hükümet daha uyusun!!!!

Kodla Büyü

imsiyat

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Teknolojiye giderek daha fazla yatırım yapan Estonya’da hükümet, ilkokullara birinci sınıftan itibaren bilgisayar kodu yazma dersleri koydu.

Son dönemde yüksek teknolojiye dayalı bir ekonomi oluşturmak üzere yatırım yapan Baltık ülkesi Estonya’da ilkokul öğretmenleri, gelecek aydan itibaren sınıflarda bilgi teknolojileri (IT) konusunda ders vermek üzere eğitilmeye başladı.

AB’ye 2004’te katılan 1.3 milyon nüfuslu ülkede birinci sınıftan itibaren program yazmayı sağlayan bilgisayar kodlama dersleri de verilecek.

Bu amaçla kurulan Tiger Leap Vakfı’ndan Ave Lauringson, AFP’ye yaptığı açıklamada, ilk aşamada Microsoft’un yarattığı bir program kullanarak çocuklara internet temelli oyunları nasıl yaratabileceklerinin öğretileceğini söyledi.

Estonca’da “ev” anlamına gelen Kodu adlı bu programla, PC ve XBox için de oyun üretilebiliyor. Projenin devlete maliyeti sadece 70 bin euro.

http://www.hurriyet.com.tr/planet/21405007.asp

peki biz ne yaptık? sene 2012 3000 tane din kültürü öğretmeni aldık. 330 tane bilgisayar öğretmeni. daha da sözüm yok!

Astığım astık dediğim dedik diyenlerin dönemine denk geldik. Bizim ülke dünya ile yarışsın bakalım. Biraz bekleyip bir kaç sene sonra ülkenin haline bakalım.

Projenin maliyetine bak:70 Bin Euro.

Bizim FATİH'in maliyeti: 8 milyar dolar mıydı?

Teknolojiyi üreten ülkeler bile bu maksatla kullanmayı akıl edememişler, bizimkiler etten önce çölmeğe düştüler.

bu haberi Ömer çeliğe göndermek lazım ve tabiki bakanlıktaki ekibine de

Bugün uzemi takip edenler bilir tablete cep telefonu kadar radyasyon yokmuş ve ayrıca okullara kurulan access pointlerde zararsızmış çünkü henüz kanıtlanmış bir etki yokmuş.

10 yıl sonra bu çocuklar 17-18 yaşına gelip microsoftta çalışmaya başlayıp facebook, google gibi siteler yapıp ülkesine ve milletine katkı sağlarken bizim 10 yıl sonraki öğrencilerimiz "aa bak ne güzel bir site. hadi oyun oynayalım" demeye devam edecek.

Ben Kırgızistan-Türkiye manas mezunuyum. Bizim üniversitede Kırgız arkadaşlar ve Türkler aynı sınıfta okuyorduk. Onlar daha ilköğretimden çıktıklarında bile basit pascal kodları yazarak çember çizdirme, adını ekrana yazdırma, basit hesap işlemleri falan yapabiliyorlardı. Biz ise ...

1. sınıfta programlama mı olur. saçmalamışlar bence.

Madem yer altı kaynaklarımızdan adam akıllı gelir elde edemiyoruz
Madem sanayi olarak en gerilerden geliyoruz
Madem her şeyde dışarıya bağlıyız

E kör müsünüz bir yerlerden başlamak gerekiyor. Madem yukarıdakiler ha deyince düzelmiyor. Hiç değilse adam akıllı eğitime önem verin belki 20 sene sonrasında birşeyler olur. Herkes günü kurtarmayı düşünüyor. Bugün dünya çapında bir tane bile yazılımımız yok. Belki Estonya gibi bu derslere ciddiyetle yaklaşsak, fare klavye kullanana bilgisayar biliyor demesek belki 10-15 sene sonra dünya çapında bilişimde lider olacağız ama nerde. O kadar ileri görüşlü adam nerde.

imsiyat' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:

evet neden bizde olmadığını anlamış olduk zaten. kuran ve peygamberimizin hayatını koymak daha mantıklı!

kuran ve peygamber efendimizi karıştırmasak artık.

2 si birden olamıyor mu..
illaki ya bilgisayar ya din mi??

inş. bizimkilerde anlar bir an önce bilgisayar derslerinin önemini..

zilal' Alıntı:
imsiyat' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:

evet neden bizde olmadığını anlamış olduk zaten. kuran ve peygamberimizin hayatını koymak daha mantıklı!

kusura bakmayın ama ikisi birbirinden zıt şeyler. ve bu çağda bilgisayara verilmesi gereken önemin din dersine verilmesi zoruma gidiyor. bu hükümet nasılsa gidecek ama gittiği zaman biz teknolojiden çok geri kalacağız. çoook...

hasari' Alıntı:
Bugün uzemi takip edenler bilir tablete cep telefonu kadar radyasyon yokmuş ve ayrıca okullara kurulan access pointlerde zararsızmış çünkü henüz kanıtlanmış bir etki yokmuş.

