HİÇ DERSİM YOK SALI GÜNÜ AMA OKULDA MÜDÜR NÖBET YAZDI.

Kodla Büyü

asım2

Üye
Arkadaşlar salı günü okulda hiç dersim yok ama o güne nöbet yazdılar böyle bişey yapılabilir mi? Nasıl itiraz etmeliyim müdüre?

asım2' Alıntı:
Arkadaşlar salı günü okulda hiç dersim yok ama o güne nöbet yazdılar böyle bişey yapılabilir mi? Nasıl itiraz etmeliyim müdüre?
itiraz edemezsin müdür yönetmeliğe uygun hareket etmiş, aran iyiyse rica edebilirsin ama. :)

idarenin öğretmene art niyet göstermesi kendine zarar getirir öğretmenin fazla eksiği olmaz ama idarenin devamlı eksiği olur art niyet her zaman iki tarafı huzursuz eder.
koyun keçi misali
koyun dereden atlıyormuş keçi gülmüş arkan göründü diye koyunda benim derede açılıyor senin hiç kapanmıyor. idarenin arasan açığı öğretmenden daha fazladır...

yaw sırf nöbet için okula mı gidilir bide normal diyenler vr

müdürle konuş tatlı dille olursa ne ala
olmazsa

salı günleri hastalan :lol:

(resmi olarak mümkün tabi birşey diyemezsin)

evet resmi olarak müdür doğru yapmış ama sanki ortada art niyet var gibi onuda artık hocam kendisi bilir.
art niyet varsa yapılacak en güzel şey madem o günde dersin yok. herhafta hastalan rapor al hocam :)

Hocam bende müdürlük yapıyorum ve 7 saat olanlara veriyorum nöbeti. Sonra arkadaşlar dedi ki: 7 saat dersimiz var, bir de nöbet OLMUYOR! bu seferde değiştirdik az olan günlerini vereyim diye. Sonra hocam 3 saat dersim var eve gidicem vs. cümleleri... (Yani ne yapılsa olmuyor...)
Dersi hiç olmayana şahsen vermedim nöbet. İşin içinde bence de art niyet var. Yalnız şunu müdürünle paylaşırsan anlayışla karşılayacaktır:
Hocam, salı derslerim yok. Mümkünse salı gününü özel işlerime ayırmak istiyorum. Rica etsem şu arkadaşla da konuştum yerlerimizi değiştirmeniz mümkün mü?
derseniz değiştirecektir...
Saygılar :)

arkadaşlar resmi olarak yazabilir. diğer hocaların durumu da sizin ki gibiyse hiçbir şey iddia edemezsiniz. lakin yönetmelikte olsa da sadece size uygulanıyorsa bunun adı mobbing dir. bu durumda tabiki başka davranışlarıyla da destekleyebiliyorsan ve ispatlayabilirsen şikayet et. ha bana kalırsa konuşarak hallet. bu durumun olağan birşey olduğunu söyleyen arkadaşlarda aynı duruma maruz kalsın inşaaalllllahhh :P

botebocuu' Alıntı:
arkadaşlar resmi olarak yazabilir. diğer hocaların durumu da sizin ki gibiyse hiçbir şey iddia edemezsiniz. lakin yönetmelikte olsa da sadece size uygulanıyorsa bunun adı mobbing dir. bu durumda tabiki başka davranışlarıyla da destekleyebiliyorsan ve ispatlayabilirsen şikayet et. ha bana kalırsa konuşarak hallet. bu durumun olağan birşey olduğunu söyleyen arkadaşlarda aynı duruma maruz kalsın inşaaalllllahhh :P

Bnde bunu yazmayi dusunuyordum hocam ifade etmiş.
Diğer ogretmenlerinde bos gunlerinde ise uygundur. Ancak sadece sana özel boyle bir uygulama varsa bu apacik mobing e girer.

hocam normaldir diyen arkadaşların demek istediği işleyiş öyle...yani diyorum ki aslında nöbet öğretmenin dersinin en az olduğu güne verilir.olması gereken budur verim açısından.ama boş güne de vermek tamamen art niyettir...buna tabi itiraz edersiniz...rapor alabilirsiniz. müdürünüz sen hasta değilsin diyemez sadece mütevelli heyeti ister resmi yolla...doktorlardan oluşan heyet sizin raporunuzun doğruluğuna karar verir..tabi bu son noktadır...önce diyalog yollarını tamamen kullanın .sonra bunu uygulayın...bence iyi niyetli konuşma sorunu çözer...unutmayalım ki yetkiler işleyişi rahatlatmak için verilir zora sokmak için değil.

Müdürün böyle birşey yapması anormaldir. Hiçbir yerde böyle bir durum görmedim.

Aranızda özel bir sorun varsa yapar tabi ki. Ayrıca böyle bir yetkisi var o da ayrı bir konu.

