google form bilgi girişi kontrol etme

Kodla Büyü

nese1982

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Mesajlar
2,969
Merhaba arkadaşlar.
google form da oluşturduğum anketin her öğrenci tarafından 1 kez doldurulmasını istiyorum. mesela okul numarası alanını kullanmak istiyorum. öğrenci numarasına bakarak aynı numaradaki öğrenci tekrar formu doldurmak istediğinde izin vermese. bu numara kullanıldı gibi uyarı verse
şimdiden tş ederim
 
Bildiğim kadarıyla öyle bir kısıtlama yok. Çözüm önerilerim:
1) Google hesabıyla girişi zorunlu yaparsanız en azından her bir hesaptan 1 tane cevap gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
2) Google script (gscript) biliyorsanız cevapların kaydedildiği hesap tablosunda aynı numara ile gönderilen cevapları otomatik sildirebilirsiniz.
3) Anketi uyguladıktan sonra sonuçları excel tablosu olarak indirip, aynı numara ile gelen cevaplardan birincisine dokunmayıp sonrakileri silen vba kodu yazarsınız veya yazdırırsınız.

1. Seçenek iyi ama öğrencilerin gmail hesabı olmayabilir. Olsa bile farklı hesaplar kullanılarak birden fazla cevap gönderilebilir. Tavsiyem 3. Seçenek. Bilmiyorsanız bile excel forumlarından hızlı bir şekilde cevap alabilirsiniz.
 
Merhaba arkadaşlar. öğrenciler formu doldurdu ancak 2 kez dolduran mutlaka olmuştur. excel dosyasında tc nin yer aldıgı bir sutun var. bu sutunda eşitlik var mı nasıl kontrol edebilirim. C2 den başlayıp C600 e kadar olan alanda eşitlik aratmam lazım.
tş ederim
 
Hocam yanlış hatırlamıyorsam kopyala yapıp özel yapıştır deyince yinelenenleri yoksay diye b ir seçenek vardı.
 
Jotform ya da typeform kullanın onlar ip adresi toplar bu sayede fazla cevap gonderenleri yakalarsiniz
 
Farklı zamanlarda farklı pclerden aynı okul no lu girişleri nasıl yakalar ki?...
Yani okadar da değil 1 gun içinde cevaplayın dersin yanlışlıkla iki kere girerse. Yakalar
ruh hastasi gibi her makinadan anket dolduracak hali yok diye düşünüyorum öğrencilerin başka işi yokmuş gibi
 
Yani okadar da değil 1 gun içinde cevaplayın dersin yanlışlıkla iki kere girerse. Yakalar
ruh hastasi gibi her makinadan anket dolduracak hali yok diye düşünüyorum öğrencilerin başka işi yokmuş gibi
Unutup unutup bir daha girmek isteyenler veri analizi çarpıtmasın diye hocam. Ruh hastası değil ama garanticilik, ya da iletişimsiz aileden bir başkasının o öğrenci için kayıt girmesi olabiliyor hocam.
 
Farklı zamanlarda farklı pclerden aynı okul no lu girişleri nasıl yakalar ki?...
kendi kodlarınızı kullanabilirsiniz. biraz kucalandığında çözüm bulacaksınız. çok kullanışlı ve ücretsiz, yerli malı, tavsiye ederim. https://www.surveey.com/survey/

1737836968696.webp
 
Son düzenleme:
BBNET
Geri
Üst