
HUMMER......TÜM MODELLER..................................................SUBAP SORUNU
MAZDA ....TÜM FORD MOTORLULAR..................................................SUBAP SORUNU
MERCEDES CLASSE A150/70 KW 1500 CC 16 V 2005 ÜZERİ.................SUBAP SORUNU
'' '' A170/85 KW 1700 CC 16 V 2005 ÜZERİ...........................SUBAP SORUNU
MITSUBISHI COLT 1300 CC 8 V 2004 ÜZERİ............................SUBAP SORUNU
NISSAN X-TRAIL 200 CC 16 V 2001 ÜZERİ ..................KATALITIK KONVEKTÖR
OPEL ...TÜM TWINPORT MODELLER............................................SUBAP SORUNU
INSIGNIA TÜM MODELLERİ....................................................SUBAP SORUNU
PORSCHE CAYENNE 3.2 186 KW BFD KODLU 2002 ÜZERİ..............SUBAP SORUNU.
RENAULT LAGUNA 2000 F3R 8 V 1994-1998 ...............................SUBAP SORUNU
TOYOTA YARİS 1000CC 1SZ-FE MOTOR 16V 2000 ÜZERİ.................SUBAP SORUNU
TOYOTA CARINA 1600CC-4AFE COD.2000CC 3A-FE KODLU 16 V 1996 ÜZERİ...SUBAP SORUNU
TOYOTA AVENSİS 1600 CC 4A-FE KOD. 16 V 1996 ÜZERİ.............SUBAP SORUNU.
Liste Faruksevgili isimli Brc Yetkili servisinin listesidir

bunlar sorunluysa ne alacaz biz hepsi var burada

model olayını bilemem ama dizel araba alırken benzinliye göre daha pahalıdır yalnız eskisi kadar bakım masrafı açısından yüksek farklar oluşturmuyor. yılda 15000 km yapacak birisi için dizel almak kesinlikle mantıklı değil sebep=dizel araca ödediğiniz para - aynı modelin benzinlisi çünkü 15000 km ile siz hiçbir zaman o farkı amorti edemezsiniz. bu yüzden minimum 22000-25000 süreceksinizki anca 4 ya da 5 yıla farkı amorti ediyor. 15000 kmde benzinli alıp sadece hiç tüp taktırmayın çünkü=lpg taktırma+ruhsata işletme maliyeti sizin yine 15000 km ile bu ödediğiniz farkı amorti etmek için 4-5 yıl gerekir. siz en iyisi en az yakan benzinliyi tercih edin. yılda 15000 km yapmanızdan dolayı bunu söylüyorum. şimdiden alacağınız araç hayırlı olsun.

madlion' Alıntı:
model olayını bilemem ama dizel araba alırken benzinliye göre daha pahalıdır yalnız eskisi kadar bakım masrafı açısından yüksek farklar oluşturmuyor. yılda 15000 km yapacak birisi için dizel almak kesinlikle mantıklı değil sebep=dizel araca ödediğiniz para - aynı modelin benzinlisi çünkü 15000 km ile siz hiçbir zaman o farkı amorti edemezsiniz. bu yüzden minimum 22000-25000 süreceksinizki anca 4 ya da 5 yıla farkı amorti ediyor. 15000 kmde benzinli alıp sadece hiç tüp taktırmayın çünkü=lpg taktırma+ruhsata işletme maliyeti sizin yine 15000 km ile bu ödediğiniz farkı amorti etmek için 4-5 yıl gerekir. siz en iyisi en az yakan benzinliyi tercih edin. yılda 15000 km yapmanızdan dolayı bunu söylüyorum. şimdiden alacağınız araç hayırlı olsun.

:alkis: Bravo çok güzel ve doğru bir yorum...

madlion' Alıntı:

Cok guzel bir hesap, yalniz bu hesabi yaparken hangi markanin dizel-benzinlisini kiyasladiniz, markadan markaya bu fark asiri fark edebiliyor..

amorti dediginiz olay nedir, tupu bilmem ama aldiginiz bir dizel araci satarken zaten alirken odediginiz(dizel) farkini geri aliyorsunuz.. Bakim fiyatlari arasinda abarti bir fark yok..

mescan' Alıntı:
bu lpg firmalarının en düzgünü hangisi acaba?

Ankara'daysanız Mocan'dan başka bir yere taktırmayın. İşlerini çok iyi biliyorlar. İlgi alaka maksimum düzeyde. Arıza lambası yanarsa sorumlusu biziz diyen ender firmalardan. Zaten BRC'nin İç Anadolu'da en çok montaj yapan bayisi.

Cevap yazan arkadaşlardan birinin de dediği gibi, mutlaka LPG'siz araç alıp montajı siz yaptırın.
Bu arada, aradığınız konfor ise o üç araçta da bulamayacaksnız. :-1:

corsa 1.2 75 hp fazla yakıyor bence. bendeki astra 1.6 115 hp ile aradaki farkı sadece 0,6 lt / 100 km teknik verilere göre...

fatihpc' Alıntı:
corsa 1.2 benzinli kullaniyorum 1250 km yi yaklasik 350 tl ile yaptim

Şehirdışı çok yakmışsın 5.8 küsüre denk geliyor. Corsa 1.2'ler şehir dışı 4.4 yakarlar teknik verilere göre...

dorian' Alıntı:
fatihpc' Alıntı:
corsa 1.2 benzinli kullaniyorum 1250 km yi yaklasik 350 tl ile yaptim

Şehirdışı çok yakmışsın 5.8 küsüre denk geliyor. Corsa 1.2'ler şehir dışı 4.4 yakarlar teknik verilere göre...

4.4 yakar da onu yakmasi icin o motorda bir aracla kacla gitmek lazim.. O yol bitmez :)

1.4 2010 polo ile 72 liralık gaz aldım bpden; şu anda km 165 de tankın yarısı dolu gözüküyor tam değerleri bittiği zaman paylaşırım fikir vermesi açısından… Gazı çok pahalı almışım yalnız son zamlardan önce 2.69

BBNET
Geri