Hangi Kasko şirketini seçmeliyim

Kodla Büyü

Bote0621

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar merhaba.

2011 model 1.2 dizel Wv Polo aldım. Firmalar ilk aracım olduğu için biraz fiyatı abarttılar. İki firma arasında kaldım.

Sompo Japan Sigorta ve Aviva sigorta. Sizce hangisini neden seçmeliyim.

2 yıldır ak sigorta ile çalışıyorum, sorun olmadı hiç, daha doğrusu maalesef bir çok problem çıktı (kaza,çizik,sürtme) ancak sigorta şirketi ilgili ve yeterli geldi bana. Yalnız kasko yaparken, Allah korusun kaza sonrası araba tahsisi için arabanızın servise çekici ile getirilmesi lazım, o maddeye dikkat edin.

serkanaytekin01 hocam teşekkür ederim. İki tanıdık acente firmasıyla görüştüm. Sombo japan ve Aviva. İki acente de birbirini kötülüyor. Bizim çalıştığımız sigorta firması daha iyi diyorlar. Arada kaldım :)

Hocam birbirini kötüleyen kişi ve kurumları hiç sevmem ve alışveriş yapmam. Genelde sorun çıkarmadığını bildiğim axa, allianz,ak sigorta var, tercih sizin.

Orjinal Yedek parça, serviste onarım, ve diğer klozların çeşidine bakarak seçim yapabilirsiniz. Bendekinde mesala farklı olarak enflasyon klozu bulunuyor, bunun gibi anahtar kaybı, hırsızlık mini oarım, cam değişimi, yol yardımı yedek araç tahsisi vs klozları iyi incelemek gerekir. Tabi herşeyi full olsun isterseniz kasko biraz yüksek çıkıyor. Ben axa kullanıyorum bu arada, daha önce Aksigorta da kullandım, hasar alan aracımda bir sorun çıkarmadılar. Axa uygun geldiği için ona yaptırdım. Poliçeyi iyi inceleyip öyle yaptırmak gerekir.

http://www.sigortam.net/

buradan bilgileri girin. teklifi aldıktan sonra ayrıca telefonla bilgilendirin butonuna basın. size en uygun hangisi ise hem görürsünüz hemde telefonla detaylı bilgi verirler. en uygun teklif verdikleri acenteleri telefonla arayın birde onlardan fiyat alın :)

papakaa hocam kim yoğurdum ekşi der (sigorta firmaları). Daha sağlıklı bilgi için sizlere danışıyorum :)

Bulunduğunuz ildeki Volkswagen yetkili servis ile anlaşmalı bir sigorta şirketi ile anlaşın, yoksa benim gibi çoooook telefon trafiği yaşar, araçsız kalır, yollarda kalırsınız. Ben AXA tercih ediyorum, full destek, kemirgen, sel, terör v.s. yol yardımı, kiralık araç vs.

akbankın hiç bir ürününü tavsiye etmem hemde kesinlikle tavsiye eetmem.
sorun çıkmasın dört dörtlük ilişkiniz devam eder aman başınıza birşey gelsin gelen şeyide siz kasten yapmışsınız muamelesinde üstlerine yok. ben dask konut hayat vs hepsi akbanktandı ne zaman bir sıkıntım olsa en az 2-3 ay uğraşırım yorulduktan sonrada bırakırım sıfır elde sıfır sadece primi geciktirirsen faizini garanti alırlar ama.

Bote0621' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba.

2011 model 1.2 dizel Wv Polo aldım. Firmalar ilk aracım olduğu için biraz fiyatı abarttılar. İki firma arasında kaldım.

Sompo Japan Sigorta ve Aviva sigorta. Sizce hangisini neden seçmeliyim.

