hakanyandım
Üye
Halk Eğitimi Merkezi BT-BÖTE normunu değiştirebilecek. WhatsApp üzerinden yöneticilere bilgi verildi. Yakında yazısı gelir.
Sonuç olarak halk eğitimler de her iki branş olabilir mi hocam? Tam olarak ne anlatılmak isteniyor? BT olan da BÖT olan da halk eğitime atanabiliyor mu?Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları"na ilişkin 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı Kurul Kararı’nda 10 Nisan 2025 tarihinde yapılan değişiklikler ile bazı alanlara kaynak yükseköğretim programları / fakülteler yeniden düzenlenmiş ve yeni atama alanları oluşturulmuştur. Personel Genel Müdürlüğünün talimatları ile yeni atama alanlarına ilişkin güncellemeler yapılmış, talepler alınmış ve bu doğrultuda öğretmenlerin alan değişiklikleri yapılarak, kararnameleri illerinize gönderilmiştir.
Alan değişikliği sonucu kurumunda norm fazlası durumuda olan öğretmenlerin güncel alanına ilişkin norm değişikliği taleplerini ivedi olarak genel müdürlüğümüze ulaştırmanız mağduriyet oluşmamasına katkı sağlayacaktır.
Normda kim varsa ona göre norm verilecek.Sonuç olarak halk eğitimler de her iki branş olabilir mi hocam? Tam olarak ne anlatılmak isteniyor? BT olan da BÖT olan da halk eğitime atanabiliyor mu?
Teşekkürler hocam bilgilendirme için umarım dediğiniz gibi olur. Sonrası için iki norma da açılır umarım.Normda kim varsa ona göre norm verilecek.
bir sonraki atamada peki hocam ve her kurumdaki norm farklı mı olacak?Normda kim varsa ona göre norm verilecek.
il içinde halk eğitimler açılmadı hocam klavuzda da varil içi yer değiştirme 12-16 mayıs arası devam ediyor, Tef liyim alan değişiminde BT yani meslek lisesi devam dedim, bende il içinde ihtiyaç yok var şeklinde tüm okullardan, Ankara da hiçbir halk eğitim görünmüyor, sadece meslek ibaresi olan okullar açılıyor, ticaret meslek, endüstri meslek, kız meslek, özel eğitim meslek gibi.
Bu yazı tüm halk eğitimlere mi gelmiş?Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları"na ilişkin 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı Kurul Kararı’nda 10 Nisan 2025 tarihinde yapılan değişiklikler ile bazı alanlara kaynak yükseköğretim programları / fakülteler yeniden düzenlenmiş ve yeni atama alanları oluşturulmuştur. Personel Genel Müdürlüğünün talimatları ile yeni atama alanlarına ilişkin güncellemeler yapılmış, talepler alınmış ve bu doğrultuda öğretmenlerin alan değişiklikleri yapılarak, kararnameleri illerinize gönderilmiştir.
Alan değişikliği sonucu kurumunda norm fazlası durumuda olan öğretmenlerin güncel alanına ilişkin norm değişikliği taleplerini ivedi olarak genel müdürlüğümüze ulaştırmanız mağduriyet oluşmamasına katkı sağlayacaktır.
Hocam bilgilendirme için teşekkürler bu yazıya hangi kanalla cevap vereceğiz bilginiz var mı resmi yazı yok henüz whatsapp mesajına binaen soruyorumHalk Eğitimi Merkezi BT-BÖTE normunu değiştirebilecek. WhatsApp üzerinden yöneticilere bilgi verildi. Yakında yazısı gelir.
Evet gelmiş bu yazı şimdi öğrendim. sanırım zorunluluk değil kurumlara bırakılmış gibi duruyor.Bu yazı tüm halk eğitimlere mi gelmiş?
