Golf 5

Kodla Büyü

ucamus

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar 25000 tl ye max 30000 e kadar yolu var golf almayı düşünüyorum.1.6 motor tüplü olanlarından nasıl tavsiye eder misiniz?kullanan hocalarım var mı yada başka bir araba tavsiye edecek?Genç ve bekar olduğumdan golf istiyorum ama belkide yanlış düşünüyorumdur bilmiyorum :)

ben 2008 de sıfır aldım golf 5 imi..sorunsuz bu güne geldik şükür sonbaharda satıcam inş. arabanın konforu segmentinde tabiki sadece audi a3 ile yarışıyor diğerleri yanına yaklaşamaz :) yol tutuş, süspansiyon,malzeme kalitesi,kaporta sac kalınlıgı bizzat deneyerek kalitesini gördüm :) LPG li olan bir golf alırsan sorunsuz binersin umarım temiz bir araç bulurusn hocam. ben satmayı düşünüyorum ama o fiyata vermem açıkcası daha 20 500 km de aracım kız gibi :) çizik bile yok .. Allah kaza bela vermesin. başka sorun olurs cvplamaya çalışırım

hocam zaten 2008 alamam o parayada 2006-2007 model alabilirim diye düşünüyorum motor konusunda sıkıntı varmı özellikle lpgli olması açısından birde siz arabayı kaça satmayı düşünüyorsunuz birde özel değilse satma sebebiniz :)

tcoalngsau' Alıntı:
ben 2008 de sıfır aldım golf 5 imi..sorunsuz bu güne geldik şükür sonbaharda satıcam inş. arabanın konforu segmentinde tabiki sadece audi a3 ile yarışıyor diğerleri yanına yaklaşamaz :) yol tutuş, süspansiyon,malzeme kalitesi,kaporta sac kalınlıgı bizzat deneyerek kalitesini gördüm :) LPG li olan bir golf alırsan sorunsuz binersin umarım temiz bir araç bulurusn hocam. ben satmayı düşünüyorum ama o fiyata vermem açıkcası daha 20 500 km de aracım kız gibi :) çizik bile yok .. Allah kaza bela vermesin. başka sorun olurs cvplamaya çalışırım

kaç para istiyorsunuz :)

ucamus' Alıntı:
hocam zaten 2008 alamam o parayada 2006-2007 model alabilirim diye düşünüyorum motor konusunda sıkıntı varmı özellikle lpgli olması açısından birde siz arabayı kaça satmayı düşünüyorsunuz birde özel değilse satma sebebiniz :)

hocam lpg taktıracaksanız FSI olmayan motor seçeneğine bakmanız gerekiyor. satma nedenim artık 5 yıl oldu değişim şart yoksa daha bi 3-4 yıl rahat binerim sorunsuz.

hugo4545' Alıntı:
tcoalngsau' Alıntı:

kaç para istiyorsunuz :)

herkesin malı değerlidir tabi ama ben arabama gözüm gibi baktım o yüzden değerini tabiki istiyeceğim . Ayrıca aracımı satacağım zaman alıcılara tek sözüm oalcak , temiz araba almak istiyorsan görüşelim yok ucuza araba almak istiyotsan başka arabaya bak benim arabam temiz araba isteyenler için. tam bir fiyat araştırması yapmadım ama 33-34 arası düşünüyorum. (lpg var aracımda)

not: aracım 2008 de üretlim tour modelidir ve extra özellikler vardır fabrika çıkışlı.sadece 2008 de özel üretilen modeldir. mesela 16 " çelik jant, kol dayama, hız sabitleyici v.s diğerlerini hatırlamıyorum şuan..

Lpg ile tam uyumlu, yol tutuşu, konforu çok iyi. Birde biraz donanımlı olursa tadından yenmez. 1 yıl otomatiğini kullandım vites geçişleri çok iyiydi. Tek kusuru sanırım 2006 öncesindekilerde var bu sorun iç kapı kollarının kaplaması zayıf, soyuluyor. Rahatsız ederse kaplama yada boyatma yoluyla çözülüyor. Kampanyası uygun diye 2 ay önce satıp golf6 aldım. Aralarında çok fark görmediğim için bundan da oldukça memnunum.

Benim arkadaş 2012 golfü 35 bin liraya aldı. İkinci ele de sıfır fiyat istiyorsunuz nerdeyse. Tabi temizse ayrı. Araba temiz olsun 1-2 milyar fazla olsun.

