Haksızmıyım?

Kodla Büyü

SoftGe

Süper Üye
Süper Üye
Şimdi arkadaşlar durum şöyle,
Nasip oldu ev aldım geçen ay
Tapu netleşmeye kadar ev sahibine bişey söylemedim bir aksilik olur diye. Tapuyu alır almaz ev sahibini hemen bilgilendirdim ev aldım önümüzdeki ay çıkacağım diye
Sende bulursan kiracı ona göre bilgin olsun.
Yakıt parasını peşin verdim geriye kalan süreyi istemiyorum zaten.
bana onu mağdur ettiğimi kışın ortasında nereden kiracı bulurum diye tepki gösterdi.
Cevabım sadece şu oldu kiraya gitsem haklısın ama ev aldığım için ayrılıyorum dedim kiracı bulana kadar ben nasıl bekleyeyim.
İşin doğrusu bana ne ben çeker giderim diyemiyorum
Sizce ben haksızmıyım yoksa hak falan yok vicdani olarak rahat olabilir miyim.
Ben isterim ki tatlı ayrılayım bu güne kadar en ufak bir sıkıntı da yaşamamıştık
Huzursuz oldum açıkçası
Bu konuda görüşlerinizle katkıda bulundurmanız sevinirim

yok canım neden haksız olasınız. benim de kiracım ocakta çıktı, kış ortasında çıktığı için sıkıntı olacak tabi biliyorum ben de aynen beni zarar uğrattın kalsan iyiydi dedim falan ama ev almış çıkacak adam kira mı verecek birde bana yani

egeman84' Alıntı:
yok canım neden haksız olasınız. benim de kiracım ocakta çıktı, kış ortasında çıktığı için sıkıntı olacak tabi biliyorum ben de aynen beni zarar uğrattın kalsan iyiydi dedim falan ama ev almış çıkacak adam kira mı verecek birde bana yani
Normalde dediği doğru ama kafana göre evi ne zaman bulacağını zamanlayamiyorsunki
Ama tatlı ayrılmak isterdim canım sıkıldı
Aslında elimden geldiğince erken bildirdim hatta kiracı bile arıyorum yerime mağdur olmasın diye

insan ilişkileri açısından, 1 ay önce haber verdiğinizden, ev alıp çıktığınız ve yakıt borcuda bırakmadığınızdan hiç bir sıkıntı yok bence. hatta yakıt parası + ev sahibine. hukuki açıdan sağlama almak isterseniz, noterden şu tarihte çıkacağım diye ihtarname çekebilirsiniz. aranız iyiyse gidip tekrar konuşabilirsiniz.

Etik olarak ev alma niyetim var, tapunun kesinleşmesini bekliyorum diyebilirdin. Anlattığından anladığım sen de evsahibine güvenmiyormuşsun ki tapuyu alana kadar birşey söylememişsin. Ama evi aldıysan da orada durmanın bir anlamı yok tabii ki. Parayı herkes kendisi kazanıyor...

Phascolarctos cinereus' Alıntı:
insan ilişkileri açısından, 1 ay önce haber verdiğinizden, ev alıp çıktığınız ve yakıt borcuda bırakmadığınızdan hiç bir sıkıntı yok bence. hatta yakıt parası + ev sahibine. hukuki açıdan sağlama almak isterseniz, noterden şu tarihte çıkacağım diye ihtarname çekebilirsiniz. aranız iyiyse gidip tekrar konuşabilirsiniz.
Yok hocam arkamda ne borç ne başka bişey evi de aldığım gibi teslim ediyorum
Noter ihtar falan gerek yok, biraz tavır yaptı
Kafama takıldı gerçekte haksızlık mı yapıyorum diye şu saat oldu uyuyamadım