2000 kişilik bir okulda, 2000 tane tablet bir sürü access point vs. demek radyasyon az olacak, öyle söyledi evet uzemde ama ben de pek güvenmedim verdiği bilgiye.

De zaten, tabletten de vazgeçmemiş görünüyorlar ama saçmaladıklarının farkına varacaklar.

Ömrü 7-10 yılmış tahtanın.

Her 8 yılda bir tablet, tahta hepsi değişecek, yenilenecek.

Yahu böyle aptalca bir masraf bu milletin sırtına büyük yük değil mi?

Bu tablet bizim ülkemize maaliyeti 400 dolar, gavura belki 40 dolar. Çünkü kendisi üretiyor. Katma değeri kendisine kalıyor.

Bu gavur bunu üretecek kadar zeki, akıllı ve çalışkan,

ama the Tayyip Erdoğan kadar akıllı değil, bunu eğitimde böyle her öğrenciye dağıtalım diyecek kadar akıllı değil öyle mi?

Başbakanın ağzından çıktı diye(başka hiçbir gerekçesi yok, başbakanın ağzından aniden çıkanların da ne büyük facialar olduğunu çok iyi gördük, biliyoruz)

bilimsel, eğitimle ilgili hiçbir nedeni yok, başbakan dedi diye(uzman ya) bunu projeye dahil ettiler.

Böyle bir ihtiras, bencillik olabilir mi ya. Başbakan mahçup olmasın diye milletin parası heba edilecek.

Çılgın projeyi hatırlayın, adamlar 1 ay reklamlarını yaptılar, sonuç FOS, milleti dinazor ilan ettiler, şimdi unutturmaya çalışıyorlar

ulan düşünerek yaptıklarınız bile saçma iken aniden başbakanın ağzından çıkıvermiş olanda nasıl bir keramet görmemizi bekliyorsunuz?

Hayirlisi beni ilgilendirmez.
cocugum olursa ozel okul ve sonrasinda bu okulla baglantili yabanci universitede okusun.

Kesinlikla radyasyon etkisi çok fazla olacaktır. Üstelik çozukların bünyeleri yetişkinlere göre daha hassas olduğu da gözönünde tutulduğunda çocuklar açısından hiç de sağlıklı değil. Biz laboratuarda dahi çok fazla radyasyona maruz kalıyoruz.

Bunun bilimsellikle yakından uzaktan alakası yok. Akıllı tahtalar daha mantıklı fakat tablet pc lere hiç ama hiç gerek yok.

tayinci42' Alıntı:

Oğlumuz bugün tam 2.5 (iki buçuk) yaşına girdi, Allah (c.c) sağlıklı ömürler versin. Şuan 10' kadar kendisi sayabiliyor öyle ezbere değil önüne oyuncak arabalarını koyuyoruz kaç tane koyduysak o kadar sayıyor ve kaç araba olduğunu söylüyor. İngilizce de sayabiliyor. 4 Pepee şarkısı, 3 de ingilizce şarkı söylüyor, İngilizce ve Türkçe alfabeleri şarkı şeklinde söylüyor. Yerde oturup yemeğimizi yerken (masada yemek yemiyoruz) oğlumuz kafamın üzerindedir, sırtımdan tırmanır, çıkar ve oradan da hoppa yaparak ön tarafa geçer, tüm yemek boyunca spor da yaparız :)
Şükürler olsun ki Mayıs ayının sonunda oğlumuz meşhur bir oyun olan AngryBirds adlı oyunu oynamayı öğrendi. 3 yıldız (yüksek puanlar) alarak birinci bölümdeki 15 alt bölümü dizüstü bilgisayarda ve fare kullanarak kısa sürede bitirebiliyor. Üzerinde hiçbir silahı görünmeyen helikopter savaş oyunu kurduk bilgisayara çok şükür onu da öğrendi. Tüm bunları yaparken, kendisi bilgisayarın başına geçiyor, Başlattan bu oyun linklerini buluyor, açıyor, istediği bölümleri seçiyor, oynuyor ve canı sıkıldığında ya da acıktığında kapatıp geliyor. (bir tane Asus f3sc mizin ekranını 180 derece açarak menteşelerini kırdı bundan başka büyük masrafı olmadı bunları öğrenirken, zaten olsa problem değil)
Henüz iki yaşındayken mini bir dokunmatik mp4 video oynatıcı aldık, kendisi açıp istediği videoları izlemeyi öğrendi. Org aldık, "daha dün annemizin kollarında yaşarken" sözleriyle başlayan ve bir çoğumuzun bildiği çalışmayı kendi orgu ile çaldı ben de söyledim : )
1.5 yaşında iken, fare ile üzerine gelince acayip sesler çıkartan flash uygulamalar oluşturduk/bulduk ve oğlumuzu kucağımıza alarak fare ile gözünü koordineli olarak çalıştırmasını öğrenmesine yardımcı olduk. 1 yaşını yeni geçmişti ki annesinin telefonu ile ki o da dokunmatik, video ve fotoğraflar çekiyor, müzik dinliyor ve film izliyordu ve ardından fotoğraf makinemiz ile de fotoğraflarımızı çekmeyi öğrendi.

