Hakkaniyeti bozmadan notları yükseltme

Kodla Büyü

Enterprise

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Mesajlar
2,562
Arkadaşlar sınavları okuyorum şimdi moralim çöktü. Ortak sınav yaptım 5 lerde seviye sınıfları var (ingilizce hazırlık sınıfları) hazırlık olmayan sınıflar dibe vurmuş ki soruların bir çoğunu burdan aldım. Yeniden sınav yapmakla uğraşmak istemiyorum, hakkaniyeti bozmakta istemiyorum hepsine taban 30 eklesem diyorum e 100 alanlar da var onları ne yapacağkm üfff kısacası ne velilerin dırdırıyla uğraşmak istiyorum ne hakkaniyeti bozmak istiyorum bu koşullarda ne yapabilirim? Bıktım vallahi çalışmasalar bile derdi bize düşüyor soruları sözlü olarak derste de çözdüm halbuki yazdırmadım sadece eğitim sistemi mi çok bozuldu bizim okul mu bozuldu anlamadım gitti
 
Can sıkmaya gerek yok. 9. Sınıflara etik, meslek etiği, bilişim etiği ve fikri mülkiyet kavramı yazdırdım. Toplam çeyrek sayfa. Bunların üçünü sordum.
10. Sınıflara robot, robot kontrol yöntemleri(sadece isimleri) ve robot çeşitlerini(sadece isimlerini) yazdırdım. O da maddeler halinde alt alta yazdıkları için yarım sayfa tuttu. Robot nedir sorusuna; gelimiş köledir, elektrikle çalışan herşeydir,.... Yazanlar oldu. Çocuklar saçma sapan cevaplar vermişler. Yazma gereği duymayan öğrenciler bunlar. Bende ne ise onu verdim.

Arayan veli olursa aynını anlatırım, mesaj atarlarsa dönmem bile.

Not eklemem asla. İyilik gibi görünse de çocuklar sonra mecburmuşuz gibi davranıyor.
 
Son düzenleme:
Hocam ortaokuldayım, bir de idareyle de uğraşmak istemiyorum, artık etliye sütlüye bulaşmadan başım ağrımadan emekli olmak istiyorum tek hayat mottom bu. Geçen sene son sınavda artık klavyedeki harf tuşlarını yazınız ve klavyedeki sayı tuşlarını yazınız diye sordum ve 50 puan yaptım bu soruyu dibin dibi artık.
Bugün sınavı yapacağım müdür yardımcısı diyor ki sınav kaç dk e 40 dk diyorum 1ders komple sürecek mi yani diye şaşırıyor, düşünün bir de düşük aldıklarında uğraşacağım tepkileri.
 
Matematik, Türkçe vs dersleri kötü alınca ses çıkarmıyorlarsa sizin dersiniz oyuncak mı? Madem ağzını açan bilgisayar ne ki diyebiliyor. Biz istemedikçe ve onlar da çalışmadıkça matematikten farklı olmadığını görsünler.

Ha zorlamıyorum sınavda ama o kadar basit soruları da yapamayan umurumda değil.
 
Son düzenleme:
bende tek sayfa sınav yaptım dedim ki bakın buraları kesin sorarım not alın 5 test doğru yanlış ve eşleştirme sordum 100 alanda var 30 da yapacak bir şey yok maalesef
 
Sorular şunlar.
1. Robot nedir?

2. Robot kontrol yöntemlerinin isimlerini yazınız.

3. Kullanım amacına göre robot çeşitlerinden 3 tanesinin ismini yazın.

4. Birden çok robot kullanarak bir gösteri yapmak istiyoruz. Bu durumda hangi robot türü kullanılır?

5. Arduinoda kaç tane dijital giriş çıkış pini vardır?

6. Led diyotların önüne neden direnç bağlanır?

7. Daha çok eğitim amaçlı kullanılan ama tüm projeleri de yapabileceğimiz arduino modeli hangisidir?

8. Tüm arduinolarda olan ve kontrol için kullandığımız led hangi dijital pine bağlıdır?

9. Robotlarda güç bileşenlerinin (Pil, akümülatör, batarya) görevi nedir?

10. Arduino ile devre kurarken devre elemanlarını bağlamada kolaylık sağlayan, üzerinde birçok delik bulunan elemanın adı nedir?

37 alan var. 50,60 alan var. Şükür 100 alan çokta diğeri ve veliler gık diyemiyor.

