hangi lastik?

Kodla Büyü

ibrahim_sadece

Seçkin Üye
Seçkin Üye
toyota corolla 2005 model aracıma 195 60 15 lastik alacağım.hangi marka ve model önerirsiniz.şimdiden teşekkürler.

michelin al hem tasaruf yaparsın hemde fazla ses yapmaz ama fransız üretimi olsun

Benim arabam da aynısı pirelli takılı. Üzerinde geldi sakın alma çok ses yapıyor hocam. Aynı model arabaya bende kışlık alacam sivas'ta bu yıl kar çok ne alsam ucuz kaliteli taksitli :?: :?: :?:

Arkadasımla birlikte arabalarımıza 8 tane bridgestone turanza er 300 aldık ve ikimizde hiç memnun değiliz. ses sorunu yasarsın ve gittikçe özelliğini kaybettirip çok sertlesen lastik... Diğer arkadasım petlas aldı emin olun bizden daha memnun ve arkadasım bizden daha agresif sürüyor arabayı...

biltek99' Alıntı:

benim tercihimde yokohamadır. japon lastiği olup hem yumuşak ve konforludur hemde yanak yapısı michelinden iyidir. toyota ve honda araçlara fabrikada takılıyor.

eyolcu' Alıntı:
Arkadasımla birlikte arabalarımıza 8 tane bridgestone turanza er 300 aldık ve ikimizde hiç memnun değiliz. ses sorunu yasarsın ve gittikçe özelliğini kaybettirip çok sertlesen lastik... Diğer arkadasım petlas aldı emin olun bizden daha memnun ve arkadasım bizden daha agresif sürüyor arabayı...

Petlas, starmax aynı fabrikada üretiliyor. starmax lar yurtdışında da satmak için üretiliyor kalite aynı
ikisinide alabilirsiniz, eski petlas değil çünkü.

TOYO tavsiyemdir. arabamı aldığımda üzerinde vardı. 3 yıl kullandım lastik hala aynıydı. bu japon lastiği bir zamanlar toyota nın lastik üreticisiymiş.

alfa-turk' Alıntı:
TOYO tavsiyemdir. arabamı aldığımda üzerinde vardı. 3 yıl kullandım lastik hala aynıydı. bu japon lastiği bir zamanlar toyota nın lastik üreticisiymiş.

Toyo yılların lastiğidir hocam.
dünyada f/p olarak ilk 3 sıradadır.
yumuşaktır ve zamanla yumuşaklığını kaybetmez.
aşınmaya karşı direnci yüksektir.
ıslak kuru zeminde performans süperdir
nerden biliyosun diyeceksiniz, bayisiyiz.

wertyu6' Alıntı:
alfa-turk' Alıntı:

demekki reklam yapmamaktan kaybediyor. çünkü çok bilinen bir lastik değil. toyo deyince çin malı zannediyorlar. ben lastik alacak olsam 1. tercihim toyo, 2. tercihim viking olur..

wertyu6' Alıntı:
alfa-turk' Alıntı:

..
madem lastik bayisiniz size sorayım.
..
YOKOHAMA - TOYO - NOKIAN karşılaştırma yapmanız mümkünmü?
..
bir bayi olarak değil objektif olarak yapın lütfen.

toyo ve yokohama birbirine yakın lastikler, japon karakteristliği var. kendim kullanıyorum diye değil ama şahsen yokohama her açıdan toyodan üsttedir, gerek yapılanması gerek satış sonrası gerek teknolojisi.silica teknolojisinin patenti yokohamaya aittir. ben bütün lastiklerle ilgili 5-6 ay süren araştırmalar yaptım, önyargısız tüm markaları inceleyerek bu kanıya vardım. büyük sanayilerde yokohama bayileri görüyorum ama toyo satanların genelde tabelasında diğer markaların adı yazıyor. ankarada abdulkadir özcan satıyor toyoyu bildiğim. şuan petlasın sahibi.

