Hangi Bireysel Emeklik Sistemi

Kodla Büyü

goldenmind

Site Gezgini
Arkadaşlar_
Hangi bireysel Emeklilik sistemini
Önenirsiniz...
Anadolu hayat Emeklilik,Avivasa ve diğerlerinden....

dokmeefrail' Alıntı:
türkiye finans faizsiz yollarla değerlendiriyormuş parayı bir araştır istersen hocam.

Anadolu Hayatta da faizsiz değerlendirme var hocam. Hİsse senedi gibi. Muhafazakar fonlar diyolar...

cevap: HİÇBİRİ

her ay düzenli olarak gidip 1 gram altın almanızı öneririm. zarar etme olasılığınız yok...!!!

hayalcisuat' Alıntı:

her ay düzenli olarak gidip 1 gram altın almanızı öneririm. zarar etme olasılığınız yok...!!!

Hocam bakış açısına göre haklısın ama bi sıkıntı olsa altını bozdurursun birikim bozulur. Ama bireysel emeklilikte belli süreden önce çıkış yaparsan (5 yıl gibi) kesinti olacağını bildiğin için paranı almazsın.

bilogrt38' Alıntı:
hayalcisuat' Alıntı:

Hocam bakış açısına göre haklısın ama bi sıkıntı olsa altını bozdurursun birikim bozulur. Ama bireysel emeklilikte belli süreden önce çıkış yaparsan (5 yıl gibi) kesinti olacağını bildiğin için paranı almazsın.
hocam bir sıkıntı dediğiniz şey acil bir zaruri ihtiyaçsa BES ide bozdurur zarar edersin. ama altın böyle bir ihtimal yok. örneğin ben yaklaşık 3 yıldır altın birikimi yapıyorum. bozdurmak mı gerekti evet bozdurdum. ama birikime hep devam ettim. zira mantık birikim olduktan sonra sorun olmaz.. tabi tercih meselesi...

Geçen hafta halk bankasından geldiler kampanyaları olduğunu söylediler. Giriş çıkış herhangi bir ücret almıyorlar. Hiçbir kesintileri yok. Minimum 100 lira istediğin zaman dondurup tekrar istediğin zaman yatırmaya devam edebiliyorsun. Çıkarken kendi yatırdığın parayı her halukarda alıyorsun kesinti olmaksızın, İlk 3 yılda çıkarsan devletin yatırdığı 25liraları unut. 3-6 yıl arası 25 liraların %15ni alıyorsun, 6yıldan sonra %60. Bana mantıklı geldi eşim ve kendi adıma başlattım. Halk bankasına da bir sor istersen hocam baya uygundu şartları. Ayrıca maaşına yatırdığın paranın %15'i geri dönüyor. yani her ay 100 lira yatırırsan 40 lira kazancın oluyor. 6 yıl bekle sonra çık, yaş dolana kadar baya zaman var çünkü...

Eğer hırsızdan koruyabilirseniz ve iradenizi güveniyosanız (Yani en ufak sıkışıklıkta bozdurmayacaksanız) Her ay 1 ta ne çeyrek al çok çok daha fazla kar edersiniz. Bireysel emeklilik kandırmaca. sizin paranızı alıp işletiyolar kar üstüne kar yapıyolar. Sizin hiç bir karınız yok. Sadece ana paranız değer kaybetmiyo o kadar. Yani insanların sırtından geçiniyorlar. 56 yaşından önce emekli olamıyosun. Emekli olursam ne kadar alırım diyosun net cevap veremiyolar. Cevap veren de yalan söylüyo sallıyo.. Ben hesap açtırmıştım bi gazla. Baktım hiç bir karı yok hatta ana param değer kaybetmişti hemen iptal ettirdim. Gerçi yeni kanunda ana para değer kaybetmiyo ama yine de uzak durun derim ben..

hayalcisuat' Alıntı:

Bencede hiçbiri, illaki altın almak zorunda da değilsiniz, emeklilik sistemine yatıracağınız parayı normal bir vadeli hesapta da değerlendirebilirsiniz.
Bu şekilde yok şu zaman çıkarsam bu kadar kesinti olur, giriş ücreti şu kadar, yönetim gideri de şu kadar gibi dertleriniz olmaz.
Bu emeklilik sistemleri bana kandırmaca gibi geliyor. Bankalara pek güvenemiyorum.

hayalcisuat' Alıntı:
bilogrt38' Alıntı:
hayalcisuat' Alıntı:

hocam bir sıkıntı dediğiniz şey acil bir zaruri ihtiyaçsa BES ide bozdurur zarar edersin. ama altın böyle bir ihtimal yok. örneğin ben yaklaşık 3 yıldır altın birikimi yapıyorum. bozdurmak mı gerekti evet bozdurdum. ama birikime hep devam ettim. zira mantık birikim olduktan sonra sorun olmaz.. tabi tercih meselesi...
Artı olarak diyelim ki Allah korusun çok acil para lazım oldu ve hesabı kapatıp paranı almak istedin. 7 iş gününden önce paranı alamıyosun. yani araya hafta sonu bilme ne tatili cartı curtu girerse 2 haftada alırsın parayı. Yani Allah korusun başına bişey gelse sen parayı alana kadar artık çok geç olabilir. Bireysel emeklilikten benim ağzım yandı. Kesinlikle uzak durun derim..

arkadaşlar sakın. cevap hiç biri. altın hesabı açın her ay otomatik talimat verin hesaptan. 150 tl aktarılsın. bireysel emeklilik sisteminde yer alan birisi olarak kesinlikle önermiyorum. bu konuda daha önce de yazı yazdım. merak ediyorsanaız inceleyin.

ben anadaulu haya tödüyorum 2009 dan beri vergidende yaralanıyoruz bence iyi. ben girerken yüz 70 riskli yüzde 30 risksiz kazançla borsaya girercekler benim yerime diye konuştuk. acil para lazım oldu diy ebiriktirmiyorum ben ilerde olurda çocuk çoluk olursa okul masraflarını buradan karşılarız diye yani. anadolu hayat iyi bence şunda en fazla üyesi olan bildiğpim kadrı ile ama en az vergiyi vakıfememlilik alıyro onuda göz önünde bulundur derim ben. kolay gelsin

BBNET
Geri