haber manset sistemleri hakkında lütfen yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ackheron
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ackheron

Site Gezgini
sitede mevcut xml ve flash tan olusan haber sistemleri var. yapanların ekleyenlerin ellerine sağlık. indirdim kullanmak istiyorum. fakat bir türlü tam anlamıyla beceremedim. :oops: bilen hocalarımdan birisi yardımcı olabilir mi??
-siteye nasıl eklicez?
-hepsi belli bi klasörde mi olacak
-xml de değişiklik yaparken nelere dikkat edeceğiz
-her bir habere köprü nasıl vereceğiz.
cahilliğimi bağışlayın. benim gibi manset sistemi kullanmak isteyen ve sorun yasayanlar mutlaka vardır. yardımlarınız için şimdiden tesekkur ediyorum.

-Hocam siteye swf dosyasını eklersiniz
-xml'i notepad ile açtığınız vakit nereye nasıl haber girileceği belli olur başka yerleri değiştirmeden oralara kendi haberinizi yazın.

<haber>
<baslik> Web sitemiz yenilendi</baslik>
<ozet>Okulumuzla alakalı tüm bilgi ve haberlere buradan ulaşabilirsiniz.</ozet>
<tarih>10/04/2009</tarih>
<resimYolu>resimler/4.jpg</resimYolu>
<link>index.html</link>
Örneğin bu, sitede paylaşılan bir sistemin parçası. link kısmına istediğiniz url'yi yazıp kaydedebilirsiniz.

-Son olarak da dosyaların hepsi ilgili yere atılacak(.fla varsa gerek yok)

İnşallah yrd olur. Kolay gelsin.

birde dikkat etmen gereken bir nokta var. Gerçi genel bir hata mı yoksa bana mı denk geldi bilmiyorum. xml dosyasını dw düzenlediğimde türkçe desteği gidiyor. sebebini bir türlü anlamadım

cok tesekkur ederim hocam sharepoint (yani frontpage) kullanıyorum.dediklerinizi yaptım. siteye de ekledim ama şu tıklayınca istedğim sayfanın açılması işini yapamadım. hep flash player bir yere bağlanmak istiyor diyor. kafayı yiycemm.

hocam saolun yav. mebin alanına yukleyince çalıstı benim bilgisayarda sorun veriomus. tesekkurler alakanız için.

<link>index.html</link>

bu link i başka bir sayfada aç olarak değitirebirmiyiz. target _blank gibi
sayfanın üzerine değide farklı bir sayfa olarak açılabirmi

Yeni konu açmak istemedim.Ama ben de aynı dertten muzdaribim.Haber manşet sistemi çok güzel.Bi tane yine bu siteden beğendiğim haber manşet indirdim.Xml dosyasındakileri okulumun haberlerine göre düzenledim.Yalnız bunu siteye nasıl eklicez.İndex dosyasına swf yi yerleştirdim ama önizleme de görünmüyor.Normalde swf halinde görünüyor.Benim bilmediğim başka birşey mi yapmam lazım acaba??
Yardımcı olursanız sevinirim.Öğrenmek istiyorum :cry:

BBNET
Geri