30 kişilik sınıfta 90-100 aralığında olan öğrenci sayısı 25-30 arası genelde. İyi olmaya iyi de ben iyi niyetli okuduğumdan ama. Mesela 10. Soruya breakboard, buildboard, bilboard, ekmek tahtası yazanlar var.

Ekmek tahtasını en azından çocuk dersi dinlemiş Türkçesi nedir demeyin çevirince ekmek tahtası oluyor dediğimi unutmamış dedim.

Dördüncü soruya da eğlence robotu yazana da puan vermedim zira video izlettim bu konuyla ilgili.

Bun rağmen 60 falan aldıysa yapacak bir şey yok bence.
 
Son düzenleme:
Liseye yerleşmede okul puanının önemi varsa onun iki bölü otuz beşi kadar önem verin. Yani önem vermeyin.
Kafanız ağrıtmayacak sihirli dokunuşlar yapın. Öğrenciyi kırk beşin üstüne çıkaracak sorular hazırlayın, artı otuz verin, kırk beşin üstünde tutun ...
 
Anlaşılan çalıştığınız okula yeni atanmışsınız. Öğrencilerinizin seviyesini yeni öğreniyonuz.
Yaptığınız sınavı burada paylaşır mısınız? Kendi okulumla karşılaştırmak istiyorum.
Benim 5ler ortalaması 82
6ların ortalaması 77 çıktı.
6lara 5lerin konusu olan birkaçtane soru sormuştum unutarak. Hard disk falan. Onları bilememişler
 
not dediğin 0-100 arasında olur. kafaya takacak bişey yok. çalışmayan öğrenciyi zorla çalıştıramazsınız. tüm sınıf iyi not alacak diye bir durum da yok. bi ara orta öğretim kurumları yönetmeliğine sınıfın başarısı %50 altı ise sınav tekrarlanır maddesi koydular. sonra kaldırdılar.
 
artık orta ve lise kademesinde bilişim okullarının açılmasının zamanı gelmiştir. orta ve liselerde her sene aynı yolu kullanıp farklı şeyler bekmelekte komedi yani...
 
Hocam yazdırmak çok önemli
Daha önceki senelerden yazdıklarımın fotosunu atıyorum onların veli grubuna akşam, haftaya kadar yazıp geliyorlar. Gündüzünde dersimi işliyorum ve uygumasını yaptırıyorum.
şunu da söyleyim, bu sene çift dikiş gidiyorum, 6 lara 5 i bi daha anlatıyorum bunlar çok PLANDEMİ nin ürünü çocuklar, gelişimleri çok zayıf 3-4.sınıfta derse hiç girmemişler.
Notlarımı ZİHİN HARİTALARI şeklinde tutturuyorum. sene başında ZİHİN HARİTALARI'NIN nasıl yapıldığını anlatıyorum, hayattan örneklerle vs.
Fikir olur umarım
 

Ekli dosyalar

  • 6.klavye2.jpg
    6.klavye2.jpg
    137.9 KB · Görüntüleme: 164
ÖSYM'nin de kullandığı şu puan hesaplama formülü ile mevcut puanları şöyle düzenleyesiniz. Böylece bir nebze de olsa hakkaniyeti korumuş olursunuz.
Örnek olarak; En düşük puan 40, en yüksek puan 100 olacak olsun. Örnek excel tablosunu *.rar dosyası içinde ekliyorum.
=40+60*( (Öğrenci Puanı - En Düşük Öğreci Puanı) / (En yüksek Öğrenci Puanı - En Düşük Öğrenci Puanı) )
 

Ekli dosyalar

  • Puan Düzeltme.rar
    11.5 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
bizim dersteki kavramları daha önce duymadıkları için yani ilkokulda görmediklerinden zor geliyor, evlerinde bilgisayar vs de yok hiç. ilk saat soruları tahtadan çözdürüp 2.saat sınav yapıyorum. düşük alanları da derse katılım notuyla yükseltiyorum.
 
Hocam ilk ders genel tekrar adı altında sınav sorularından bahsediyorum, ikinci ders sınav yapıyorum. Ortalama 45'in altında kalmıyorsa sınavı tekrarlamıyorum.
 
5-6 sınavı online (google form) yapıyorum. ilk ders beraber sınıfta çözüyoruz. öğrenciler evde oluyor sınavı. her şey serbest. bilgiye nasıl ulaşacaklanı bilsinler yeter..sözlüler hep 100. köy okulunda not derdi olmasın çocuklara.
 
