Hür Adam Bediüzzaman Said Nursi

Kodla Büyü
Durum
Konu kilitlenmiştir.
Ben de merakla bekliyorum bu filmi...

İsmi geçti diye tüyleri diken diken oluyor bazılarının.
bilgi insana cesaret verir, bilgisizlik insanı korkutur.

coder.ali' Alıntı:
Said'i de film yaptılar ya helal olsun.
Ölü bir insan böyle darbe yapabilir, helal olsun yine de.

alicimen senin nekadar dengesiz olduğunu,bilgisayarbilisim den kaç kere kovulup yeni isimlerle tekrar üye olduğunu bilmeyen yok,onun için senin yorumların kale alınmaz.Sen bi aralar kendini burda subay ilan eden değilmisin :puhaha:

ctmagazine' Alıntı:
GoMiNam' Alıntı:
ender bir şahsiyet mutlaka izlenmeli
Atatürk ten bahsediyor olmalisiniz yoksa onun disinda Türkiye cumhuriyeti tarihinde ender bir şahsiyet yoktur

filmle ne alakası var onu anlamadım.yoksa senin dediğini herkes biliyor zaten.
bana göre de bizim okul müdürü ender bir şahsiyet :? onun gibisi yok

harika! böyle bir filmin çekildiğinden haberim yoktu. heyecan ve merakla bekliyorum. Eserleri başucu kitabımız. Yatmadan mutlaka bir kaç sayfa okumak gerekir. Başlığı açıp bilgilendiren arkadaşa da sonsuz teşekkürler...

Fragmanından bile çok etkilendim. Bence bu filmle yıllardır kendisi hakkında söylenen yanlışlar açığa kavuşturulacak.Dik duruşu ve kimse karşısında eğilmeyişi bir kez deha hafızalara kazınacak.

bu film yapılmakla iyi olmuş. bediüzzamanı hala tanımayanlar varsa tanıma şansları olacak. bence önyargılı yaklaşıp eleştirenler de izleyip düşüncelerini bir daha gözden geçirmeliler

Ön yargıyla yaklaşan büyük bir kesim şeyh Sait ile karıştırmaktadır. Üstad Bediüzzaman Said Nursi hayatını eğitime adamış ender bir şahsiyettir. Hayat hikayesi okunursa Ruslar tarafından esir düştüğünde bile sergilediği onurlu tavır bunu ispat etmektedir. Sevenleri mutlaka bu filmde de her alanda olduğu gibi rekor kıracaktır.

vbs' Alıntı:
bu adam ne üretmiş ne yapmış niye bu kadar önemli ????

*insanın en büyük meselesinin cehennemden kurtulmak olduğu
*herkesin inancı ölçüsünde bu zemin yüzü kadar bağlar,saraylar,tarlaları kazanıp kazanamama davasından bahsetmesi
*komünistliğin ülkeye girmemesini sağlama vs vs....

ve daha birsürü mesele

daha fazlası için Tarihçe-i hayat ve risale-i nurlara bakmanızı tavsiye ederim.

Sabırsızlıkla bekliyorum...

Ayrıca eğitimli insanlar önyargılı olmamalı bence. Henüz Üstad hakkında bir fikri bile olmayanlar, sağdan soldan duydukları şeylerle yargılıyorlar. Lütfen biraz araştırın derim.

Durum
Konu kilitlenmiştir.
BBNET
Geri