Fakat normal bir müdürün böyle yaptığını hiç görmedim. Tatlı tatlı konuşun sorun çözülmezse bir idarecinin en fazla yardım istediği öğretmen BT öğretmenidir. Muhakkak size işi düşecektir. Göreviniz olmayan hiçbir işi kabul etmez ve yazılı istersiniz. O anlayacaktır.

Hocam müdürün yaptığı yönetmeliğe uygun ancak okulunuzdaki diğer öğretmenlerde hiç boş günü olan yok mu, onlara da aynısını yapıyorsa size karşı bir art niyet olmadığı gibi itiraz etme hakkınız da yok. Ancak başkalarının boş gününe yazmayıp da size yazıyorsa o zaman ilçe-il müdürlüğe dilekçe yazarsınız. Eğer size özel bir muamele varsa sakın hakkınızı aramayı bırakmayın.

Yönetmeliğe uygun diyenler ilgili yönetmeliği ve maddeyi yazabilirler mi? Ortaöğretim kurumları yönetmeliğnde dersin az olduğu ibaresi vardı (dersin en az olduğu gün, hiç olmadığı gün değil) ama iky de öyle bir durum söz konusu değildi.

Kod:
Öğretmenlere nöbet görevi verilmesinin esasları 
MADDE 91- (1) Öğretmenler, nöbet görevini nöbet çizelgesine göre yerine getirirler. 
(2) Nöbetlerde aşağıdaki esaslara uyulur: 
a) Öğretmenlere, dersinin en az bulunduğu gün veya günlerde nöbet görevi verilir. 
b) Birden fazla okulda ders görevi bulunan öğretmenlere kadrosunun bulunduğu okulda, kadrosunun bulunduğu okulda dersi yoksa en çok ders okuttuğu okulda nöbet görevi verilir. 
c) Nöbet görevi, ilk dersten 15 dakika önce başlar, son ders bitiminden 15 dakika sonra biter. İkili öğretimin yapıldığı okullarda öğretmenler, tek devrede nöbet tutarlar. 
ç) Bayan öğretmenlere, doğumuna üç ay kala ve doğumdan sonra bir yıl nöbet görevi verilmez. 
d) İstekleri hâlinde hizmet yılı 20 yıldan fazla olan bayan öğretmenlerle 25 yıldan fazla olan erkek öğretmenler, nöbet görevinden muaf tutulabilirler. Ancak bu kapsamdaki öğretmen sayısının fazla olması nedeniyle nöbet görevinin aksaması durumunda bu öğretmenlere de nöbet görevi verilir. 
e) Nöbetlerde uyulması gereken esaslar öğretmenler kurulunda görüşülür ve okul yönetimince öğretmenlere yazılı olarak duyurulur. 
f) Nöbet görevine özürsüz olarak gelmeyen öğretmen hakkında derse özürsüz olarak gelmeyen öğretmen gibi işlem yapılır.

Hocam nöbeti dersinizin az olduğu güne verebilir ama boş gününe nöbet veremez.. Yönetmelik açık...

Yukardaki yönetmelik 13.09.2014 yani bu dönem başında tekrar güncellenen yeni yönetmelikten alınmıştır.. yönetmeliği müdürünüze gösterebilirsiniz..

elektrosercen' Alıntı:
Başlığı açan arkadaşdan hiç ses yok :!: toplam 2 mesaj. :idea: ulan adam bizi zarfladı (müdür kendisi) :puhaha:
hakkaten haaa adam sorunu halletti biz hala tartışıyoruz. :D

İlginiz için sağolun. Normal durum diyenler için yönetmelikte en az ders diyor. Hiç dersin olmadığı gün demiyor.
Diğer öğretmenlerinde en az dersinin olduğu güne nöbetlerini yazdı..
Benim ders programını yaparken tesadüfen salı günü boş kalmış.
Fakat bir tane öğretmene ayrımcılık yapıyor. Onun en az dersinin olduğu güne nöbeti yok. En az dersi olduğu günde 3 saat dersi var..
Biraz karışık art niyetli yaptığını düşünmüyorum ama o kişiye ayrımcılık yaptuğı bir gerçek.
Ben şimdi bu adama güzellikle söylesem kesin anlamayacak bir insan bu... Gıcıklığına ders programını değiştirir o güne 1 saat ders koyar beni yine nöbetçi yapar. Öyle aramızda hiçbir sorunda yok..
Yani karışık bir durum.İnat bir insan.
Benim hazmedemediğim konu diğer öğretmene niye en az gününe nöbet yok??? Okulda zaten fazla öğretmen yok.

Yorumlarınız için teşekkür ederim. .Uygun bir dille bu adama boş güne nöbet olayını söyleyemek en iyisi yinede....Anlamazsa idare edeceğiz artık... Allah böyle haksızlık yapan müdürleri o koltukta daha fazla oturtmasın.. (((evet pozitif ayrımcılık)

BBNET
Geri