5-6 sınavı online (google form) yapıyorum. ilk ders beraber sınıfta çözüyoruz. öğrenciler evde oluyor sınavı. her şey serbest. bilgiye nasıl ulaşacaklarını bilsinler yeter..sözlüler hep 100. köy okulunda not derdi olmasın çocuklara.
Aslında güzel bir yöntem hocam. Peki bu sefer dersle ilgili eleştiriler çok olmaz mı hocam okulda? Bedavadan not veriyor diye. sonra çocuklar nasılsa evde yapacakları için ders içinde dinlemez ve ilgilenmezler. Başarılı öğrencilerin hakları yenmez mi? Herkes 100 alırsa hakkaniyet olmaz gibi geliyor bana.Yoksa online mantıklı.Kafamı bunlar kurcalıyor biraz.Ayrıca yasal mı? Sıkıntı doğurabilir.
 
Son düzenleme:
Aslında güzel bir yöntem hocam. Peki bu sefer dersle ilgili eleştiriler çok olmaz mı hocam okulda? Bedavadan not veriyor diye. sonra çocuklar nasılsa evde yapacakları için ders içinde dinlemez ve ilgilenmezler. Başarılı öğrencilerin hakları yenmez mi? Herkes 100 alırsa hakkaniyet olmaz gibi geliyor bana.Yoksa online mantıklı.Kafamı bunlar kurcalıyor biraz.Ayrıca yasal mı? Sıkıntı doğurabilir.
Bütün özel okullarda notlar 100. Benim oğlum da dahil. Onlara karışan yok. O yüzden bu sorulara takılmıyorum hocam. Tabi herkesin kendi takdiri. Benim prensibim bu. notla işimiz yok. Bişey de ezberlemesinler. Nerden bulacaklarını bilsinler yeter
 
Bugün 2 sınıfın notkarını açıkladım ilkinde 70 ve üstü alan 15 kişi var 7 kişi de 50-70 arası almış, diğer sınıfta da 19 kişi 70 ve üstü almış 6 kişi de 50-70 arası almış bunlar İngilizce sınıfları onlarda ortalama iyi gibi sanki sorun demekki İngilizce hazırlık olmayan sınıflarda 10 sınıfa giriyorum 5i hazırlık 5i değil.
Quizizzden yarışma şeklinde çözdürmüştüm 1 hafta önce soruları, 1 ders önce yapamam çünkü tüm okul ortak sınav yapıyoruz tüm dersleri.
Sınıflara dedim ki 2 ay sizi gözlemleyeceğim düzgün ders dinlerseniz konuşmayıp derse katılırsanız puanlama sistemini notlarınızı artıracak şekilde düzenleyeceğim. Bu seferde 1 sınıf düzgün duracak öbürü durmayacak amann
 
Son düzenleme:
Meslekte 6 yıl bitmek üzere. Şimdiye kadar notlar konusunda problem yaşamadım. Yaşatacak veli ve idarecinin de alnını karışlarım. Bizler öğretmeniz köle değiliz. Kaldı ki öğretmenin verdiği nota hiç kimse karışamaz. Öğretmen öğrenciye istediği notu verir. Kimsenin haddine değil nota karışmak. Hangi yasa ve yönetmelikte yazıyor? BT Sınıfı olsun ya da olmasın anlattığım her şeyi deftere yazdırırım. Uygulamaları eğer varsa BT Sınıfında yaptırırım. Sınavda da deftere ne yazdırdıysam aynısını sorarım. Çalışan öğrenci iyi not alır. Çalışmayan öğrenci düşük not alır. Sınavdan sonra da defterleri açtırıp sorduğum soruları tek tek defterde nerede yazdığını gösteririm. O zaman öğrenciler hocam haklısınız defterden sormuşsunuz biz çalışmamışız diye kendini sorgularlar. Şimdiye kadar böyle oldu. Bundan sonra da böyle olacak. Öğrencinin dersimi önemsemesi veya çalışması beni ilgilendirmez. Çünkü biz nasıl bu iş için para alıyorsak görevimiz ders anlatmaksa öğrenci de ders çalışmakla mükelleftir. Ders çalışmıyor ise kendi problemi, kendi başarısızlığı kendi akademik kariyeri. Benim sorunum değil. Boşuna iyimser olmaya veya Polyanyacılık yapmaya gerek yok. Sözüm meclisten dışarı kimseyi yargılamıyorum. Herkesin karakteri farklıdır. Ben böyle düşünüyorum. Özel bir sebebi olmadığı sürece çalışmayan öğrenci için üzülmem. Başka bir meslektaşım üzülüyor olabilir. Saygı duyarım.
 
