Hakem heyeti tıkandı,sendikalar ortak karar alarak çekilmeli

Kodla Büyü

hayalcisuat

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
946
Memurlar.net olarak, Kamu Görevlileri Hakem Heyetinin görüşmelerinden aldığımız bilgilere göre Kurul, Kamu İşveren Kurulunun önerdiği zam önerisinin üzerine çıkamayacaktır. Yine Kurul, hizmet kollarındaki bir çok talebi reddetmektedir. Bu çerçevede, Kurulun karar alması halinde, memurlar zararlı çıkacaktır. Bunu önlemenin yolu Kurulu çalışamaz hale getirmektir.

4688 sayılı Kanunun 34. maddesine göre, Kurul kararları kesindir ve toplu sözleşme hükmündedir. Kurul kararları taraflara üç gün içerisinde yazılı olarak bildirilir ve Resmî Gazetede yayımlanır.

Yine 34. maddeye göre, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, Başkan dahil en az sekiz üyenin katılımı ile toplanır.

Toplam 11 üyeli kurulda, sendikaların 5 üyesi bulunmaktadır.

Eğer memur konfederasyonlarının karar alarak masadan çekilmesi halinde Kurulun üye sayısı 6'ya düşecek ve Kurul karar alamayacaktır. Bu halde, Bakanlar Kurulu devreye girecektir. Bakanlar Kurulunun devreye girmesi halinde gayri resmi anlamda bir müzakere daha olması mümkündür. Bu konudaki sorumluluğu tümüyle siyasi organların üzerine bırakmak en uygun davranış olacaktır.

http://www.memurlar.net/haber/236120/
 
Sendika temsilcileri imkansız denileni yapıp 23 Mayısta eylem yaptı.
Bu sefer de ortak hareket edip kuruldan çekilmeliler.
 
Çalışma saatimi ilan ediyorum 15 saat bundan fazla kılını kıpırdatan namerttir. Kendini geliştirmek yok, ek iş yok, sadece derse girerim onun dışında bana laf edeceklere elimdeki belgelerle cevap vericem.
 
KAMUSEN ve KESK uygun buluyor çekilmeyi o zaman MEMURSEN e kalıyor olay bakalım çekilip siyasetçilere mi atacak sorumluluğu yoksa satacak mı masa da
 
Kamu-Sen Başkanı: Memur Sen'in kararını bekliyoruz

Memurlar.net'e konuşan Türkiye Kamu Sen Başkanı İsmail Koncuk, Kurulun hükümet tarafından atanan bürokrat üyelerinin, uzlaşma sağlanamayan konularda yeni bir karar alamadığını ve oylama yapılarak hükümetin teklif ettiği kararların geçirilmeye çalışıldığını belirtti.

Konfederasyon olarak, Kuruldan çekilme fikrini uygun gördüklerini belirten Koncuk "Kurul geldiği nokta itibariyle karar alamayacak gibi görünmektedir. Bu noktada Kurulun anlamı kalmamaktadır. Dolaysıyla Kuruldan çekilerek, bu konudaki sorumluluğun siyasi iradeye bırakılması önersini uygun buluyoruz" dedi.

Koncuk: Memur Sen'in kararını bekliyoruz

Türkiye Kamu Sen Başkanı İsmail Koncuk, KESK ile birlikte görüşmelere katılmama fikrini uygun gördüklerini ancak Memur-Sen'in hala karar vermediğini belirtti.

Memur-Sen'in toplantılara katılması halinde toplantı yeter sayısının sağlanmış olacağını dolaysıyla, kendilerinin katılmamalarının anlamsız olacağına dikkat çeken İsmail Koncuk, "Burada Memur-Sen'in tavrı önemlidir. Memur-Sen de görüşmelere katılmaz ise, Kuruldan çekilmenin bir anlamı olacaktır. Zira bu halde Kurul çalışamaz hale gelecektir. Ancak Memur-Sen'in Kurul toplantılarına devam etmesi halinde, hem Kamu Sen hem de KESK'in Kuruldan çekilmesinin bir anlamı olmayacaktır." dedi.

Saat 12:00'de başlaması gereken toplu görüşmelere, Memur-Sen'in önerisi doğrultusunda, 2 saat katılınmayacak. Memur-Sen bu süreçte, Kuruldan çekilme önerisini değerlendirecek

http://www.memurlar.net/haber/236189/
 
Ne tıkanması hocam onlar ancak Yemek temekten tıkanırlar (Öğle Yemeği)
öğleden sonra 14.00 itibari ile Sayıştay 18.00 a kadar tek başına incelemelerde bulunacakmış. (telefonlaşacak, icazet alacak,)
Sonra da 18.00 da tüm diğer üyelerle toplanıp aynı zammı onaylayacakmış. +1 puan bekleyenler beklemesinler. diğer tüm ek kararlaştırılanları dikkate almayacaklar bile ...


Şu Kamu-Sen felan saçmalıklarını da bırakın, gına geldi artık.
Hepsi aynı azizim hapsi aynnıııı (Yanlızca sayıları farklı)
 
Umarım çekilebilme cesaretini gösterebilirler de onurlarına laf ettirmezler!
 
dediğinize katılıyorum hocam hepsi aynı... hepsinin derdi nasıl daha fazla üyeye sahip olabilirim...
 
yuca' Alıntı:
KAMUSEN ve KESK uygun buluyor çekilmeyi o zaman MEMURSEN e kalıyor olay bakalım çekilip siyasetçilere mi atacak sorumluluğu yoksa satacak mı masa da
Satıyorum, satıyorum, satıyorum, satttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt......................
 
Vercekleri zammı alsınlar onla yoğurt alıp kafalarına döksünler. İyi cacık olur onlardan. Dilenci gibi yaptılar bizi. :verymad: :verymad:
 
Zaten siyasi organların üstüne kaldı bu leke. Bu lekeyle yaşayıp hala o koltuklarda oturanlara sesleniyorum. Sizdeki işkembe kimsede yokmuş. Tez zamanda bu ülkenin başından defolup gittiğiniz günleri göstermeyi nasip etsin Rabbim bize.
 
hakem heyetine bak biz bundan fazla vermez dedik adamlar bizi borçlu çıkaracak :)
 
o zaman kurul karar alamayacak zam mam vermeyecekler en iyisi 2013 de görüşeli biz fark veririz falan 1 sene daha kazanmış olacaklar, bütçe fazla vermiş ekonomi uçmuş olacak,
öğretmen yatarak değil artık tek ayağını üzerinde para kazanmaya başlayacak. sonra birileri bir fotoğraf paylaşıp verebileceğimizin en iyisi bu diyecek.
bu böyle gider bundan bir iş çıkmaz .
 
barthez' Alıntı:
yuca' Alıntı:
KAMUSEN ve KESK uygun buluyor çekilmeyi o zaman MEMURSEN e kalıyor olay bakalım çekilip siyasetçilere mi atacak sorumluluğu yoksa satacak mı masa da
Satıyorum, satıyorum, satıyorum, satttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt......................
Sattımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
 
Geri
Üst