Google Drive ve MEB hattı

Kodla Büyü

turkel2001

Aktif Üye
merhaba,
Dönem başında Öğrencilere dosyalarını google drive hesabına kaydetmeyi öğrettim. MEB hattıda hızlandığı için baya güzel ders işliyordum.

Daha geçen hafta her özelliği açılan drive bu hafta açılıyor ancak öğrenci dosyasını drive a göndermek istediği zaman yükleniyor diyor ve hiç ilerleme olmuyor öyle kalıyor. Ben geçici olarak kendisine dosyayı ek olarak ekleyip göndermelerini çözümünü buldum. Geçen hafta böyle bir problem yoktu.

Öğretmen bilgisayarı da aynı şekilde. Ancak öğretmeni özel hatta bağlarsam problem ortadan kalkıyor.

Siz de meb hattı ile drive da aynı problemi yaşıyormusunuz? Yada bu problemi yaşayıp çözebilen var mı?

Öğrenciler drive a birşey kaydedemedikten sonra ne işe yarar MEB i anlamak mümkün değil :/

Aynı problemi biz de yaşıyoruz hocam. Ek olarak gönderiyorum dediğiniz yöntemi anlamadım. Nasıl yapıyorsunuz?

Yavaş yavaş herşey engelleniyor ohh ne ala tüm internetin engelleneceği günleri bekliyorum heyecanla :x :x :x

hasari' Alıntı:
Öğretmen Eba dosyayı kullanabiliyor ama öğrenciler kullanabiliyor mu bilmiyorum bir bakın eğer öğrencilere de açıksa işinizi görecektir.
https://dosya.eba.gov.tr/

böyle olacagını bilseydim en başta oradan açardım, tek tek ebadan hesap açana kadar dönem biter muhtemelen.

ek olarak gönderme dediğim, gmailde öğrenci yeni email e basıyor, adres kısmına kendi mail adresini yazıp altta ataç simgesine tıklıyor, dosyasını seçip yüklenmesini bekliyor, sonra maili gönderiyor.

EBA dosyada öğretmenler için 10 GB, öğrenciler için 1GB alan veriliyor.Öğrencilere eba şifresi vermeniz yeterli.Öğrencilerin TC lerini girerek sınıf grupları oluşturduktan sonra tüm sınıfla dosyanızı paylaşabiliyorsunuz.Tabletler için eba dosya uygulaması var zaten.

Baktım öğrencilere kendi ebamızdan şifre tanımlayıp onlara hesap oluşturabiliyoruz. Öğrenciler ebayı kullanabilir.

Evet EBA kullanmak bir alternatif tabiki ama
benim canımı sıkan asıl şey şu, biz dönem başında büyük uğraşlar sonucu Eğitim için Google hesabı açmıştık okul olarak(içinde drive daki uygulamalar ve classroom isimli bir uygulama daha var) Toplu olarak şifre verme, sıfırlama, kullanım istatistigi gibi zilyon tane sayamayacağım özelliği ile çok mutlu mesut kullanıyorduk, normalde işletemere parayla verdiği hizmeti Google Kar amacı gütmeyen kurumlara bedava veriyor. Örnek vermek gerekirse 1 ayda 600 öğrenci tarafından 4200 civarı dosya oluşturduk. Dönem başından beri 10bin in üzerinde.

Bunun için öğretmenlere, öğrencilere drive ve diğer uygulamaları (sheets, forms vs..) kullanmayı öğrettim. Çok da güzel MS Office kullanmadan öğrenciler öğretmenler dosyalarını üretiyor ve drive a kaydediyor (du). Taa ki geçen hafta bakanlıkta biri bir ayarı değiştirene kadar. :verymad:

Şimdi bu kadar emeğin üzerine birilerinin keyfi öyle istedi diye alternatif arayıp kullanmam bir sürü zahmete girmem gerekiyor.

EBA da toplu kullanıcı nasıl oluşturabiliriz?

Google Eğitim Sürümü için daha fazla bilgi isteyen: https://support.google.com/a/answer/139019?hl=tr adresine bakabilir.

Okulumuz Ortaokul tablet ve ET yok.
MEB hattı 20 Mbit (okul telekoma 100 mt)
İdareninki 4 Gb kotalı 8 e kadar ama 4ü zor görüyor.

Bugün öğrencim garip bir şey keşfetti, yine chrome ile engellendiği için dosya yükleyemiyordu. Yanlışlıkla internet explorer ile girmiş drive a ve orada tarayıcınız eski güncelleyin diye uyarı çıkmış, Orada drive'ı genede eski görünümü ile kullanmak istiyorum diye bir düğme var ona basıp dosya yükle diyince yüklüyor dosyaları :mrgreen:

Merhaba Hocam,
Bende sürekli kullandığım drive a yükleme yapamıyordum. az önce exp ile denedim.
Ancak internet explorer ile girmeye kalkıştığımda da MEB tarafından güvenli olmadığı gerekçesiyle engellediği bilgisiyle karşılaştım.
Google Drive da mı yasak :verymad:

mihri' Alıntı:
Merhaba Hocam,
Bende sürekli kullandığım drive a yükleme yapamıyordum. az önce exp ile denedim.
Ancak internet explorer ile girmeye kalkıştığımda da MEB tarafından güvenli olmadığı gerekçesiyle engellediği bilgisiyle karşılaştım.
Google Drive da mı yasak :verymad:

https://drive.google.com olarak yazınca explorer da o hata ile karşılaşmıyoruz.

"İsterseniz Google Drive'ın eski görünümüne de dönebilirsiniz." Yazısına tıklayınca açılıyor drive ve yükleme yapabiliyorsunuz

hocam saniyorum Sertifikalar ile ilgili. sertifika yuklenmeden acilmamaya basladi. yuklemek icin sertifika.meb.gov.tr adresine gidip yonergeleri izlemeyi deneyin

MEB güvenlik politikaları gereği "bulut depolama" kategorisinde olan sitelere erişim izni verilememektedir. Talebinizi bu kapsamda değerlendiriniz.

sabah okula geldim çatır çatır indirdi eşitledi google drive. lakin saat 9 filan oldu ondan sonra bağlanmamaya başladı. herhalde bunula ilgilenen kimse sabah geldi bu sabah ta böyle olsun en erken ben geldim ben ne dersem o olur mantığıyla kapatta . bakalım yarın sabah kim erken gelip bugünde benim dediğim olacak deyipte ne tür bir işkence yapacak.

Çocuk oyuncağı yaptılar bu işi. İdari personelin verilerini önce Yandex Disk'le yedekliyordum. Meb hattına geçince Drive döndük. Şimdi oda olmuyor.
cloud.mail.ru yu deneyeyim. :cry:

Beyaz masaya bu konuda mesaj gönderdim. Gelen cevapta google drive web sürümünün kullanıma açıldığı, sertifikayı desteklemediği için programın çalışmadığı. Güvenlik nedeni ile (Ben anlamadım :D ) icloud, one drive vb bulut sistemlerinin çalışmadığı süslendi.

Word dosyalarının yüklenmesi ve indirilmesi sorun değil. excel, pdf, resim vb dosyların yüklenip indirilmesini yapmıyor. sizlerde durum nasıl? Sertifikada yüklü.

Bugün bir kaç kere dosya yüklemeye çalıştım meb hattından, hepsinde hata verdi.
Sizde de var mı bir sorun?

ilksms
Geri