ysahin' Alıntı:kurs ücretini artık halk eğitim ödemiyor şeklinde biliyorum. Ayrıca herhangi bir labaratuarı olan okulda yaz tatili ( ek ders alınmadığı dönemde) 30 saat verebiliyoruz. PAzartesi günü başvurucam bu şekilde kursun açılması için
eğer olumlu olursa haberdar ederim
saygılarımla
hocam ek ders yönetmeliği net direkt ek ders alırsın 20 saatinide...55ihsan55' Alıntı:halk eğitimin kadrolu öğretmeniyim. yaz tatilinde kurs açtım haftada 20 saatlik. ama idare bunun sadece 10 saatini öderiz diyor. bunu açıklayabilecek bir yönetmelik var mı arkadaşlar. yazın tatilimden ödün verip kurs açıyorum ama bana 10 saat ek ders verip 10 saate de fahri girmeye zorluyorlar ve beni mağdur ediyorlar. bunla ilgili ek ders yönetmeliği bulabilen arkadaşlar paylaşabilir mi lütfen.
biz hem' de saat 18 de başlatıyoruz akşam kurslarını.naz' Alıntı:arkadaşlar halk eğitimde akşam dersi ne zaman başlar. Yani akşam ve hafta sonu 10 saat ders verebiliyoruz ya. aksam 5 te başlamıyor mu?
Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen ve Yöneticilerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Esasların 4 üncü maddesinin (l) bendinde; ?Gece öğretimi: 17.00'dan sonra başlayan öğretim ile cumartesi, pazar, yarıyıl ve yaz tatillerinde yapılan öğretimi; tam gün tam yıl eğitim yapılan kurumlarda gündüz öğretiminin saat 19.00'dan sonra devam eden kısmını ifade eder.? hükmüne yer verilmiştir.
Diğer taraftan, Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurumlarında Tam Gün Tam Yıl Eğitim Uygulamasına İlişkin Yönergede yer alan, tam gün tam yıl eğitim uygulamasında günün kullanımına ilişkin EK-1 tablonun ÖRNEK-2 bölümünde; ?... koyu renkle belirtilen üçüncü blok öğretim, saat 17.00'dan sonra başladığı ve gündüz öğretiminin devamı olmadığı için gece öğretimi olarak değerlendirilecektir.? denilmektedir.