Hamilelik ve Haklar

Kodla Büyü

ogretmen_pc

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar hamilelik döneminde okulda hangi görevleri almama gibi bi hakkımız var.. nöbet tutmayabiliriz diye biliyorum.. bunun dışında var mı bildiğiniz? sınıf verdiler + 21 saat ders .. çok yorulmamam gerek .. başka branşlardan daha çok ders vereceklerdi maaş karşılığı istedim.. önceden 15 ti maaş karşılığı şimdi 21 olmuş :?

Nöbet verilir ancak pansiyon nöbeti verilemez .(rapor sunulduğu anda muafiyet başlar)
Bayan öğretmenlere, doğumuna üç ay kala ve doğumdan sonra bir yıl nöbet görevi verilmez.
Yukarıda sayılanlar dışında herhangi bir muafiyet hatırlamıyorum

ogretmen_pc' Alıntı:
arkadaşlar hamilelik döneminde okulda hangi görevleri almama gibi bi hakkımız var.. nöbet tutmayabiliriz diye biliyorum.. bunun dışında var mı bildiğiniz? sınıf verdiler + 21 saat ders .. çok yorulmamam gerek .. başka branşlardan daha çok ders vereceklerdi maaş karşılığı istedim.. önceden 15 ti maaş karşılığı şimdi 21 olmuş :?

maaş karşılığı 15 tir..

alan dışı ders almak zorunda değilsiniz asla..

ek ders yönetmeliğine göre alan dışı dersleri (müzik-türkçe vb.) maaş karşılığınız dolsa da dolmasa da vermek zorunda değilsiniz. alan dışı dersler istek ve ihtiyaç halinde verilebilir. yani sizin alanız dışındaki dersi vermeye isteğiniz ve öğretmeni bulunmayan bir derse ihtiyaç var.

örneğin sizin okulda türkçe öğretmeni yok yada var olan derslerin tamamını dolduramıyor. 5 saat türkçe dersini verecek öğretmene ihtiyaç var. sizde maaş karşılığını dolduramadınız. Ancak türkçe dersini vermeye isteğiniz yok. o zaman bu görev ek ders yönetmenliğne göre verilemez. sizin dilekçeyle başvurmanız halinde alan dışı ders verilebilir ancak. bunu dışında alan dışı derslere girmeyin. eğer plan yapılıp verildiyse itiraz dilekçesi yazın il iş okula hemen verin kayda geçsinler mutlaka..

alanınızda girmeniz gereken zorunlu ders saati 21 dir. 21 saate kadar zorunlu olarak istesenizde istemesenizde bilgisayar dersi varsa okulunuzda yada eğitim bölgenizde verilebilir.. dersler seçmeli olduğu için büyük bir ihtimal bölgenizdede ihtiyaç yoktur.

hocam 18 saati bilişim dersi 2 saat resim 1 saat de sınıf verdiler.. ihtiyaçtan dolayı daha çok derse girmem istendi ama durumumdan dolayı kabul etmedim..

okul nöbetinin olmaması iyi en azından... teşekkürler bilgilendirme için :alkis:

bir bilen cevap yazarsa sevinirim:
32. hafta çalışır raporu aldık, erken doğum olursa 37-40 arasında kalan 3 hafta doğum sonrasında kullanılabiliyormu?
yada detaylı olarak bu hesaplamaları nerden öğrenebiliriz?

birde 15 tatil de doğum izni biterse, doğumöncesi çalışılan (32. haftadan sonraki kısmı) süreyi 15 tatilden sonraya ekletebiliyormuyuz?
teşekkürler...

ogretmen_pc' Alıntı:
hocam 18 saati bilişim dersi 2 saat resim 1 saat de sınıf verdiler.. ihtiyaçtan dolayı daha çok derse girmem istendi ama durumumdan dolayı kabul etmedim..

okul nöbetinin olmaması iyi en azından... teşekkürler bilgilendirme için :alkis:

2 saat resim dersini vermeyebilirsiniz. Alan dışı ders mecburi değildir. Ek ders yönetmeliğine göre böyle. Hamilelikle ilgili değil.