Kurum müdürünüz daha önceden vardır örnek şablonu değiştirilmek istenen bransla ilgili yerler var doldurup gönderecek hocam sizlik bu durum yokHocam bilgilendirme için teşekkürler bu yazıya hangi kanalla cevap vereceğiz bilginiz var mı resmi yazı yok henüz whatsapp mesajına binaen soruyorum
Kurumlara şöyle bırakılmış hocam elindeki mevcut branşa göre gönderecek vardır illaki farklı hemlerde BT branşı şu an hepsi böte olsa bu sefer BT olan hocalarımız mağdur olacak böyle bir duzenleme olacağından bayada umutsuzdunuz hocam hepimiz için hayırlısı olsunEvet gelmiş bu yazı şimdi öğrendim. sanırım zorunluluk değil kurumlara bırakılmış gibi duruyor.
aynen yaaa bu durumda ne yapılacak??Kadrolu 1 BÖTE ve 1 BT var ise halk eğitimde ve norm 1 ise idare neye göre seçecek. Hizmet puanına mı bakacak? Detaylı bir resmi yazıya ihtiyaç var.
Ortak olabilir tabi ki hocam bu yazıdan anlaşılan elinizde hangi branş varsa ona göre norm isteyiniz diyor benceDoğru olan böte yede BT de açık olmalı.
dostum bötenin de gideceği bir yer yok, ortaokullarda norm mu var, ders yok, listelere bak yer varsa ancak uzak ilçelerin ücra köylerinde vardır, şehir merkezleri tamamen dolu durumda, kimse yerinden kıpırdayamıyordoğru olan tüm tef mezunlarının işten atılmasıdır. anca herkes öyle rahatlar. halk eğitim de boteye verilirse tef mezunları yerinden kipirdayamaz. hem haklarımız elimizden alınıyor hem de meslek liseleri hariç bütün okullarin kapıları yüzümüze kapatiliyor. bu haksızlığa dur diyecek kimse yok mu Allah aşkına? en azından genel liseler ortak okul olabilirdi. o da olmuyorsa bari halk eğitimler teflilere verilmeliydi. il içini açın bakın teflilerin gidebileceği bir tane okul kalmamış. meslek liseleri de zaten çok çok az. ne yapacak bu kadar tef mezunu? zorla boteye mi gecirilecek?
Sizi kastederek söylemiyorum hocam yanlış anlamayın ama peki bu hak mı? Her yeri kesin olarak belirle ama bazı kurumlara kafanıza göre takılın de. Hangi akla, mantığa, izahat sığar.Ben Halk Eğitim Merkezinde çalışan BÖTE liyim. Norm BT ye verildiği için norm kadro fazlası olmuştum. BT de 1 açık gözüküyordu. Bu paylaşıma istinaden bugün bt normunun düşürülüp böte normunun açılması yönünde resmi yazı yazıp bakanlığa gönderdik.
Bence bu uygulama bile keyfiyete göre uygulandığını delili olur.BT nın hakları mahkemede aranacak başka çare yok arkadaşlar.
İdari yargıda kararların geriye yürüyemezliği ilkesi var diye biliyorum. Mahkeme leyhte karar verse bile ilerisi için geçerli olacağını düşünüyorum.Türk Eğitim Sen iptal davası açtı Danıştaya Ekime kadar sonuçlanırsa norm fazlası olanlar eski durumuna dönebilir.
Hocam nasıl bir yazı yazdınız paylaşır mısınızBen Halk Eğitim Merkezinde çalışan BÖTE liyim. Norm BT ye verildiği için norm kadro fazlası olmuştum. BT de 1 açık gözüküyordu. Bu paylaşıma istinaden bugün bt normunun düşürülüp böte normunun açılması yönünde resmi yazı yazıp bakanlığa gönderdik.
Personel genel müdürlüğünün ve ttkb nin kararını ilgi tutup norm fazlalığı oluştuğunu kadronun bt den böte ye aktarılmasını yazdık, bir kaç ilçe daha yazmış.Hocam nasıl bir yazı yazdınız paylaşır mısınız