Maşallah.

İzlediğimiz bir belgeselde, 4 ila 6 aylık çocuklar basit toplama ve çıkarma işlemlerini yapabiliyorlardı. Gözlerimize inanamadık. Bunlar üstün zekalı bebekler değil, her bebekte bu özellikler varmış ve istenirse yani anne-baba ve diğer etmenlerin ilgisiyle her çocuk kendilerinden beklenmeyecek özellikleri sergileyebiliyormuş. Gerçekten de 3 yaşına kadar bebeklerde müthiş bir öğrenme potansiyeli var. Kaldı ki bana göre her bebek üstün zekalı!

Oğlumuza, 3 yaşına girdiğinde (Mart 8) doğum günü hediyesi olarak çok güzel bir tablet alacağım büyük ihtimalle apple olacak. Ömrümüz yeter de o günleri de görürsek ve de öğretebilirsek eğer o yaşlarda yaptıkları programcıkları da burada yazacağım. Ha bunlar çocuğu sürekli radyasyona maruz bırakır demeyin malum uzem midir nedir, okullardaki tabletlerin access pointlerin bir zararı olmayacağını söyledi içimiz rahat etti :)))

Son söz: Bana göre uygun eğitim yöntemleri ve belirli bir takım aşamalarla bir çocuğa bebek yaştan itibaren bir çok şeyin öğretilebileceğine canı gönülden inanıyorum, inanmayan varsa çocuk yapsın :D ve büyük bir özveri ile çocuklarıyla ilgilensinler.
Neyse, şimdi "babaaaaaaaaa" diye ağlayarak uyandı yanına gitmem gerekiyor.

Kim ne derse desin Türkiye YAZILIM konusunda çok geri bir ülke. Yazılımda gerisin, kendi donanımını üretemiyorsun sonra bilgisayar biliyormuş genç nesil.

geri kalmamızın tek nedeni bu at gözlüğünü atmadığımızdan zaten. o ülkeler şu anda gerileme döneminde Türkiye ise ilerleme döneminde dünya görüyor ama kendi ülkemizde görmeyen körler var.

imsiyat' Alıntı:
zilal' Alıntı:
imsiyat' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:

kusura bakmayın ama ikisi birbirinden zıt şeyler. ve bu çağda bilgisayara verilmesi gereken önemin din dersine verilmesi zoruma gidiyor. bu hükümet nasılsa gidecek ama gittiği zaman biz teknolojiden çok geri kalacağız. çoook...
şimdiye kadar senin gibi düşünenler ülkemizi bu hale getirdi zaten. dinsiz ahlaksız bir toplum düşünülemez.

türkiyenin bilim ve teknolojide ülkelerin ileri gitmesini kimse istemez. sanayide geri kalmamızı nasıl engelledilerse bilimde de ileri gitmemizi istemezler.

zilal' Alıntı:
imsiyat' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:

+1 :+1:

yani 5,5 yaş erken değil geç bile sayılabilir mi okul başlangıcı için hocam?
mrtspmz' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:

