halk egitimde calisma saatleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dadaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

dadaa

Aktif Üye
Halk egitimde calisan arkadaslar atamam es durumundan dolayi baska ilcenin halk egitim merkezine cikti.calisma saatleri "7 24 hafta sonlari da dahil" mis.Aksam kurs acilir dediler bende gelis gidisim zor olur dedim.Simdi benim ogrenmek istedigim aksam ve hafta sonu calismak icin zorlayabilirler mi.Ben calismak istemiyorum dersem ne olur. Kadrolu ogretmenin caisma saatleri sudur aksam ve hafta sonu istegi haricinde ogretmene kurs verilmez ibaresine benzeyen bir yonetmelik maddesi yonetmelik var mi.Yaygin egitim kurumlari yonetmeligine baktim net birsey yok. Nasil hareket etmem gerek yardimci olursaniz sevinirim. Aksam kurslari maas karsiligi yerine mi gecer yoksa direk ek ders olarak mi sayilir. Tesekkurler...

hocam yaygin egitim kurumlari tam yil tam gun esasina gore egitim yaparlar sabah 8 aksam 11 arasi egitim verilir bransinda kurs acildiysa brans ogretmenleri 21 atolye ve labaratuar ogretmeni 40 saate kadar derse girmek zorundadir haftada

Ben de bu sene çalışmaya başladım halk eğitimde bana 40 saat derse girme zorunluluğun var diye bir söylemde bulunan olmadı şimdiye kadar ama kendi isteğimle giriyorum 40 saate hafta sonu da dahil olmak üzere, hatta müdür 20 saat girersin maaş karşılığı gerisini istemiyorum da diyebilirsin demişti (dışarıdan kurs talep eden öğretmen sayısı fazlaca olduğu için). Ama maaş karşılığı haftaiçi ve gündüz dersleriyle dolmuyorsa akşam ve haftasonunu zorlayabilirler, bu biraz da çalıştığınız yere bağlı kurslara talep var mı yok mu? Haftasonu kursları genelde fazlaca talep görüyor bizde, bir de üç bilgisayarcıyız ders paylaşımında sadece isteğimize göre hareket edemiyoruz malesef...

Peki hocalar
-Tam gun tam yil demek gunduz kursiyer bulamadik aksam ve hafta sonu gelecekler sende gelmek zorundasin demek mi?
Hafta sonu gelmek istemiyorum aksami zor olmasina ragmen ayarlamaya calisacagim.
--Diyelim ki gunduz kursum yok sadece aksam oldu.Haftada 20 saat aksam kurs veriyorum. Aksam kurslarini maas karsiligi olarak mi sayacaklar,ek ders olarak mi.Yani soyle yapilabilir mi gunduz 8 ile 5 arasi 3 saat halk egitimde bulundum maas karsiligini doldurmak icin.Aksami da ek ders olarak baglatabilir miyim.

Tekrar tesekkurler...yourmlariniz icin

kurumdan kuruma farklı uygulmalar var mıdır bilmiyorum ama size 20 saat maaş karşılığını dolduruncaya kadar günü ve saati fark etmez ders verebilirler ve normal mesai saatleri dışındaki dersleriniz maaş karşılığını doldurmadan ek dersten sayılmaz normalde ama ben de yeni olduğum için halk eğitimleri yeni yeni keşfetmeye başladım bazı keyfi uygulamaları da görmedim değil

Ben de cozemedim tam ısın tuhafı mudur md yrd da bılmıyo hocam bize ılk kez kadrolu ogretmen atandı bizde bıllmıyoruz diyorlar :wink: ama 7 24 ve hafta fonu da dahil diyorlar onlar halk egıtımın açık oldugu saatten bahsediyorlar benim durumum ne olacak bılmıyorum :?

hafta sonu hiçbir şekilde sorumluluğun yok girersen ekdersini alırsın ama akşam için maaş karşılığını doldurman gerekir yoksa ekders alamazsın ve girmen zorunlu.

Bende yeni basladim cekinerek geldim ama neyseki idare iyi çıktı
Diyecegim su ki gunluk toplam mesai saati 8 den fazla olamaz insan haklarina aykiri :roll: kurum 24 saat acik diye 24 saat mesaimi yapacaksiniz

Teknik öğretmenseniz eğer maaş karşılığı 20 saat, böte mezunuysanız maaş karşılığı 15 saat diye biliyorum ben.

