Giden öğretmen ve öğrencinin tableti konusunda bir soru..

Kodla Büyü

ÇetinÖğretmen

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Merhaba arkadaşlar.. Öncelikle hepimize başarılı bir yıl diliyorum. İlk defa Anadolu Lisesinde BTR olarak çalışmaya başladım. Bununla ilgili bir çok soru oluştu. İlkini sormak istiyorum:
Tayini çıkan öğretmen ve başka okula giden öğrencinin tabletleri için hangi işlem yapılıyor. okul idaresinin de bu konuda bilgisi yok. bu konuda yardımcı olabilir misniz?

vestelleri topluyorsunuz çünkü vesteller okul demirbaşında, general mobile tabletleri toplamıyorsunuz çünkü okul demirbaşı değil (miş)...

GMobil tabletleri toplamıyoruz. Çünkü bu yaz gelen yazıda okululun demirbaşı olarak kaydedin öğretmen giderken gittiği okulun demirbaşı olarak kayediliyor. öğrenciye zaten hediye edilmişti demirbaş falan değil.

egitimci.' Alıntı:
vestelleri topluyorsunuz çünkü vesteller okul demirbaşında, general mobile tabletleri toplamıyorsunuz çünkü okul demirbaşı değil (miş)...

Bunun bir yazısı falan var mı üstad? Biz GM'leri de toplamıştık...
Bir de diyelim ki toplamadık ve öğrenci tablet dağıtılmayan bir okula gitti ve de tableti arızalandı. Öğrenci kendisi kargoyla gönderince servis kabul etmiyor. Bu durumda öğrenci arızalı tableti bize mi getirecek?

bu konuda net bişey yok hala

General Mobile tabletler için

1- tayini tablet projesi olan okula çıkan öğretmen tabletini yanında götürecek mi?

2- tayini tablet projesi olmayan okula çıkan öğretmen tabletini yanında götürecek mi?

3- Tablet projesi olan okula nakil giden öğrenci tableti götürecek mi?

4- Tablet projesi olmayan okula nakil giden öğrenci tableti götürecek mi?

bırakılan tabletler ne yapılacak. milli eğitim müdürlüğüne mi teslim edilecek.

bir de okulun demirbaşına falan kayıt yapmadık. bu tabletler sistem üzerinden aktive edilince otomatik sisteme düşmüyormu demirbaş için

cevaplayan olursa çok sevinirim

öğretmen tableti götürüyor diye görmüştüm bazılarında da öğrenciyi bilmiyorum

Re: Giden öğretmen ve öğrencinin tableti konusunda bir soru.

Aslında götürmesi en mantıklısı. Verilen malın geri alınmaması lazım. Öğrencide de böyle olmalı. Okulu bırakırsa alınır gibi bir mantık oluşmuş. Peki mezun olursa da bıraksın o halde. Öyle ikili uygulama olmaz devlet işinde. Birde adam yatak odasında kitap okurken bir şekilde kamera çalışmış diyelim. Kayda uygunsuz şeyler girdi. Sonra teslim ettiğinde tableti o hafıza kırılmadan imha edilmeden başkasına verildiğinde o kişinin kişilik hakları gasp olunmayacak mı. Yada akademik mesleğiyle ilgili özel çalışması olsun bu çalışmaların çalınmasına sebep olunmaz mı?

Birileri en üst kademede olsa da kafadan uydurmaya iş yapıyor. Sıkıysa resmi yazarak kamuya yayınlasında göreyim. Yazmış millet ankarayı aradım söyle dedi. Telefona çaycının çıkmadığı ne malum.

Birine bir mal veriyorsan sözleşme yaparsın, Sözleşmede geri alacagın durumları yazarsın. Okuldan dışarı çıkarıp çıkaramayacağını yazarsın. Kişisel veri yükleyip yükleyemeyeceğini yazarsın. Bunları yazmadan teslim edersen neye binayer istediğini acıklayamazsın. Bunlarda yukarıdan talimat gelmedikçe yazamazsın. Bunun dışında yazılan çizilen yorumdan ileri değil.

caylakcekirge' Alıntı:
Hocam bu adresdeki bilgiler inşallah işinize yarar;
http://btgaziantep.com/?p=20&id=4

İlgili yazıdaki;
2. MEB ile ilişiği kesilen öğretmenler (emekli, başka kuruma geçenler vb.) ve örgün eğitime devam etmeyen (ilişiği kesilen) öğrenciler tabletlerini okula teslim edecekler

İbaresi bakanlığın hukuk müşavirleri tarafından incelenip teslimatta da ön şart olarak eklenmesi gibi konularında gündeme gelmesiyle sanırım değerlendirilmesi lazım. Sonu da sanırım en yukarıdan gelecek bir talimata bakar ki; o da alın yada almayın şeklinde tek bir söz olur. :)

bursadan yazıyorum buradaki il formatörüne bu sorunu sordum
eğer öğrenci fatih projesi olan bir okula gidyorsa sadece sizde kayıtlı olan demirbaştan gittiği okulun demirbaşına alınacak öğrenci tableti yanında götürecbilecek
eğer gittiği okul fatih projesi olan bir okul değise o zaman tablet geri istenecek
öğretmenler için sadece kurum içi yer değiştirme olduğu için tablet geri alınmıyor diye biliyorum

serkanholep' Alıntı:
bu konuda net bişey yok hala
General Mobile tabletler için
1- tayini tablet projesi olan okula çıkan öğretmen tabletini yanında götürecek mi?
2- tayini tablet projesi olmayan okula çıkan öğretmen tabletini yanında götürecek mi?
3- Tablet projesi olan okula nakil giden öğrenci tableti götürecek mi?
4- Tablet projesi olmayan okula nakil giden öğrenci tableti götürecek mi?

bırakılan tabletler ne yapılacak. milli eğitim müdürlüğüne mi teslim edilecek.
bir de okulun demirbaşına falan kayıt yapmadık. bu tabletler sistem üzerinden aktive edilince otomatik sisteme düşmüyormu demirbaş için
cevaplayan olursa çok sevinirim
hocam 1 ve 2. maddeye cevap aynı. öğretmen hangi okula giderse gitsin tabletini yanında götürüyor. Ve öğretmene ilişik keserken nakil belgesi imzalatıp demirbaştan nakil olarak gittiği yere gönderiyorsun.
3. ve 4. de aynı şekilde eğer öğrenci nakil gitmişse öğretmen için olan durumun aynısı belge imzalatıyorsun demirbaştan düşüyorsun.
Ben şöyle bir belge hazırladım bu yıl giden bir öğrenciye imzalattık, fatih dosyasına koyduk. Gerekli yerler değiştirilip öğretmen içinde doldurabilirisiniz

Ekli dosyalar

BBNET
Geri