hangi programlama dili öğrenilmeli

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dirhem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

dirhem

Site Gezgini
şu an interaktif kullanıma olanak sağlayan bunu pratik bir şekilde yapan hangi dili öğrenmeyi önerirsiniz.

bu dillerin üstün yanları zorlukları hakkında bilgisi olan arkdaşlar paylaşabilir mi,

dirhem' Alıntı:
şu an interaktif kullanıma olanak sağlayan
burdan web tabanli uygulama geliştirmek istediğiniz anliyorum.
Bunun icin, nacizane tavsiyem, server-side (sunucu tabanli ) script dillerinden PHP.Klasik PHP değil ama Object Oriented PHP.
Ben buyuk oynicam derseniz, buyrun java.
Yok macera ariyorum derseniz. ASP.NET içinde VB.NET (öldürmez süründürür.) :) yada en azindan C# .NET
dirhem' Alıntı:
bunu pratik bir şekilde yapan
pratiklik içinse(az kod , çok iş.) framework kullanmalisiniz, bunun içinde Codeigniter olaibilir, alternatifi cok.
Ayrica, hangi server-side dili secerseniz secin,
Hareket için JavaScript. (bu da size jQuery yada muadili bir başka framework'e götürecektir.)
Görsellik icinse, css (eger sabirli davranirsaniz bir gun mutlaka bootstrapt yada 960.gs tarzi css framework ile tanisacaksiniz.)
öğrenmeniz gerekli.
HTML'den bahsetmiyorum bile.
HTML5 geldiğinde, JavaScript'den götürecek gibi.
Sonucta hepsi ne yapmak istediğiiniz ve ne kadar zamanınınız olduğu ile ilgili.

namaldish' Alıntı:
c# ile asp.net yada php öğrenin.. hatta ikisini de öğrenin bence..
ikiside öğrenilemez.
programlama dili bilmek demek;
o dilde değişken tanımlamak, döngü ile 1-10 arasi sayilari ekrana yazdırmak,dizilerin ne oldugunu bilmek , o dilde fonksiyon kullanabilmek yada basit insert/select/update işlerini yapabiliyor olmak değildir.
o dediklerinizden birini bilirsen, diğerinden ancak anlarsın.

c# ve script dillerinden actionscript 3 yada olamdı java bence hepsi birbirine benzer sadece syntex farklı kısacası oop öğren.

BBNET
Geri