Hocam onlar 7 24 derken kağıt üzerinde açık olan saatten bahsediyolar.Tabiki 24 saat çalışma olamaz:) Bakalım başladık kursun açılmasını bekliyoruz. Şimdilik 8-5 gidip geliyorum ek ders yazacaklardır muhtemelen. yoksa gunluk 3 saat maaş karşılığı.

Biliyorsunuz ki halk eğitim merkezlerinde akşam ve haftasonu ücretleri farklıdır, gündüz gibi değil. Peki akşam maaş karşılığı çalışıyorsam akşam ücretinden nasıl yararlandıracaklar. Akşam gelmenin bir ayrıcalığı var ki ek dersi bile farklı, akşam maaş karşılığı diye bişey olmaz, olursa da bi şekilde farkını ödemek zorundalar.

arkadaşlar ben 3 senedir halk eğitimdeyim. akşam veya hafta sonu kursu öğretmenin isteğine kalmış. İdare zorlayamaz.
Gündüz ise kurs varsa kursa girip çıkarsınız, yoksa maaş karşılığı kadar okulda beklersiniz. 8-5 arası okulda beklemeyin bence, ek ders alamazsınız, neye göre verecek ki?

hocam kadrolu öğretmene mesai saati dışı 10 saatten fazla kurs açamaz. ek ders yönetmeliği örgün yaygın diye ayırmıyor diye biliyorum.
teknik öğretmensiniz mesai saati içinde 20 maaş - 20 zorunlu 24 saate kadar ekders
değilseniz 15 maaş - 6 zorunlu ekders
10 saat de mesai saati dışı açabilirsiniz.

tam yıl tam gün diyerekten bir çok müdürün böyle uygulama yaptığını duydum. ama yanlış

Halk Eğitim değil mübarek pansiyon işletmesi :)

Yavaş yavaş halk eğitimlerin bt ciler için sıkıntılı yerler olabileceğini düşünmeye başlıyorum, bilmem siz ne dersiniz?

maaş karşılığı olan kısmı mesai saatleri içerisnde almak zorundasınız.diğer kalan ekders kısmını ise eğer gündüz talep varsa gündüz alırısnız ama gündüz talep yok akşam varsa akşam almak zorundasınız.tabiki öğlen var başka birine veriliyorsa sizden akşam girmeniz istenirse idare sizi bunu zorlayamaz öncelik sizindir.akşam girdiğiniz dersler gece ücreti olarak hesaplanır.8-5 çalışıyorum demişsiniz bundan size ekders yazamazlar.ancak sizi idari işlerde çalıştırmak üzere görevlendirlmeniz yapılırsa ekders alabilirsiniz.

Arkadaşlar ben ikamet ettiğim ilçenin 45 km uzağına halk eğitim merkezine eş durumu tayiniyle gittim. Fakat gündüz kurs açılmıyor gece açılıyor. Gece kursuna gitmem imkansız yol çok ıssız ve bozuk. Hiçbir toplu taşıma aracı otobüs vs de yok. Görevlendirilebileceğim bir okul da yok . Müdür beni gece kursuna gelmem için zorlayabilir mi gündüz kurs yok ne yapacağım ? Maaş karşılığımı dolduracağım kadar gündüz gidip kursa gece girmeme hakkım var mı?

nazzan' Alıntı:
Arkadaşlar ben ikamet ettiğim ilçenin 45 km uzağına halk eğitim merkezine eş durumu tayiniyle gittim. Fakat gündüz kurs açılmıyor gece açılıyor. Gece kursuna gitmem imkansız yol çok ıssız ve bozuk. Hiçbir toplu taşıma aracı otobüs vs de yok. Görevlendirilebileceğim bir okul da yok . Müdür beni gece kursuna gelmem için zorlayabilir mi gündüz kurs yok ne yapacağım ? Maaş karşılığımı dolduracağım kadar gündüz gidip kursa gece girmeme hakkım var mı?

hocam bulunduğunuz kurumda o kursu verebilecek başka bir kadrolu öğretmen yoksa mecburen siz vereceksiniz. siz dururken usta öğreticiye kurs veremezler. ancak siz çok yoğun yoğun olursunuz, hafta içi gündüz hep kursunuz olur ( hafta içi hergün 8 saat kursunuz olduğunu varsayalım ) , o zaman gece kursunu usta öğreticiye verebilirler. siz maksimum ekders ücretini aldığınız halde, halen kurs açılacaksa o zaman siz gece gitmezsiniz, o kursuda ustaöğretici açabilir.

BBNET
Geri