nokian ise herkesin sessizliğinden bahsettiği, denemeyi çok istediğim bir lastik. ciddi ciddi almayı da düşündüm ama gereğinden fazla pahalı idi. ben her üründe f/p oranına dikkat ederim.şuda var, yokohamanın satış stratejisi zayıf, arabama yokohama diyerek bu işler olmaz.alfatürk hocamın dediği gibi yokohama da reklam yapmıyor. bu lastiği bilenler alıyor ve memnun olanlar fazlalaştıkça fiyatı artmaya başladı ufaktan. ama kesinlikle liste fiyatlarına kanmayın, liste fiyatı 170 olan bir lastiği 135-140 belki daha aşağı bile alırsınız.

http://www.yokohama.com.tr/

yokohamanın sitesinden inceleme yapabilirsiniz. güzel hazırlanmış bir sitesi var. ebatınızı seçin ve hangi modellerin üretildiğini o ebat için bulun.

Bizde de 2001 Honda da michelin energy var. Yol ve fren tutuşu çok iyi diyebilirim.

wgolf' Alıntı:
michelin al hem tasaruf yaparsın hemde fazla ses yapmaz ama fransız üretimi olsun
Michelin alma, Türkiye yollarında çabuk yarılma, eskime yapıyor, hele Fransız üretimi hiç alma bence. 2 aydır lastik araştırıyorum ve Michelin i duydukça Sarkozy aklıma geliyor. Bu saatten sonra 24 ayar altın olsa alınmaz.
Bridgestone er300 fren ve yol tutuşunda çok iyi, zamanla ses yaptığı söyleniyor ama Türkiyede üretiliyor ve uzun ömürlü, dayanıklı. Nede olsa Türk-Japon ortaklığı.
Ben er 300 ile Lassa impetus revo arasında kalmıştım. Lassa nın avrupaya lastik sattığını duydum. Er300 e çok benziyor ve ödüllü bir lastik. Lassa impetus revo aldım, memnunum, içim rahat, sağlam lastik. Sessiz ve silikalı hamuru var.
Kesinlikle LASSA :+1:

ibrahim_sadece' Alıntı:
toyota corolla 2005 model aracıma 195 60 15 lastik alacağım.hangi marka ve model önerirsiniz.şimdiden teşekkürler.

Kardeş ne alırsan al üretim tarihine dikkat et. yatmamış lastik olsun. ben öyle bi hataya düştüm. tarihine bakmadım ve 3 ayda lastikler iptal.

aynı ebatta lastiği yine 2006 toyota aracıma kışlık continental aldım, çok iyi yerler buzken denedim... 2. olarak bridgestone önerebilirim....

Aracım 2005 corolla. Nokian ve Bridgestone Ecopia ep100a arasında kararsız kalmıştım. Bridgestone ecopia aldım. Testleri incelerseniz 2. sırada tamamlamış. 1. sıradaki lastiğin Türkiye'de satışı yok.

michelin diyenler.şu an itibariyle ermeni yasa teklifi fransız senatosunda görüşülmeye başlandı ve ilk maddesi kabul edildi..bence lassa

herkes kendi kullandıını önerecektir tabii ki. kullanmadıklarını nasıl tavsiye edebilirler ki. sen test sonuçlarını araştır bence

ne olursa olsun fransız malı almayın derim. ben sırf bu yüzden petlas aldım.

Hocam aynı araç aynı model bendede var Michelin aldım energy saver bence şaşma michelin al...

3 gün önce petlas aldım antalyadan lastikleri baya bi zorladım yol tutuşu iyi fren iyi tipi yakışıklı fiyatı 125 tl yol yardımı var birsene lastik ebatı:185-65-15
sırf afyona gidecem diye acele ile aldım afyonda buz üstünde denedim yukarıdaki testleri gayet memnunum zincir takmmama gereg kalmadan -15 derecede rahat ilerliyorum -15 derecede lastiği tırnağımla yokladım et gibi
ha bu arada uzun yolda seste yapmıyor.
yemişim yabancy malını mis gibi yerli beklentimi karşıladı

BBNET
Geri