Halk Eğitimi Merkezi BT-BÖTE normunu değiştirebilecek.

Kodla Büyü
İdari yargıda kararların geriye yürüyemezliği ilkesi var diye biliyorum. Mahkeme leyhte karar verse bile ilerisi için geçerli olacağını düşünüyorum.
Diyelim norm fazlası olup başka bir okula resen atanan birisi tekrar dönemeyebilir
Yanlış demeyelim ama eksik biliyorsunuz iptal kararları istisnadır kısaca iptal edilirse geriyede yürür sanki o işlem hiç yapılmamış gibi sonuç doğurur sayın hocam.

Resmi yazı henüz gelmedi ama bizden de istediler. Bu şekilde cevap yazdım.

1747294552719.webp

Türk Eğitim Sen iptal davası açtı Danıştaya Ekime kadar sonuçlanırsa norm fazlası olanlar eski durumuna dönebilir.
Hocam ben norm fazlasıyım okulum böte ye açık, benden yüksek puanlı biri geldi diyelim, mahkeme iptal kararı verdi gelen geri gitmeyeceğine göre tef li norm fazlası olarak kalacak, ortalık karışacak

Hocam ben norm fazlasıyım okulum böte ye açık, benden yüksek puanlı biri geldi diyelim, mahkeme iptal kararı verdi gelen geri gitmeyeceğine göre tef li norm fazlası olarak kalacak, ortalık karışacak
Hizmet puani düşük olan norm fazlasi olur galiba hocam şansa artık pratikte düşünüp uygulamada tökezliyoruz ne yazik arada ezilen biz öğretmenler

Bu dilekçeyi yazmak zorunlu değilmiş. Bakanlıktan norm ile ilgili şube müdürüyle görüştüm. Kurum isterse aynı normda bırakabiliyormuş. Bazı milli eğitimler zorunlu yapılması gerekiyor diye yazı göndermişler. Belki bu konuda benim gibi norm fazlası kalıp tayin isteme durumunda olan biri vardır...paylaşmış olayım. (Bu özel ve mecburi bir durum- başka yere çekmezseniz sevinirim)

Bu dilekçeyi yazmak zorunlu değilmiş. Bakanlıktan norm ile ilgili şube müdürüyle görüştüm. Kurum isterse aynı normda bırakabiliyormuş. Bazı milli eğitimler zorunlu yapılması gerekiyor diye yazı göndermişler. Belki bu konuda benim gibi norm fazlası kalıp tayin isteme durumunda olan biri vardır...paylaşmış olayım. (Bu özel ve mecburi bir durum- başka yere çekmezseniz sevinirim)
Hocam iyi aksamlar. Norm degisikliginde bulunan tüm kurumlarin istekleri dogrultusunda degisiklik yapilmasi kesin mi? Bilginiz var mi acaba?

yani BİLSEM ve HEM de norm konusu muallak anladığım kadarıyla
Hocam hemlerde kadro olayı normal örgün egitim gibi düşünmeyin, isterse bilgisayar kadrosu acmayabilir her hemin bulunduğu yerin nüfusuna göre kadro sayısı vardır. kurum tarafından istediği branşa göre bu kadrolara personel atanır yani hem kadrosu BT veya bote olacak diye bir durum yok belki de hiç olmaz

Şu anda halk eğitimde çalışıp normu BT olan kimse yok mu? Bulunduğum il milli eğitim ısrarla bütün halk eğitimlerin normunu böt yapmaya çalışıyor.

Sanırım denk gelmiş, ildeki bütün halk eğitimlerde böt var. Sanıyor ki halk eğitimler böt oldu.

Halk eğitimlerin hepsi böt olsaydı tepeden ortaokullar gibi böt yaparlardı. Niye yazı gönderip de talep de bulunun desinler ki!!!

Veya bu iş zorunlu olsaydı koskoca bakanlık böt öğretmeni olan kurumun normunu böt, BT olan kurumun normunu bt yapamaz mıydı?