hakanarya' Alıntı:
Etik olarak ev alma niyetim var, tapunun kesinleşmesini bekliyorum diyebilirdin. Anlattığından anladığım sen de evsahibine güvenmiyormuşsun ki tapuyu alana kadar birşey söylememişsin. Ama evi aldıysan da orada durmanın bir anlamı yok tabii ki. Parayı herkes kendisi kazanıyor...
Hocam haklısın ama yazdan bu yana ev alma niyetim var
Bir kaç girişimde tapu problemleri çıktı tapu kesinleşmeden ne zaman ayrılacağım belli olmadan nasıl bilgi vereyim belli olur olmaz saat bile kaybetmeden söyledim
Ev sahibine güvenmeme değil ev alma sürecine guvenemiyorsunki
Tapuda pürüz çıkıyor kredi ile aldım bankayı bekliyorsun

ben olsam 1 aylık sürede evi tutmak isteyen bir kiracı bulmaya çalışırım. eşe dosta haber veririm. illaki birileri çıkar.
ev sahibi kiracıyı ister kabul eder, ister etmez. ondan sonrasına pek karışmam.

kiracıyken ayrılırken böyle yapmıştım. o kadar zaman karşılıklı haklar olmuştur. dostane ayrılmak iyidir diye düşünüyorum..

Accipiter' Alıntı:
ben olsam 1 aylık sürede evi tutmak isteyen bir kiracı bulmaya çalışırım. eşe dosta haber veririm. illaki birileri çıkar.
ev sahibi kiracıyı ister kabul eder, ister etmez. ondan sonrasına pek karışmam.

kiracıyken ayrılırken böyle yapmıştım. o kadar zaman karşılıklı haklar olmuştur. dostane ayrılmak iyidir diye düşünüyorum..
Hocam önceki mesajimda kiracı aradığımı da yazmıştım
Ama bu mevsimde zor bulursam yine yonlendirecegim
Ben de dost ayrılmak isterim ama şu an o kiracı bulana kadar nasıl bekleyelim hem kredi hem kira

normalde sözleşmenizin sonuna kadar otursanızda oturmasanızda ev sahibi kira talep edebilir. ancak eve aynı kira miktarından herhangi bir kiracı bulduğunuzda sizden kira talep etme hakkı kalmıyor. 1 ay içerisinde aynı kira miktarından kiracı bulunabilir. kiracı bulduğunuz halde ev sahibi bulduğunuz kişiye evi kiraya vermiyorsa artık sizden herhangi bir talebi olamaz.

eğer ev sahibiniz ile herhangi bir sözleşme yapmadıysanız istediğiniz zaman evden çıkarsınız herhangi bir borcunuz olmaz.

tayinci42' Alıntı:
normalde sözleşmenizin sonuna kadar otursanızda oturmasanızda ev sahibi kira talep edebilir. ancak eve aynı kira miktarından herhangi bir kiracı bulduğunuzda sizden kira talep etme hakkı kalmıyor. 1 ay içerisinde aynı kira miktarından kiracı bulunabilir. kiracı bulduğunuz halde ev sahibi bulduğunuz kişiye evi kiraya vermiyorsa artık sizden herhangi bir talebi olamaz.

eğer ev sahibiniz ile herhangi bir sözleşme yapmadıysanız istediğiniz zaman evden çıkarsınız herhangi bir borcunuz olmaz.
Hocam sözleşme yok
Benim sıkıntım şu ben bu ayda evden çıkarak ev sahibime haksızlık mi etmiş oldum onun dediği gibi
başka bir yere kiraya gitsem tereddütsüz diyeceğim ki ben haksızım
Verebileceğim en erken sürede çıkacağımı haber verdim
Keşke yazdan yada 3 ay önceden bu ayda ev bulacağımı bilsem haber verebilseydim

arkadaşım, onu mağdur etiğini düşünerek vicdan yapıyorsun ama ne mağduriyeti? giderken adamın evini de götürecek değilsinya? ev yine onun evi. bu kadar da yufka yürekli olmayın yoksa mağdur siz olursunz. ev almışsın -hayırlı olsun- tabiki kiradan çıkacaksın. ayrıca o ev sahibin insanlıktan nasibini almış birisi olsaydı, ev alan kiracısına sırf para için "bu kış gününde ben nerden kiracı bulayım" demezdi. sen içini rahat tut. kontrat falan da yokmuş, bu durumda kira gelir vergisinden kaçırıyor olabilir. yani karşındaki kişi dürüst vatandaş olmayabilir.

