Googlebotları siteme benden çok giriyor!:)

Kodla Büyü

geceyolcusu2002

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar seo ile ilgili bilgisi olan varsa yanıtlayabilir mi ? bir sitem var. site wordpress ile yapılmış ve bir eklenti aracılığıyla siteye googlebotlarının sürekli gelip etiket -tag- okuyup gittiğini görüyorum.şimdi başlarda bu durum hakkında googlebotları benim siteyi çok seviyorum diye düşünüyordum ama zamanla neden bu kadar çok gelip çok sayfa ve etiket okuduğu ile ilgili de aklımda kuşkular uyanmaya başladı.sitede adsense reklamları da var. daha önce de bir kere banlandım.
şimdi sorum: google botlar bu kadar çok mu gelir? gelirse ne indexleyip gider? bu kadar çok gelmesi ne anlama geliyor? iyi mi yoksa hiç mi kıymeti yok?
bilen varsa açıklayabilir mi? bizahmet

Tahminen iki olaydandır:
1- Sitenin çok ziyaretcisi vardır yada arama motorunda aranması çoktur. (google de bir gmail hesabı alıp görebilirsin)
okul-formator-ve-bilgisayar-ogretmeni-f28/okul-sitesi-google-de-cikmasi-icin-t52118.html anlatım biraz eski ama işini görür..
2-Siten artık oturaklı hale gelmiştir. Düzenli olduğu için google daha sık kontol eder. Eski okulumda da, siteyi tam oturttuktan sonra, ilk başlarda aylık, sonra haftalık, .. bir de baktım ki günlük kontrol ediyor. "Googlede siteni arat, gelen sonuçlarda "önbelleği tıkla", en son ne zaman aldığını görürsün..

Bildiğim bu kadar, daha iyi bilenler...

back link olayıda çok olabilir... ve bu iyi bişi millet bunun için 40 takla atıyor... adsense olayını google bot kontrol etmez zaten koyduğun reklam kodu kendi kendine bir kontrol ve güvenlik canavarı...

backlink sadece bir iki siteye vermiştik. o da çok hiti olan siteler değildi.

hasan hocam yalnız site bir geldi mi 10-15 sayfa ya da etiket okuyor ya da indexliyor. bir günde tahminim 250-300 sayfayı okuyup gidiyor.
vallahi anlamadım.umarım sitem için iyi olur. çünkü gecemi gündüzümü veriyorum.

Wordpress siteleri düzenli güncelleme yapıyorsanız ve yanında seo, sitemap gibi çalışmalar yaptıysanız google tarafından sıkça ziyaret edilir. Yazdığınız yazılar bir iki dakika içinde indeks alır. Anahtar kelimelerde üst sıralarda daha kolay yer bulursunuz. Bu arada site adresinizi yazın da biz de girelim :)

hocam seo eklentisi ve sitemap kullanyorum tabi ki..
site bilişimle ilgili değil.
edebiyattesti.com
edebiyatla ilgiliydi. branşım itibariyle..

wordpress'in online test plugin. var. onu kullansaydın daha iyi olurdu kullanım ve görünüm açısından..

etiketleri dikkatli kullan. yakalanırsan adsenseden şutlanırsın..

temada ücretsizse sorun yok.

kolay gelsin

Bu arada bizim BT ciler olarak idam fermanımız verilmiş biz hala bunlarla uğraşıyoruz.Abbas Güçlü Bakanla Görüşecek maillerimizi atmaktan kaçınmayalım.Topyekün bir Gündem oluşturalım.SAygılar

herzaman01' Alıntı:
Bu arada bizim BT ciler olarak idam fermanımız verilmiş biz hala bunlarla uğraşıyoruz.Abbas Güçlü Bakanla Görüşecek maillerimizi atmaktan kaçınmayalım.Topyekün bir Gündem oluşturalım.SAygılar

arkadaşım neyle uğraşacaklardı peki? Google botları ve google indexlemeleri teknik bir konu. Bu durumlara düşmemizin sebebi teknik alt yapısı eksik branş bilgi birikimi düşük branşdaşlar yüzünden. Mevcut kararların alınmasındaki sebepleri bir araştır dostum. Belki çoğu şehir efsanesi ama ateş olmayan yerdende duman çıkmıyor. BT branşını diğer branşlardan en önemli şey mevcut teknolojiye ayak uyduramayan personelin çok ama çok kısa sürede mevcut yapının gerisinde kalması. Forumda ki pek çok arkadaş Abbas Güçlüye maillerimizi ilettik. Mevcut durumlar daha plan proje aşamasındayken bile ilettik. Yine de ilgin ve alakan için sevgiler saygılar.

BBNET
Geri