Bu işte şunu öğrendim. İl ve ilçe milli eğitimleri şefler yönetiyor.(İli söylemeyeyeyim)

Şu anda halk eğitimde çalışıp normu BT olan kimse yok mu? Bulunduğum il milli eğitim ısrarla bütün halk eğitimlerin normunu böt yapmaya çalışıyor.

Sanırım denk gelmiş, ildeki bütün halk eğitimlerde böt var. Sanıyor ki halk eğitimler böt oldu.

Halk eğitimlerin hepsi böt olsaydı tepeden ortaokullar gibi böt yaparlardı. Niye yazı gönderip de talep de bulunun desinler ki!!!

Veya bu iş zorunlu olsaydı koskoca bakanlık böt öğretmeni olan kurumun normunu böt, BT olan kurumun normunu bt yapamaz mıydı?

Bu işte şunu öğrendim. İl ve ilçe milli eğitimleri şefler yönetiyor.(İli söylemeyeyeyim)
Ben bt yim hocam. Öyle saçmalıkmı olur. Bt deyim ve norm bende 👍

Bu işte şunu öğrendim. İl ve ilçe milli eğitimleri şefler yönetiyor.(

İşi bilmiyorlar saçma sapan iş yapıyorlar. Yazı gelmemiş mi onlara?

Halk eğitimlerin henüz normları pbs ye yansımadı. Yazı gönderildi ancak bt böt olarak değişmedi bizim kurumda. İller arası tayinde sıkıntı olur mu acaba?

İller arası tayin tercihleri başlamadan düzeltilmesi gerekir yoksa kadrosu böte olan bir sürü kişi norm fazlası olacak, iller arası da bir bt öğretmeni atanırsa ortalık karışacak. idareci atamalarında her türlü branşı kabul ediyorlar. Demek ki her branş Hem lerde çalışabilir.
Amann şu ayrımı kaldırsalarda herkes istediği yerde çalışsa.

Benim düşüncem iller arasına Halk eğitimleri açmayabilirler. Genel yaklaşım mevcut halk eğitimlerdeki öğretmen kadrolarını azaltmak ve belki ileride hiç kadrolu öğretmen bırakmamak gibi.

Benim düşüncem boş olan Halk Eğitimler BT olarak kaldılar. İl dışında sadece TEF mezunları buralara gidebilecekler. Malum sadece BÖTE çalışanı olanlar kadro güncellemesi yaptılar. İl dışına açılmaması için de bir sebep yok. Madde yok kılavuzda.

Geçen il içinde halk eğitimlerin bazı branşlarda tercihe açılmayacağı şeklinde bir madde vardı bu sefer öyle bir madde koymamışlar, norm güncellemelerinin bir an önce pbs ye yansıması lazım.

Benim düşüncem iller arasına Halk eğitimleri açmayabilirler. Genel yaklaşım mevcut halk eğitimlerdeki öğretmen kadrolarını azaltmak ve belki ileride hiç kadrolu öğretmen bırakmamak gibi.
Bu amac normları 12 ye dusurduklerinde vardi sadece usta ogretici calistirmak istiyorlarlar, asiri ucuza geliyor kurslar ama bir turlu normu azaltamadilar aksine depolara dondu hemler. Ornegin bizim hem norm 12 ye dusunce 60-70 norm fazlasi ogretmen oldu ama o kadar yilda sayiyi toplam 60 a dusurebildiler. Daha 48 fazla var kim bilir diger hemlerde kac tane fazla var.

İdari yargıda kararların geriye yürüyemezliği ilkesi var diye biliyorum. Mahkeme leyhte karar verse bile ilerisi için geçerli olacağını düşünüyorum.
Diyelim norm fazlası olup başka bir okula resen atanan birisi tekrar dönemeyebilir
Hocam yürütmeyi durdurma istemi de dava içerinde vardır mutlaka.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünde görevli şube müdürü ile ilçedeki şube müdürü görüştü kadro değişikliği yazısı yazan tüm ilçelerin başvurusu Personel Genel Müdürlüğüne gönderilmiş. Düzeltilecekmiş ama zaman vermedi.

BBNET
Geri