Sizin konu ile ilgili benim bildiğim kadarı ile;

Genelde 12 aylık sözleşme yapılır, bu sözleşme yenilenmez ise, aynı şartlarla 1 yıl daha geçerli olur.

Yani aslında kiracı 12 senin evini kiraladım demektedir. Erken çıkarsa kalan ayların kiralarını vermekle yükümlüdür. Ama genelde ne ev sahipleri bu parayı talep eder, ne de o parayı vermeye yanaşan bir kiracı vardır.

...

Sizin konuyla ilgisi yok ama içimi dökeyim dedim;

Kiracılarla ilgili(dedemin kiracıları var, çok mağdur oldu, ödenmeyen faturalar önceden abonelik kiracının üzerine olsa dahi, eğer kaçtı ise ve bulunamazsa, eh yeniden abonelik başlatmak için önceki aboneliği bitirmen, kapatman, bunu için de borcu ödemen gerekiyordu, ev sahibi kiraya verebilmek için kaçan kiracının borcunu mecbur ödüyordu, çok ödedi dedem böyle)

Lüks semtleri kastetmiyorum, adam gelir 3 kuruşa evini kiralamak ister. 3 kuruşa kiralar, bu sefer de evin şunu yok, bunu yok, şunu yaptır, bunu yaptır. Lan salatalık, malıma ortakçı mı oldun, kazma, ben aldığım parayı sana sıvamak için mi alıyorum, bilmem kaç bin liralık eve gel sen beleşten otur diye mi sahip oldum ben.

Çok pahalıymış, veremem. Eh, o zaman git bak 1. katta, hatta bodrum katta 2+1 daire var, orada oturan da var, orada yaşayan da var, senin onlardan üstünlüğün ne, veremiyorsan git orada otur, yok hem lüks ister, hem de karşılığını vermek istemez. Ayranı yok içmeye, taht-ı revan ile gider sıçmaya.

Rahat ol hocam. Sen üzerine düşeni yapmışsın dank diye çıkmıyorsun, borç bırakmıyorsun daha ne olsun?

Hocam daha önceden ufaktan bir çıtlatsa idin, kesinleşmeden bir ay önce de şöyle düşünüyorum deseydin daha humanist olurdu :)))

ahmetcanserif' Alıntı:
ev sahibine deki vergi beyannamesi doldurmuşmuydunuz.... gerisini anlar.

Ha, yani tehdit et!

Olur canım

Emlak vergisi ver, gelir vergisi ver, kiracının şunu yaptır, bunu yaptır isteklerine ver

sonra kiracı seni tehdit etsin?

Tebriker yahu.

Geriye kalan kira da ev sahibinin hakkı.

12 aylık sözleşme yok mu? Geriye kalan kirayı alır, gider gelir vergi mi de öderim.

Oldu mu şimdi?

...

Yahu ne bu kiracıların şımarıklığı, ukalalığı arkadaş?

sözleşmeniz yok ise, yani siz ev sahibinize şu tarihe kadar şu kira değerinden evinizi tutuyorum tarzında bir anlaşma yapmadıysanız bu şekilde ayrılarak haksızlık etmiş olmazsınız.