Sompo Japan benimki daha 10 gün önce kaza geçirdim. Çok yardımcı oluyorlar. Şirket müşteri memnuniyetini önde tutuyor. EHOM denilen kasko türü ile ekspertiz beklemeden arabanızı yaptıracağınız ekspres tamirci anlaşmaları var.
Ben sadece ikame araç tahsisi için aradığımda sorun yaşadım. Çünkü anlaştıkları şirket bana aracı sabahtan değil öğleden sonra teslim edebileceklerini söylediler. Bende reddettim ve almadım, üstüne Sompo Japana şikayet yazdım. Sonrasında beni birkaç kez arayarak nasıl telafi edebiliriz diye görüştüler. Sonra yine araç istedim ama başka bir ilde iken ikamet ettiğim ilde teslim edeceğimi söyledim. Tamam dediler. Araç aynı gün başka ilden bana geldi 1 hafta kullandım ikamet ettiğim ildende aracı teslim edip kendi aracımı aldım. Anlatma sebebim bir çok kişi kazadan sonra araç alacağını bilmiyor kaskosunda olsa dahi :) Aracınızın ekspertizi kaç gün yazarsa o kadar süre araç tahsis eder şirketiniz kasko poliçenizin içeriği doğrultusunda. Kasko ücretimde 660Tl idi 2013 yılı için. 3. kasko yılım araç 2011 focusTDCI1.6coll kaskom hiç bozulmadı ve kazalarda hep karşı taraf 8/8 kusurluydu. Sompo Japanın öğretmen indirimide var bilginize.

Sigortadan aldığınız fiyatların teminatları neleri içeriyor iyi araştırın;Mini onarım paketi var mıdır??hepsinde olmuyor çünkü;ayrıca poliçede aracınızın değerini nasıl belirlemişler kontrol edin..En iyi kasko şirketleri Anadolu Sigorta-Allianz olarak kabul ediliyor;bende temmuz da kasko yaptırdım;ben groupama dan yaptırdım;o da fena değil...
Sigortam.net 'teki fiyatlar çok da cazip değil ben acentemden orada ki fiyatın altında bir fiyatla kasko mu yenilemiştim..

madlion hocam ayrıntılı açıklaman için teşekkürler. Acentelerden poliçeleri istedim gönderecekler. Bugün Avivanın poliçesini inceledim yol yardımı birkez diye söylüyor. Çok saçma geldi. ikinci kez yolda kalırsan masrafları karşılıyorsun. Bakalım ne olacak...

Bote0621' Alıntı:
madlion hocam ayrıntılı açıklaman için teşekkürler. Acentelerden poliçeleri istedim gönderecekler. Bugün Avivanın poliçesini inceledim yol yardımı birkez diye söylüyor. Çok saçma geldi. ikinci kez yolda kalırsan masrafları karşılıyorsun. Bakalım ne olacak...
aviva akbankın yan ürünüdür yanlış bilmiyorsam. onun için at çöpe gitsin değerlendirmeye bile alma derim.ben hiç memnun değilim

Hocam sorun çıkmadığı sürece bütün kasko şirketleri süperdir. İlk aracım opel corsa idi. Aldığım bayiden sigorta yaptırdım. İlk iki yıl sorun çıkmadı. Ama kaza yapıp araç pert olduktan sonra kanka olduğum adamlar tanımazlıktan geldi. Sigorta şirketi ve acente özellikle öğretmen olduğumu bildikleri için resmen koyun yerine koymaya kalktılar. "Böyle bir kazayı yaralanmadan sağ atlatmışım. Şükretmem gerekiyormuş. Birkaç bin TL önemli değilmiş" vs. vs. Sorunu sigorta tahkim komisyonu ile çözdüm. Tam tez yazdığım sıkıntılı bir zamanda bir de sigorta şirketiyle uğraştım. Sağolsun bir avukat ve birkaç tanıdık ile işin yolunu öğrendim. Sonuç olarak AXA ya KESİNLİKLE YAPTIRMA derim. şu anda 2. aracımı kullanıyorum Anadolu sigortadan yaptırıyorum 50-60 tl. daha fazla ödeme yapıyorum ama en azından karşımdaki muhattaplarımı biliyorum.

Bir de AXA nın Ermenilere sözde soykırım için ödeme yapatığını da hatırlatmak isterim.
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=239387

Hocam geçen sene Sompo Japan'ın sözleşmesini incelediğimde, aracın yedek parça fiyatının yurtdışı fiyatını karşıladığını gördüm. Sigortacının bana açıkladığı şöyle idi, 200 tl'lik yurtdışından gelen parçanın gümrük ücretini, ödemeye katmıyorlar dedi. O yüzden diğerlerinden uygun fiyatlı dedi. Sen yine de araştır hocam, belki sistemleri değişmiştir.

Poll' Alıntı:
eses' Alıntı:
groupama başak sigortayı düşünebilirsin hocam.

bencede groupama kesinlikle 2012 golfümü daha yeni 773 tl ye kasko yaptırdım hemde full öğretmen indirimi var tavsiye ederim
hocam hangi klozlar var, mini onarım orj. yedek parça, yetkili servis var mı? Hasarsızlık indiriminden yararlandınız mı?

BBNET
Geri