Oğlumuz bugün tam 2.5 (iki buçuk) yaşına girdi, Allah (c.c) sağlıklı ömürler versin. Şuan 10' kadar kendisi sayabiliyor öyle ezbere değil önüne oyuncak arabalarını koyuyoruz kaç tane koyduysak o kadar sayıyor ve kaç araba olduğunu söylüyor. İngilizce de sayabiliyor. 4 Pepee şarkısı, 3 de ingilizce şarkı söylüyor, İngilizce ve Türkçe alfabeleri şarkı şeklinde söylüyor. Yerde oturup yemeğimizi yerken (masada yemek yemiyoruz) oğlumuz kafamın üzerindedir, sırtımdan tırmanır, çıkar ve oradan da hoppa yaparak ön tarafa geçer, tüm yemek boyunca spor da yaparız :)
Şükürler olsun ki Mayıs ayının sonunda oğlumuz meşhur bir oyun olan AngryBirds adlı oyunu oynamayı öğrendi. 3 yıldız (yüksek puanlar) alarak birinci bölümdeki 15 alt bölümü dizüstü bilgisayarda ve fare kullanarak kısa sürede bitirebiliyor. Üzerinde hiçbir silahı görünmeyen helikopter savaş oyunu kurduk bilgisayara çok şükür onu da öğrendi. Tüm bunları yaparken, kendisi bilgisayarın başına geçiyor, Başlattan bu oyun linklerini buluyor, açıyor, istediği bölümleri seçiyor, oynuyor ve canı sıkıldığında ya da acıktığında kapatıp geliyor. (bir tane Asus f3sc mizin ekranını 180 derece açarak menteşelerini kırdı bundan başka büyük masrafı olmadı bunları öğrenirken, zaten olsa problem değil)
Henüz iki yaşındayken mini bir dokunmatik mp4 video oynatıcı aldık, kendisi açıp istediği videoları izlemeyi öğrendi. Org aldık, "daha dün annemizin kollarında yaşarken" sözleriyle başlayan ve bir çoğumuzun bildiği çalışmayı kendi orgu ile çaldı ben de söyledim : )
1.5 yaşında iken, fare ile üzerine gelince acayip sesler çıkartan flash uygulamalar oluşturduk/bulduk ve oğlumuzu kucağımıza alarak fare ile gözünü koordineli olarak çalıştırmasını öğrenmesine yardımcı olduk. 1 yaşını yeni geçmişti ki annesinin telefonu ile ki o da dokunmatik, video ve fotoğraflar çekiyor, müzik dinliyor ve film izliyordu ve ardından fotoğraf makinemiz ile de fotoğraflarımızı çekmeyi öğrendi.

Maşallah.

İzlediğimiz bir belgeselde, 4 ila 6 aylık çocuklar basit toplama ve çıkarma işlemlerini yapabiliyorlardı. Gözlerimize inanamadık. Bunlar üstün zekalı bebekler değil, her bebekte bu özellikler varmış ve istenirse yani anne-baba ve diğer etmenlerin ilgisiyle her çocuk kendilerinden beklenmeyecek özellikleri sergileyebiliyormuş. Gerçekten de 3 yaşına kadar bebeklerde müthiş bir öğrenme potansiyeli var. Kaldı ki bana göre her bebek üstün zekalı!

Oğlumuza, 3 yaşına girdiğinde (Mart 8) doğum günü hediyesi olarak çok güzel bir tablet alacağım büyük ihtimalle apple olacak. Ömrümüz yeter de o günleri de görürsek ve de öğretebilirsek eğer o yaşlarda yaptıkları programcıkları da burada yazacağım. Ha bunlar çocuğu sürekli radyasyona maruz bırakır demeyin malum uzem midir nedir, okullardaki tabletlerin access pointlerin bir zararı olmayacağını söyledi içimiz rahat etti :)))

Son söz: Bana göre uygun eğitim yöntemleri ve belirli bir takım aşamalarla bir çocuğa bebek yaştan itibaren bir çok şeyin öğretilebileceğine canı gönülden inanıyorum, inanmayan varsa çocuk yapsın :D ve büyük bir özveri ile çocuklarıyla ilgilensinler.

yuci81' Alıntı:
yani 5,5 yaş erken değil geç bile sayılabilir mi okul başlangıcı için hocam?
mrtspmz' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:

Maşallah.

Oğlumuza, 3 yaşına girdiğinde (Mart 8) doğum günü hediyesi olarak çok güzel bir tablet alacağım büyük ihtimalle apple olacak. Ömrümüz yeter de o günleri de görürsek ve de öğretebilirsek eğer o yaşlarda yaptıkları programcıkları da burada yazacağım. Ha bunlar çocuğu sürekli radyasyona maruz bırakır demeyin malum uzem midir nedir, okullardaki tabletlerin access pointlerin bir zararı olmayacağını söyledi içimiz rahat etti : )))

Son söz: Bana göre uygun eğitim yöntemleri ve belirli bir takım aşamalarla bir çocuğa bebek yaştan itibaren bir çok şeyin öğretilebileceğine canı gönülden inanıyorum, inanmayan varsa çocuk yapsın : )) ve büyük bir özveri ile çocuklarıyla ilgilensinler.