Valla özet veriyorum. Oradan da soruyorum. Bir zahmet çalışsınlar. Yapamıyorsa yapamıyor. Kaçsa onu veriyorum. Sınav notu ile oynamam. Yeni sınavda yapmıyorum. O denli düşük olmuyor ortalama. Sonuçta özete çalışan yüksek alıyor. Veli de bunu biliyor. Bir şey diyen yok. Siz de oratalama çok kötü değilse uğraşmayın hocam. İlla hepsi yüksek almak zorunda değil.
 
Hocam ortaokuldayım, bir de idareyle de uğraşmak istemiyorum, artık etliye sütlüye bulaşmadan başım ağrımadan emekli olmak istiyorum tek hayat mottom bu. Geçen sene son sınavda artık klavyedeki harf tuşlarını yazınız ve klavyedeki sayı tuşlarını yazınız diye sordum ve 50 puan yaptım bu soruyu dibin dibi artık.
Bugün sınavı yapacağım müdür yardımcısı diyor ki sınav kaç dk e 40 dk diyorum 1ders komple sürecek mi yani diye şaşırıyor, düşünün bir de düşük aldıklarında uğraşacağım tepkileri.
Yok 5 ders sınav yapacağız deseydiniz, sabırlar dilerim.
 
yorumları kendi adıma üzülerek okudum, çeyrek sayfadan sormak, soruları vermek, evde çözün gelin demek, herkese 100 vermek, kusura bakmayın bazı öğrencilerinizin hakkını yiyorsunuz, git gide bozulan sisteme ayak uydurmaya çalışıyorsunuz ve daha da kötü olmasına alet oluyorsunuz. Başım ağrımasın, veli, idare tepki göstermesin diye çekinerek yaptığınız bu uygulamalar kolaya kaçtığınızı veya işinizi düzgün yapmadığınızı düşündürdü.

Öğrenci, veli, idarenin tutumları, sorumsuzluklar yüzünden sınavları kolay hazırlamaya çalışmamız, matematik-fen gibi derslerle kıyaslanmamız vs. sorunlar konularına hak veriyorum.
 
Son düzenleme:
yorumları kendi adıma üzülerek okudum, çeyrek sayfadan sormak, soruları vermek, evde çözün gelin demek, herkese 100 vermek, kusura bakmayın bazı öğrencilerinizin hakkını yiyorsunuz, git gide bozulan sisteme ayak uydurmaya çalışıyorsunuz ve daha da kötü olmasına alet oluyorsunuz. Başım ağrımasın, veli, idare tepki göstermesin diye çekinerek yaptığınız bu uygulamalar kolaya kaçtığınızı veya işinizi düzgün yapmadığınızı düşündürdü.

Öğrenci, veli, idarenin tutumları, sorumsuzluklar yüzünden sınavları kolay hazırlamaya çalışmamız, matematik-fen gibi derslerle kıyaslanmamız vs. sorunlar konularına hak veriyorum.
+1
yukarıda benzer anlama gelen şeyler yazmıştım
 
Hatırlıyor musunuz, bir ara derslerimiz seçmeliydi, sınav yapamıyorduk... Sınav yokken tereddiüt etmiştik, acaba not olmayınca derse hiç önem vermezler mi acaba diye. Bence gayet de iyiydi, şu anki durumdan bir farkı yoktu önem konusunda. Bizim dersimiz LGS tarzı sınavlarda çıkmadıkça hep böyle olur(öğrenci-veli-idare önemsemez, biz de ne denli zor koşullardan geçip bu branşı okuduğumuz ve çağ bilişim çağı diye kendi kendimizi yer dururuz ders önemli diye).
Boşuna kendimizi kandırmayalım. Ciddi sınav yapsak da kimin umrunda(zamanında çok ciddi sınavlar yapmış, not yükseltin diyen sesleri dinlememiş, hakkı neyse veririm demişimdir ). Yok arkadaş, olmuyor, sistem bozulmuş. Artık tüm ders hocaları soru verip, aynısını soruyorlar. Hatta 2+3=? sorusunu bile sorup öğrencilere sahte başarıyla bulutlarda uçuruyorlar. Ama öğretmen de haklı. Ciddi sınav yapsa, ciddi ölçse kim arkasında duruyor ki öğretmenin. "Öğretmen başarısız" deyip çıkılıyor. Hiç öğrenci sorumluluğu üzerinde durulmuyor.
Bu sistem böyleyken nasıl ayak uydurmayalım?.. Ben yapmam, etmem diyen arkadaşlarımız çok çeşitli öğrenci-veli-idareyle karşılaşmamıştır bence.
Gerçekler bu.
 
