Hangi kitapları okuyoruz? Karşılaştırmalı Bir Analiz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan omd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

omd

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
İstanbul’da Sanat geçtiğimiz ay Türkiye hangi kitapları okuyor? sorusunun yanıtını bulmak için sanal kitapçılardan üç tanesinin en çok satanlar bölümündeki kitapların listesini yayınlamıştı. Yalnız bir eksikleri vardı, çalışma üç sanal kitapçının sonuçlarını ayrı ayrı ele almıştı ve karşılaştırmalı bir değerlendirme yapmamışlardı. Bu nedenle ben de birkaç sanal kitapçıyı daha listeye ekleyip en çok satanlar listelerindeki sıralamaları da bir puanlama sistemine dönüştürüp genel bir karşılaştırmalı en çok satanlar analizi elde etmek üzere işe koyuldum. Analiz için D&R, HepsiBurada, İdefix, Kitapİndirim, KitapYurdu, OkuOku ve Pandora olmak üzere 7 sanal kitapçıyı seçtim. Pegem’in listesini de dahil etmeyi düşünüyordum ama KPSS sınavına yaklaştığımız şu dönemde Pegem’in tüm çok satanlar listesi sınav kitaplarıyla doluydu. Listeye sınav kitaplarını dahil etmediğim için Pegem’i araştırma dışı bırakmaya karar verdim. Araştırmaya dahil olan sanal kitapçıların çok satanlar listelerinde de az sayıda sınav kitabı ile karşılaştım ve bu kitapları araştırmaya dahil etmedim. Kitapların karşılaştırmalı bir listesini alabilmek adına her bir kitapçının çok satanlar listelerinden en fazla satışı yapılan 10 kitabı listeye dahil ettim. Birinci kitap 10 puan, 10. sıradaki kitap 1 puan olacak şekilde ilk 10 kitaba azalan bir puanlama sistemi ile puan verdim. Sonuçta tüm kitapçıların puanlamaları bitince tüm kitapçılardan alınan puanları toplayarak genel toplamları elde ettim ve bu puanlara göre çoktan aza doğru sıralayarak en çok okunan 10 kitabı tespit ettim.

1zfq3p4.jpg

7 sanal kitapçıdan toplam 43 kitabın listelendiği genel sonuçlara ulaşmak için tıklayın...

Teşekkürler :) Bildiğiniz başka sanal kitapçılar varsa buradan önerebilirsiniz. Önümüzdeki aylarda araştırma kapsamına dahil edebilirim :)

Hepsiburadadan kitap almıştım ama kitap sayfalarında eksik var malesef ben pek önermiyorum, aslında içine kargoyu da dahil etmeseler çok daha güzel olacak..Listede ki kitapları ekliyorum kendi listeme teşekkürler :)

Yüzsüzlük yapmış olmak gibi olmasın ama bloga da bir iki satır yorum yazarsanız sevinirim :) Yorumlar olmadan çok sessiz bir ortama dönüşüyor bloglar malumunuz :)

BBNET
Geri