EynelMefer' Alıntı:
bir bilen cevap yazarsa sevinirim:
32. hafta çalışır raporu aldık, erken doğum olursa 37-40 arasında kalan 3 hafta doğum sonrasında kullanılabiliyormu?
yada detaylı olarak bu hesaplamaları nerden öğrenebiliriz?

birde 15 tatil de doğum izni biterse, doğumöncesi çalışılan (32. haftadan sonraki kısmı) süreyi 15 tatilden sonraya ekletebiliyormuyuz?
teşekkürler...

hocam tatillerdeki süreyi sonraya ekletemiyorsunuz ama hastanede doğum sırasında doğum raporu veriyorlar bunun tarihini değiştirebilirseniz mümkün. Bu da biraz hile olur, yapmayın bence. doğumdan önceki 8 hafta izinden isterseniz 5 haftasını doğum sonrasına ekletebilirsiniz. yani doğuma 3 hafta kala izne ayrılıyor.. doğumdan sonrada 8+5 hafta ücretli izinli.. daha sonrasında ise hem annenin hem babanın 2 yıla kadar ücretsiz izin hakkı var..

doğumdan önceki 3 haftalık izinde çocuk mesela 1 hafta erken doğarsa izninizden 1 hafta boşa gitmiş oluyor.

ikiz-ücüz gibi çoklu gebelik durumlarında sanırım ikişer hafta daha ekleniyordu ama bu konuda tam emin değilim.

tayinci42' Alıntı:
doğumdan önceki 3 haftalık izinde çocuk mesela 1 hafta erken doğarsa izninizden 1 hafta boşa gitmiş oluyor.

hocam geçen ankaraya bi yazı gelmiş ben son 3 haftalık dönemde erken doğuum olursa kullanmadığınız izni sonraya ekleyebiliyorsunuz diye anladım ben. mesela 41. haftada doğum oldu diyelim bir haftada kafadan izin kullanmış oluyorsunuz

tayinci42' Alıntı:
doğumdan önceki 8 hafta izinden isterseniz 5 haftasını doğum sonrasına ekletebilirsiniz. yani doğuma 3 hafta kala izne ayrılıyor.. doğumdan sonrada 8+5 hafta ücretli izinli.. daha sonrasında ise hem annenin hem babanın 2 yıla kadar ücretsiz izin hakkı var..

ikiz-ücüz gibi çoklu gebelik durumlarında sanırım ikişer hafta daha ekleniyordu ama bu konuda tam emin değilim.

hocam ben de doğumdan önceki verilen izin hakkının doğumdan sonraya ekletme işi kalktı diye biliyorum yine de bakmak lazım

6 ay izinle ilgili ne yapabiliriz nerden bilgi alabiliriz bu halimizle hala okula geliyoruz bi de pc lerin başında radyasyon küpü olduk :(

ogretmen_pc' Alıntı:
6 ay izinle ilgili ne yapabiliriz nerden bilgi alabiliriz bu halimizle hala okula geliyoruz bi de pc lerin başında radyasyon küpü olduk :(

Hocam ben de merakla bekliyorum. 6 aylık izin çıksa hemen ayrılırdım ama böyle giderse benim işime yaramayacak. Zaten bu haftadan sonra okula devam etmem gereken 3 haftam kalıyor. 5 haftayı sonrasına ekleteceğim diye hasta hasta okula gidiyorum. AKİM'e mesaj yazdım geçen hafta ama cevap yok. Nerden öğrenebiliriz başka bilemiyorum.

mutlak_adeger' Alıntı:
ogretmen_pc' Alıntı:

Hocam ben de merakla bekliyorum. 6 aylık izin çıksa hemen ayrılırdım ama böyle giderse benim işime yaramayacak. Zaten bu haftadan sonra okula devam etmem gereken 3 haftam kalıyor. 5 haftayı sonrasına ekleteceğim diye hasta hasta okula gidiyorum. AKİM'e mesaj yazdım geçen hafta ama cevap yok. Nerden öğrenebiliriz başka bilemiyorum.

aynen hocam ben de 5 haftayı sonradan kullanmak için gidiyorum ama zor oluyor tanıdık birileri olsa da en azından boşa mı ümitleniyoruz onu öğrensek :(

BBNET
Geri