yorumları kendi adıma üzülerek okudum, çeyrek sayfadan sormak

Çeyrek sayfa işledim anlamını çıkarmadınız umarım. Zira sağda solda adam çeyrek sayfadan soruyum dedi demenizden korkuyorum.
Uygulalamarı yazdırmıyorum sadece. Uygulamaları yapıp flash belleğe alıp gidiyor çocuk. Sadece kitapta gereksiz uzun uzun anlatılmış konuyu kısaltıp not tutmalarını sağlıyorum. Onu da yazdırmasam zaten çocuk işlemedik ki diyecek kesin. Yazılı kağıdına yazan da oldu işlemedik diye.
 
Vah vah acınası hallerimize. Bu sıkıntılar sadece bize has değil arkadaşlar. Yani sadece bizim branşımızla ilgili değil. Maalesef her geçen gün seviye aşağılara doğru iniş halinde.

Üniversitedeki hocalar bile bu konudan muzdarip. Daha dört işlemi bilmeyen üniversite öğrencileri var diyorlar.

Sistemimiz öyle bir şey ki;

"Aman bana sorun getirme, aman beni veliyle papaz etme, yukarıya şikayet gitmesin, aman veli CİMER'e yazmasın!" diye diye sürekli olarak her şeyden ödün verir olduk. Hal böyle olunca da sınıfta kalma yok, disiplin cezası yok her şey öğrenci lehine vs. Sene sonunda ŞÖK=GEÇTİ

Ölmüşüz ağlayanımız yok.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocalarım benzer olayları yaşıyoruz. Zaman zaman farklı yöntemler denedik hepsini aştık diyelim. Dönüp dolaşıp gelip takıldığım bir nokta şu oluyor. Senin sınavından 20-50 alan öğrenci bakıyorsun Fen, Matematik, İngilizce, Türkçe, Sosyal vs. derslerden 80-90 almış. Zor bir sınav yapsan da bu durumla karşılaşsan hadi neyse. Hatta sınavdan çıkıp koşarak yanınıza gelen öğrencilerle;
Öğrenci: -Hocam sınav çok kolaydı.
Ben: -İyi ne güzel çalışmışsınız kolay gelmiş. Kaç bekliyorsun?
Öğrenci: -90-100 hocam.
Ben: -Tebrikler, çok iyi.
diyaloglarını yaşadıktan sonra güzel duygularla kağıtlara bakıyorsun fakat o da ne. O çok kolaydı, 90-100 bekliyorum diyenler 40-50 almış ve genel ortalamada pek parlak değil. Çocuklara soruları çözüyorsun, defterde yazdıklarını(1. sınav için 5 sayfalık özet) gösteriyorsun. Çocuklar niye böyle diyorsun. Hocam haklısınız diyorlar ses yok. Yani sınav kolay mı kolay. E bu notlar ne? Tam demek ki bunların kapasite bu kadar deyip kendini teskin edecekken; diğer derslerden aldığı notlar aklına geliyor başa dönüyorsun:(
Not: Proje sınıfı muhabbeti var. Bu sınıflar proje olmayanlar ve seviyeleri gerçekten düşük.
 
Çeyrek sayfa işledim anlamını çıkarmadınız umarım. Zira sağda solda adam çeyrek sayfadan soruyum dedi demenizden korkuyorum.
Uygulalamarı yazdırmıyorum sadece. Uygulamaları yapıp flash belleğe alıp gidiyor çocuk. Sadece kitapta gereksiz uzun uzun anlatılmış konuyu kısaltıp not tutmalarını sağlıyorum. Onu da yazdırmasam zaten çocuk işlemedik ki diyecek kesin. Yazılı kağıdına yazan da oldu işlemedik diye.
Estağfurullah hocam, eminim elinizden geleni yapıyorsunuzdur, sadece demek istediğim haksızlık oluşturacak, öğrenciyi bedava nota alıştıracak her şeye itirazım. Ben de dört dörtlük biri değilim elbet. Sizin yaşadığınız kaygıların hepsi bende de var aslında. Öğretmen camiası olarak bu konularda biraz daha cesur olmak lazım. Bakanlığn da bakış açısını değiştirmesi lazım. Camia olarak kafa yapımızı değiştirmezsek bize de yazık olur, çocuklara da, ülkemize de.
 
Geri
Üst