Öncelikle, işin o yönü hakkında kesin fikirler beyan edecek derecede eğitimli değilim. Bizim yaptığımız aile eğitimi.
Biz, oğlumuz yeni bir kelime öğrenene kadar saatlerimizi harcıyoruz, yeri geliyor uykusuz kalıyoruz ya da yeri geliyor en çok sevdiğiniz tişörtlerimizden ya da elbiselerimizden oluyorsunuz, sadece bir kelime değil, bir el-parmak hareketi, hoplama-zıplama, namaz hareketleri, el yıkama, sehpaları silme, elektrikli süpürge ile evi süpürme gibi akla gelmeyecek bir sürü hareketi öğretmeye çalışıyoruz. Ama öğretmek deyince aklımıza hemen düz anlatım yöntemi gelmesin :D zaten çocuk anlamaz o şekilde. Öğrendiği her şeyi önce biz tekrar tekrar yapıp gösteriyoruz (örneğin oturarak su içme) ve inanın en basit bir şeyi yaparsa ya da bir kelime söylerse gözlerimiz yaşarıyor. Kaldı ki biz, iki öğretmen, oğlumuz bir öğrenci.
Okuldaki eğitimde ise 1 öğretmene iyimser bir sayı ile 20 öğrenci düşmekte olduğunu düşünürsek varın gerisini siz düşünün. Ama şu da var; bir gün bu güzel ülkemizde küçük yaştaki öğrencilerimizin sınıfları bildik sınıflar gibi değil de bir ev gibi, her 3 ya da 5 kişiye bir öğretmen olursa çok güzel ve faydalı olacağına inanıyorum, işte o zaman 5.5 yaş değil 5 yaş hatta 4 yaş bile olur (zaten 4 yaş ana okulu). Çünkü çocuklar gerçekten birer dahi, yeter ki onlara gerekli sevgi ve ilgiyi yeteri kadar verebilelim, 20'ye bölünmüş bir sevgi onlar için çoook yetersiz olur.

ergun833' Alıntı:
imsiyat' Alıntı:
zilal' Alıntı:
imsiyat' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:

şimdiye kadar senin gibi düşünenler ülkemizi bu hale getirdi zaten. dinsiz ahlaksız bir toplum düşünülemez.

asıl senin gibi düşünenler yüzünden bu durumdayız. adamlar marsa çıktı marsa. biz hala din dersi koyma derdindeyiz. o ders olmazsa ahlaksız, dinsiz toplum oluyoruz dimi? işte sizin mantığınız bu kadar. zaman beni haklı çıkardığı zaman ne yapacaksınız çok merak ediyorum!

ergun833' Alıntı:
imsiyat' Alıntı:
zilal' Alıntı:
imsiyat' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:

http://www.youtube.com/watch?v=Uu30XH8i ... page#t=25s

yahu arkadaş sığ bir insansın. bu güne kadar dinsiz mi kaldık. 30 yaşındayım bu güne kadar dini eğitim almama hiçbir şey engel olmadı, kuran kursuna da gittim, camiye de gittim, okulda da din dersi aldım, hemde kimi zamanlar cami imamı geldi girdi dersimize. neyse konu o değil.
Alem aya gidiyor biz aya gitmenin tarihi kuranda yazıyor diyoruz ve maalesef senin gibi düşünenlerden dini kullanarak işini yürüten iktidarlar yararlanıyor. müslümanlık ne bir partinin ne bir grubun elinde değil. okullar ilim yuvasıdır. okullarda zaten dini eğitim de veriliyordu. kimse din kültürü dersine laf etmiyor zaten, ki bende olmasından yanayım. Ama sırf din konusunda hassas olduğunu sanan insanları kendine daha bağlı hale getirmek için bunu kullanıyorlar. düşünün bunların hangisinin çocuğu sizin çocuğunuzun alacağı eğitimi alıyor, adamlar veriyor din dersini size kendileri özel kolejlerde yurt dışlarında gavur okullarında okutuyor çocuklarını. bu kadar müslümanlık aşkı içinde yanıp tutuşan insanlar... neyse yazmıycam daha; nasılsa biri çıkacak bana cehape diyecek, biri çıkacak kokuşmuş zihniyet diyecek biri ergekon mergekon diyecek. ya sabır.

okullara bilgisayar lab ları kurulup, bilişim öğretmenlerini yetiştiren bu ülke ne olduda bir anda bu projeden vaz geçtiler. bilgisayar eğitimi yapmayan ülke mi var. bizimkiler nasıl oluyorda doğuştan bilgisayarı biliyor. bunlar kasıtlı yapılıyor anlayın artık.

BBNET
Geri