Hangi Senaryoya göre Sınav yapılacağını önceden bildirmek zorunlu mu?

Kodla Büyü

Mr.Spermata

Süper Üye
Süper Üye
Sınavdan önce senaryoları seçip, sınav sorularımızı hazırlıyoruz tamam. Ancak hangi senaryoyu seçtiğimizi öğrencilere ve velilere sınavdan önce bildirme zorunluluğu var mı? Ölçme Değerlendirme Yönetmeliğini inceledim böyle bir şey göremedim. Uygulamada bir çok öğretmen önden seçtiği senaryoları paylaşıyor. Herkes yaptığı için ben de öyle yapıyorum ancak Neye dayanarak bunu yapıyorlar? bilgisi olan paylaşabilir mi?

Sınavdan önce senaryoları seçip, sınav sorularımızı hazırlıyoruz tamam. Ancak hangi senaryoyu seçtiğimizi öğrencilere ve velilere sınavdan önce bildirme zorunluluğu var mı? Ölçme Değerlendirme Yönetmeliğini inceledim böyle bir şey göremedim. Uygulamada bir çok öğretmen önden seçtiği senaryoları paylaşıyor. Herkes yaptığı için ben de öyle yapıyorum ancak Neye dayanarak bunu yapıyorlar? bilgisi olan paylaşabilir mi?
Mantıken doğru değil hocam bu diğer öğrenme çıktılarına çalışmayın demek oluyor.

Öyle bir zorunluluk yok, bazı branşlarda uygulama birliği için dönem başında senaryo seçiyorlar ve aynı senaryodan devam ediyorlar.. onlarda da sadece milli eğitimdeki ilgili birime bilgi veriyorlar.
Bazı işgüzar idareci ve öğretmenlerin uydurdukları birşey... Amaç öğrenci yüksek not alsın ve/veya yüksek not alamayan öğrenci olursa " size ne soracağımızı bile söyledik" cepte dursun düşüncesi...

Zorunluluk olduğunu iddia eden varsa yönetmelik, yönerge, resmi yazı paylaşsın ki öğrenelim ..

Bu senaryo işi ilk çıktığında(2-3 yıl önce) zorunlu olduğuna dair yazı gelmişti. Öğrencilere önceden bildirilir diyordu. Sonradan her seferinde zorunlu diye yazı çıkmasa da o gelenek devam ediyor.

1765894006015.webp

C Maddesi sizin sorunuza cevap verecektir hocam.

ilksms
Geri