GRUP OLUŞTURMA

Kodla Büyü

alpy_y

Üye
Arkadaşlar herkese merhaba. Bilişim Teknolojileri Alanı 10. sınıfta 13 öğrencimiz var. Bu öğrencilerden 2 si kaynaştırma öğrencisi. Normalde grup bölme sayısı yeterliliği olmamasına rağmen kaynaştırma öğrencilerinden ötürü bu sınıfı 2 gruba bölebilir miyiz? Yönetmelik maddesini aşağıya ekledim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden herkese iyi bir eğitim öğretim yılı diliyorum.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240826-013951.png
    Screenshot_20240826-013951.png
    256.3 KB · Görüntüleme: 65
Bölemezsiniz hocam. Bunu yapabilmek için öncelikle grup oluşturma sayısı olan en az 17 öğrenciye ulaşmanız ve en az 3 kaynaştırma öğrencinizin olması gerekiyor (en az 2 kaynaştırma öğrencisi aynı grupta olması gerektiği için).

Bölemezsiniz hocam. Bunu yapabilmek için öncelikle grup oluşturma sayısı olan en az 17 öğrenciye ulaşmanız ve en az 3 kaynaştırma öğrencinizin olması gerekiyor (en az 2 kaynaştırma öğrencisi aynı grupta olması gerektiği için).
diyelim 17 öğrenci var. 3 tanesi kaynaştırma. 2 ye böldünüz. bir grupta 7+2 kaynaştırma. diğer grupta 7+1 kaynaştırma. 7+2 olan grubu tekrar 2 kaynaştırma olduğu için bölebildiğimize göre

demek ki 17 yi bulmaya gerek yok.

ben de böyle anlıyorum yönetmelikte yazılanı.

Son düzenleme:
Bölersin hocam bir grupta 2 kaynaştırma olmaz.zorlama yorumlara takılma genel mantık ve uygulama bu şekilde.

Son düzenleme:
Geri