halk bankası promosyon

Kodla Büyü

roninalp

Seçkin Üye
Seçkin Üye
bu ay halk bankası ile sözleşme yenilendi ve 1000 lira promosyon verilecekti. ancak dün bir kağıt geldi ve tayin vb gibi durumlarla ilçe değişince banka bu parayı aylara bölüyor, ve o ilçede çalıştığınız süreyi düşüp gerisini geri alıyor. ben bu sene tayin istersem (artık ne zaman açılacak tayinler bilmiyorum) yaklaşık 850 lira gibi bir parayı geri ödeyeceğim.
sorum bu konu ile ilgili bildikleriniz neler?? sizlerden bu sözleşmleri yanileyen var mı hiç?

Geri iade edildiğini ilk defa duydum. Çünkü siz giderseniz yerine başkası gelir ve bankanın zararı olmaz tabi sonradanngelen diğer promosyonu bekler

bordro taahhütnamesiymiş.... ben de yeni duydummm..... ama şimdi imzalasam mı, imzalamasam mı bilmiyorum????

Hocam bizde de sene başında yapıldı gidenden alacaklar gelene verecekler bu şekilde yapıldı.. olması gereken de bu bence...

Kardeşimin eşide Bolu da çalışırken Halk Bankasından maaş alıyordu. Tayini çıkınca bir kısmını iade etti. Benim çalıştığım ilçede 6 ya böldüler 6 ayda bir ödeme yapıyorlar.

anladığım kadarı ile henüz parayı almadınız ve banka parayı vermeden önce taahütname imzalamanızı istiyor. Peki sözleşmeyi kurumunuz mu yaptı yoksa ilçe mem mi? iki durumda da banka böyle bir imza istiyorsa büyük ihtimalle sözleşmede yeni gelenlere de ödeme yapılacağı yazıyordur ve banka zararlı çıkmamak için böyle bir imza istiyordur. Sözleme metnini görebilseydiniz daha doğru karar verebilirdiniz. Ben olsaydım şerh düşer imzalardım yapılan sözleşmede kişiye ödenen promosyonunun ilçeden atama yolu ile ayrılan personelden hak ettiği kısmı düşülerek geri ödeneceği veya aynı manaya gelen bir madde olması durumunda bu taahütname geçerlidir. Diye..

beyazgolge' Alıntı:
Geri iade edildiğini ilk defa duydum. Çünkü siz giderseniz yerine başkası gelir ve bankanın zararı olmaz tabi sonradanngelen diğer promosyonu bekler
hocam benim oldugum yerde sonradan gelenlerde dilekçe yazarak kalan kısmını aldılar. aslında dogru olanda herkes maasını o bankadan aldıgı sure zarfı icinde olan promosyon miktarını alsın. adamlar 3 yıl icin 1000 tl veriyo sonucta .

İstanbul Kağıthane ilçesi Halkbank bunu yaptı Hocam. Gidenlerde geri aldı ödediği parayı ama gelenlere vermediler dingiller.

istanbul halkbanktan benden de parayı geri istediler. sendika üzerinden konuyu sordurdum. aldığım cevap promosyon hediyedir ve verilen hediye geri alınamaz oldu. hala ara ara turkiye.gov.tr den açılan dava var mı kontrol ediyorum.

Olmas gereken bu zaten normal olarak. Ben de halkbanktan promosyon aldım, tayinim çıkınca geri ödedim kalan kısmını...

merak ediyorum taahhütnameyi imzalamazsanız maaşınız yatmıyacak mı !
imzalamayın bir süre ne diyecekler bakalım.
kaldı ki yukarıda hocalarımın söylediği gibi ilçe sözleşmesinde böyle bir madde varsa size sormalarına bile gerek kalmadan doğrudan keserler. ama böyle bir madde yoksa sözleşmede bu taahhütnameye dayandırarak parayı alırlar.

aşağıda istanbul şişli mem in anlaşma metni internette paylaşılmış. Madde 4.3 te açıkç ayrılan personelden para iadesi alınacağı ve sizin imzaladığınız benzeri bir taahhütnamenin imzalatılacağı açıkça belirtiliyor.
..
http://sisli.meb.gov.tr/meb_iys_dosyala ... ol0001.pdf

BBNET
Geri