3 - 4 model var midline primeline goal sport vb gibi acaba hangisi daha iyi yada bunların sıralanışı nasıl

hocam max. 30 diyorsanız , goal donanım paketini öneririm gerçi midline ile de goal arasında da pek bir fark yok . 2. el alacaksınız ben bir golfv sanibi olarak alırken dikkat etmenizde fayda olacak 1-2 husus söyleyeyim ki bir süre sonra sıkıntı yaşamayın.
1- nox (LAMDA değil) sensörü , golflerde kronik arıza motor arıza ışığı yakar , arabanın yakıtı biraz daha artar. Siz alırken söndürtülmüş olabilir . Bilgisayardan arıza loglarını da kontrol ettirin. beyinli parça şuan orjinali serviste 1600+işçilik .
2- klima kompresörü mutlaka baktırın pahalı parçadır
3- katalitik konvertör mutlaka kontrol ettirin kurum dolmuşsa elinizde kalabilir . Tamiri bayada pahalıdır.
4- enjektörler , araba yı sürerken bakın titreme , silkeme (özellikle 2.vitesde) varmı?
Xenon kit takarsanız mutlaka philips taktırın , diğerleri silecek motorunu yakar . Tecrübe ile sabittir ;) . Sonuçta bu kadar şeye rağmen kullanınca vaz geçemeyeceğiniz bir araç . Benden tavsiye 1.6 8v tüp takılabilen motor ekonomik olsada (LPG olduğunu varsayıyorum) . gerçek golf perfomansı için fsi ve ya tsi öneririm. tsi aslında turbo beslemeli fsi dır. fsi max torku 3000-3500 arası sağlar koltuğa yapışırsınız . tsi ise turbo beslemeli olduğundan 2000 de .

golf 5 donanım listesi

Ekli dosyalar

• donanmpaketgolfv.gif
    donanmpaketgolfv.gif
    93.1 KB · Görüntüleme: 3,921
Bu nedir yaa...Arka kol dayama bardak tutucu ayakbölgesi aydınlatma tavanda gözlük kabı bel desteği kararan iç dikiz aynası....bunları donanım listesine koymuş adamlar....Başka markalarda bunları listeye koymuyor bile insanlar.
Tabi bu kadar moda hastalığı marka tutkusu olunca fiyatı da böyle şişiyor hiç birşey olmayan trendline tabi 35bine ama normal donanımlısı 40bini geçiyor
düzeltme: 60 bini buluyormuş :)

cool_06' Alıntı:
hocam max. 30 diyorsanız , goal donanım paketini öneririm gerçi midline ile de goal arasında da pek bir fark yok . 2. el alacaksınız ben bir golfv sanibi olarak alırken dikkat etmenizde fayda olacak 1-2 husus söyleyeyim ki bir süre sonra sıkıntı yaşamayın.
1- nox (LAMDA değil) sensörü , golflerde kronik arıza motor arıza ışığı yakar , arabanın yakıtı biraz daha artar. Siz alırken söndürtülmüş olabilir . Bilgisayardan arıza loglarını da kontrol ettirin. beyinli parça şuan orjinali serviste 1600+işçilik .
2- klima kompresörü mutlaka baktırın pahalı parçadır
3- katalitik konvertör mutlaka kontrol ettirin kurum dolmuşsa elinizde kalabilir . Tamiri bayada pahalıdır.
4- enjektörler , araba yı sürerken bakın titreme , silkeme (özellikle 2.vitesde) varmı?
Xenon kit takarsanız mutlaka philips taktırın , diğerleri silecek motorunu yakar . Tecrübe ile sabittir ;) . Sonuçta bu kadar şeye rağmen kullanınca vaz geçemeyeceğiniz bir araç . Benden tavsiye 1.6 8v tüp takılabilen motor ekonomik olsada (LPG olduğunu varsayıyorum) . gerçek golf perfomansı için fsi ve ya tsi öneririm. tsi aslında turbo beslemeli fsi dır. fsi max torku 3000-3500 arası sağlar koltuğa yapışırsınız . tsi ise turbo beslemeli olduğundan 2000 de .
yani tüplü model almayalım mı pek anlamadım hocam

hugo4545' Alıntı:
Benim arkadaş 2012 golfü 35 bin liraya aldı. İkinci ele de sıfır fiyat istiyorsunuz nerdeyse. Tabi temizse ayrı. Araba temiz olsun 1-2 milyar fazla olsun.

golf bir tane değil ki arkadaşım midline var goal var comfortline var..var da var.senin arkadaşın özellikleriniz yazsın bi bakalım..arabadan anlşayan zaten fiyatıda ona göre eleştirir. :oops:

ucamus' Alıntı:
3 - 4 model var midline primeline goal sport vb gibi acaba hangisi daha iyi yada bunların sıralanışı nasıl

fiyatı fazla olan iyidir :) midline ve primeline alt seviye donanım oalrak az özellik içerir.

BBNET
Geri