haksızlık yok hocam yakıt parasını ödemişsin zaten gerisi seni ilgilendirmez

celikumit' Alıntı:
egeman84' Alıntı:
Normalde dediği doğru ama kafana göre evi ne zaman bulacağını zamanlayamiyorsunki
Ama tatlı ayrılmak isterdim canım sıkıldı
Aslında elimden geldiğince erken bildirdim hatta kiracı bile arıyorum yerime mağdur olmasın diye

bence kafaya takılacak bir durum yok. 1 ay önceden söylemişsiniz zaten. beyfendi kendi çıkarlarını gözeterek size tavır yapmış, aranız iyi olsaydı hayırlı olsun falan derdi, yani aranızda kiracı-ev sahibi ilişkisi varmış öyle görünüyor. bu konuda haklısınız hocam, hem kira hem kredi ödeyecek de değilsiniz. krediler de çok düşük bu zamanlarda bence çok iyi yapmışsınz ev alarak

Sayın hocam ne kira ne yakıt borcu bırakmamışsınız, evi aldığınız gibi teslim ediyorsunuz, kanunen gerekli süre olan 1 ay öncesinden de haber vermişsiniz daha ne olacak, bu durumda vicdani açıdan hiçbir rahatsızlık duymanıza gerek yok
Anlaşılan sizin ev sahibinize, kira, yakıt, aidat borcu bırakan, eve zarar veren, bir de kışın ortasında kaçıp giden bir kiracı denk gelmemiş ki size böyle çiğlik yapmış
O da sizin gibi tatlı ayrılmak isteseydi zaten sizin kıymetinizi bilir böyle yapmazdı... siz rahat olun yeni evinizde hayırlısı ile güle güle oturun...

bende ev aldım haftaya taşınıyorum senin gibi tapuyu aldığımda söledim yaklaşık 1 ay önce benim yakıt olayı olmadığı için ona birşey diyemem ama sen gerekeni yapmıssın makul bir süre önce haber vererek.Kışın ev değişikliği olurmu falana gelince adam iyi niyetli değilmiş zaten yakıt parasını verdiğin halde hala laf ediyorsa sen niye kafaya takıyosun.Bence adam kıllık yapıyor.Bence sen çok ince düşünceli biri olduğundan takıyorsun .Ben evi taşıycam yakıtıda ödedim dediğimde kışın evmi taşınır derse çoktan ağzının payını vermiştim.

celikumit: ev aldım çıkacağım haksız mıyım?
serkanözen1: haklısın..
ev sahibi: kışın ortasında nereden kiracı bulacağım haksız mıyım?
serkanözen1: haklısın..
serkanozen1 in eşi: kocacığım sen de herkese haklısın diyorsun kim haklı
serkanözen1: Ben ce sen de haklısın..

arkadaş sözleşmen yoksa seni bağlayan birşeyde yok, bende bi gün eve geldim kapıda evi almak isteyen biri, adam eve bakmaya gelmiş, benim haberim yok, sonra ev sahibi ile tatsızlaştık. ev satılsa ben rtada kalcam halbuki ben uzun yıllar ev taşımak istemiyorum haliyle, girerken demedi ben seneye satarım diye bi dolu stres sıkıntı, en sonunda zorla Yüce Rabbiminde izniyle evi aldım da rahatladık.

en azından sen bir ay önceden haber vermişsin, çok daha önceden imkanın olsaydı o zaman söylerdin. umarım kiracıda bulursun da için tastamam rahat eder.

Hocam kiracı olan kişi daha iyi ev bulduğu zaman gitmekte özgürdür kiracıyı bağlayan bir şey yoktur. Ben ev sahibi olarak konuşuyorum. Kiracı ve ev sahibi ile içli dışlı olmamak lazım siz buna uğramışsınız. İçiniz rahat olsun. Anında boşaltın.

Ümit hocam bende senin gibi düşünerek 2 sene önce ev alıp kiradan ayrıldım.
Ev sahibine 1 ay önceden haber verdim.
2 kira depozitom vardı. Türlü bahaneler üreterek depozitoyu geri vermedi.

Bende kötü ayrılmak istemiyordum, ancak insanlara güven olmuyor.
Sen kendini sağlama aldıysan gerisi önemli değil.
Alacak verecek kalmasın, detaylara kafanı takma.

BBNET
Geri