u_kucuk3' Alıntı:Hocam ESP denilen sistem hıza bağımlı olarak çalışmaz diye biliyorum. Sürekli 4 tekeri kontrol eder, tekerleklerden biri bağımsız olarak kayma eğilimine girince arabayı düzene sokmaya çalışır diye biliyorum. Yanlış bilgim olabilir tabi ama internetten biraz araştırmıştım açıklamalar böyleydi. Örneğin saatte 50 kilometreyle bir viraja girseniz yerler ıslak olsa ve araba savrulsa ESP devreye girer hızınıza bakmaz diye biliyorum.dorian' Alıntı:ESP dediğin şey zaten kontrol kaybettiğin anda ya devreye girer ya girmez. Devreye girmeyedebilir pek güvenmemek lazım. :wink:
Golf gibi hatchback araçlarda genelde gerek yok zaten arkası kısa... viraja çok sağlam gireceksin ki araç arkadan savursun. Ama sedan bir araç dersen ki ESPsiz olmaz anlarım.
Jetta test sürüşü yaptım 50-60 hızla viraja sert girdim. yanımdaki satış temsilcisine dedim açtı galiba ESP yok dedi ya ne ESPsi. Aracın kontrolünü kaybettiğiniz anda araç kendini frenler öyle bi durum oluşmadı. Ne zaman oluşur dedim. 90-110 gideceksin hız kesmeden viraja gireceksin dedi.
Sonuçta can taşıyoruz ama kendimizin ama sevdiklerimizin, o yüzden ESP önemli bence![]()
aynen - hızın yüksek olması şart değil esp de.. Kışın 20 km ile dönerken araç kayma eğilimi göstermişti - o zaman da esp devreye girmişti aracımda - kadranda ESP ışığı yanıyor o zaman..
Ben olsam bu kadar az fiyat farkıyla golf ü tercih ederim - bulabilirseniz tabi. Bulunduğunuz ilin komşularındaki VW bayilerine de telefonla sorun - elelrinde araç kalmış olabilir.
Bir de biri 1.3 biri 1.6 .. Astranın tipi daha hoş tamam da - motoru güçsüz.. Dizel 1.6 golf ün sürüş keyfi daha fazladır bence.