Google okul sitemi mimlemiş ne yapmalıyım?

Kodla Büyü

ozruz83

Üye
Arakadaşlar Google da okul sitemi arattığımda "Bu site bilgisayarınıza zarar verebilir" olarak mimlemiş. Virüs temizliği yapıyorum tertemiz halini yedekliyorum Google'a raporları yolluyorum o gün yayınlanıyor problem ortadan kalkıyor ertesi gün aynı şey tekrar başıma geliyor normal olarak sitemi açabiliyorum site gayet güzel işliyor. Ama şu Googleda arattığımda da çıkması işi lazım olmazsa olmaz yani müdürüm haklı olarak düzeltelim diye tutturuyor ama çare bulamadım bilgisi olan varsa ne yapmalıyımyol göstersin lütfen...

Site temizlendikten sonra ftp şifrenizi de değiştirin. Yada diğer sitelerden iframe ile herhangi bir bölüm çekiyorsanız buda sebep olabilir. Yada temizlediğinizi düşündüğünüz ama unuttuğunuz bir zararlı kod olmalı.

Valla benim bütün sitelere bulaştı, trend micro ve microsoft essential security ile hallettim, ama hala bi tanesinde var. Adhood reklamlarından şüpheleniyorum, çünkü diğerleriyle tek farkı o.

Bu aralar yaygın bir javascript kod gömme olayı var. Benimde başıma geldi, 2 güne bir bulaşıyordu okul sitesine çok şükür sorunum kalmadı. Kendiliğinden geçti.

.js dosyalarınızı tek tek gözden geçiriniz. İçerisindeki yabancı kodları temizleyiniz.

Virus bulaşmış bir bilgisayardan ftp ile siteye girince oluyordu bizim siteye de. Temiz bir bilgisayardan tüm dosyalarının ftp'den indirip tek tek elle temizledim. zaten .html, .php ve .js gibi dosyaların içlerinde bir siteye göndermeye çalışan kod yerleştiriyor. Kodu birinde gördükten sonra arattırarak da bulunabilir diğer virüslü dosyalar.

BBNET
Geri