Google un tasarruflusu : http://www.blackle.com/

Kodla Büyü

Internet

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
bu siteye girince ekran öyle bir ayarlanmış ki monitörde tasarruf olsun. ve bir anda Google ye 3Milyon giriş olduğunu varsayarsak müthiç bir enerji tasarrufu demektir, :wink:
hakkaten tasarruf ve ince bir fikir alkışlıyorum, :alkis: bence gerçek Google de böyle yapmalı
http://www.blackle.com/

1,922,252.008 Watt hours saved yani 1922 KW enerji tasarrufu / saat ...

Internet' Alıntı:
bu siteye girince ekran öyle bir ayarlanmış ki monitörde tasarruf olsun. ve bir anda Google ye 3Milyon giriş olduğunu varsayarsak müthiç bir enerji tasarrufu demektir, :wink:
hakkaten tasarruf ve ince bir fikir alkışlıyorum, :alkis: bence gerçek Google de böyle yapmalı
http://www.blackle.com/

1,922,252.008 Watt hours saved yani 1922 KW enerji tasarrufu / saat ...

:alkis: Güzelmiş hocam..Teşekkürler..

Ekran siyah olunca daha az enerjimi harcanıyor yani ?
İlginç . Monitörlerin çalışma mantığı hiçde düşündüğüm gibid eğilmiş demekki :)

Aşağıdaki yazının içeriğinde var enerji ile alakalı tasarruf :

Blackle was created by Heap Media to remind us all of the need to take small steps in our everyday lives to save energy. Blackle searches are powered by Google Custom Search.

Blackle saves energy because the screen is predominantly black. "Image displayed is primarily a function of the user's color settings and desktop graphics, as well as the color and size of open application windows; a given monitor requires more power to display a white (or light) screen than a black (or dark) screen." Roberson et al, 2002

In January 2007 a blog post titled Black Google Would Save 750 Megawatt-hours a Year proposed the theory that a black version of the Google search engine would save a fair bit of energy due to the popularity of the search engine. Since then there has been skepticism about the significance of the energy savings that can be achieved and the cost in terms of readability of black web pages.

We believe that there is value in the concept because even if the energy savings are small, they all add up. Secondly we feel that seeing Blackle every time we load our web browser reminds us that we need to keep taking small steps to save energy.

Tercümesi :
Blackle Heap Medya tarafından hepimizin ihtiyacı günlük yaşamlarında küçük adımlar atmaya enerji kurtarmak için hatırlatmak için oluşturuldu. Blackle Google'da Özel Arama tarafından güçlendiriliyor.
ekran ağırlıklı olarak siyah olduğu için Blackle enerji tasarrufu sağlar. "Resim gösterilir öncelikle kullanıcının renk ayarları ve masaüstü grafik yanı sıra renk ve açık uygulama pencerelerin büyüklüğü, belirli bir monitör daha güç bir (beyaz veya açık) bir (veya karanlık) siyah göre ekran gerektiren bir fonksiyonudur ekran. " Roberson ve ark, 2002 Ocak 2007 bir blog yazısı Black Google 750 Megawatt-saat Yıl teorisi Google arama motorunun siyah sürümü enerji arama motorunun popülerlik nedeniyle adil bir bit kaydetmek istiyorsunuz önerilen Kaydet misiniz başlıklı. ve maliyet siyah web sayfaları okunabilirlik açısından elde edilebilir enerji tasarrufu önemi hakkında daha sonra burada olmuştur şüphecilik beri.

Biz enerji tasarrufu küçük olduğundan bile orada kavramı değeri olduğuna inanıyorum, herkes kadar ekleyin. İkincisi biz Blackle bizim web tarayıcısı yük her zaman görmeye ki küçük adımlar enerji tasarrufu için ayırdığınız tutmak gerekir hatırlatıyor hissediyorum.

kulllanımı gerçek Google ile aynı sizi bunu kullanmaya davet ediyorum, iyi çalışmalar :+1:

Acaba monitörden kaynaklanan bir tasarruftan çok, ekran kartının işlemcisinden kaynaklanan bir tasarruf olabilirmi.
Ne bileyim görüntü siyah olunca acaba daha az işlemmi yapıyordur ?

BBNET
Geri