Web sayfasına editör eklemek istiyorsunuz ama bunun hızlı bir şekilde yüklenmesinide istiyoruz. Bunun için sunucumuzun GZIP ozelliğini kullanarak yapacağız. Aşağıdaki adımları takip ederek bunu gerçekleştirelim.
1. Adım
Buradaki linkten Tinymce'nin downlaod sayfasına ulaşıyoruz. İndirme sayfasını açtıktan sonra Main packages (3.4.x) başlığı altından TinyMCE 3.4.4 jQuery package olanı ve Compressors başlığı altından Compressor 2.0.4 PHP olanı bilgisayarımıza indiriyoruz.
2. Adım
Türkçe destekli olmasını istediğimiz için dil paketini indereceğimiz bu sayfayı açıyoruz. Sonra sayfayı aşşağıya kaydırıp Türkçe kutucuğunu seçip download butonuna basıyoruz.
Artık 3 adet rar dosyası elimizin altında.
3. Adım
tinymce_3.4.4_jquery.zip\tinymce\jscripts içindeki tiny_mce klasörünü kendi sitemiz altındaki js/ klasörünün içine kopyalıyoruz.
tinymce_compressor_php_2_0_4.zip\tinymce_compressor_php içindeki js ve php dosyalarını tiny_mce klasörünün içine kopyalıyoruz.
dil dosyasında ise tiny_mce klasörünün içine girdikten sora indirdiğimiz dil dosyasını açıyoruz. Sonra isimleri eşleşen klasörlerin altındaki dil dosyalarını klasöre kopyalıyoruz.
4. Adım
Sıra geldi index.php dosyasına editörü entegre etmeye ve kullanılır hale gitirmeye. Yada html dosya içine gömerek kodları sunucuda çalıştırabilirsiniz.
1. Adım
Buradaki linkten Tinymce'nin downlaod sayfasına ulaşıyoruz. İndirme sayfasını açtıktan sonra Main packages (3.4.x) başlığı altından TinyMCE 3.4.4 jQuery package olanı ve Compressors başlığı altından Compressor 2.0.4 PHP olanı bilgisayarımıza indiriyoruz.
2. Adım
Türkçe destekli olmasını istediğimiz için dil paketini indereceğimiz bu sayfayı açıyoruz. Sonra sayfayı aşşağıya kaydırıp Türkçe kutucuğunu seçip download butonuna basıyoruz.
Artık 3 adet rar dosyası elimizin altında.
3. Adım
tinymce_3.4.4_jquery.zip\tinymce\jscripts içindeki tiny_mce klasörünü kendi sitemiz altındaki js/ klasörünün içine kopyalıyoruz.
tinymce_compressor_php_2_0_4.zip\tinymce_compressor_php içindeki js ve php dosyalarını tiny_mce klasörünün içine kopyalıyoruz.
dil dosyasında ise tiny_mce klasörünün içine girdikten sora indirdiğimiz dil dosyasını açıyoruz. Sonra isimleri eşleşen klasörlerin altındaki dil dosyalarını klasöre kopyalıyoruz.
4. Adım
Sıra geldi index.php dosyasına editörü entegre etmeye ve kullanılır hale gitirmeye. Yada html dosya içine gömerek kodları sunucuda çalıştırabilirsiniz.
Kod:
<!-- jQuery -->
<script type="text/javascript" src="http://www.google.com/jsapi"></script>
<script type="text/javascript">
google.load("jquery", "1.4");
</script>
<!-- jQuery Editör -->
<script type="text/javascript" src="[color=#FF0000]<site_adresi>[/color]/js//tiny_mce/jquery.tinymce.js"></script>
<script type="text/javascript">
$(function() {
$('textarea#editor').tinymce({
// Şıkıştırma TinyMCE dosyası
script_url : '[color=#FF0000]<site_adresi>[/color]/js/tiny_mce/tiny_mce_gzip.php',
// Genel Ayarlar
theme : "advanced",
plugins : "pagebreak,style,layer,table,save,advhr,advimage,advlink,emotions,iespell,
inlinepopups,insertdatetime,preview,media,searchreplace,
print,contextmenu,paste,directionality,fullscreen,noneditable,
visualchars,nonbreaking,xhtmlxtras,template",
// Tema Ayarları
theme_advanced_buttons1 :
"save,newdocument,|,bold,italic,underline,strikethrough,|,justifyleft,justifycenter,justifyright,
justifyfull,styleselect,formatselect,fontselect,fontsizeselect",
theme_advanced_buttons2 :
"cut,copy,paste,pastetext,pasteword,|,search,replace,|,bullist,numlist,|,outdent,indent,blockquote,|,
undo,redo,|,link,unlink,anchor,image,cleanup,help,code,|,insertdate,inserttime,preview,|,forecolor,backcolor",
theme_advanced_buttons3 : "tablecontrols,|,hr,removeformat,visualaid,|,sub,sup,|,
charmap,emotions,iespell,media,advhr,|,print,|,ltr,rtl,|,fullscreen",
theme_advanced_buttons4 : "insertlayer,moveforward,movebackward,absolute,|,styleprops,|,
cite,abbr,acronym,del,ins,attribs,|,visualchars,nonbreaking,template,pagebreak",
theme_advanced_toolbar_location : "top",
theme_advanced_toolbar_align : "left",
theme_advanced_statusbar_location : "bottom",
theme_advanced_resizing : true,
// Editörü biçimlendirmek için css dosyası
content_css : "[color=#FF0000]<site adresi>[/color]/örnek.css",
});
</script>
<form method="post" action="[color=#FF0000]<gidilecek adres>[/color]">
<textarea name="editor" id="editor">
</textarea>
</form>