ne kadar fazla mesela hocam 120 de falan giderken rahatlıkla duruyor bir sakınca görmedim ama sizce ne gibi sakıncası var?pardus63' Alıntı:hocam fazla hızlı gitme çünkü durdurmakta fazlası ile zorlanırsın![]()
özellikle kış diye 1-2 dakika bekliyorum gitmeden önce ama motoru kapatmadan beklemiyordum...istbilg34' Alıntı:ilk çalıştırdığında vede motoru kapatmadan en az 45 sn rolantide bekle..
evet hocam ona dikkat ediyorum geçende sürücü kursunda vardı bir tane yan yatırdı acemi bir sürücü....arslan_1905' Alıntı:araba seri bir araç kullanımı çok rahat ve çok ekonomik ama virajlara hızlı girmeyin derim küçük ve hafif olduğu için sarsar sizi
ona dikkat ediyorum hocam uyduruk yerlerden ve tanımadığım yerlerden almamaya çalışıyorumyasarcan' Alıntı:en önemli konuyu atlamış arkadaşlar
çok çok iyi bir yakıt istasyonundan motorin almalısınız hocam en önemli konu bu
çok sağolun hocam baya açıklama yaptınız bir getz kullanıcısı olarak... Dediğiniz gibi araç biraz küçük bagajı yok gibi ama ben yeni evliyim şimdilik benim için çok ideal ama daha önce dizel araç kullanmadım... Bilenlerden yararlanmak istedim ilginize teşekkürler hocam ...umaykut' Alıntı:getz sınıfının en kuvvetli motoruna sahiptir..
88 beygirlik ve 110 beygirlik 2 motor seçeneği vardır dizellerinde..
torque olarak da sınıfının en yüksek değerine sahiptir..
ilk kalkışta sınıfındaki bütün arabaları aynadan görebilirsin..
ancak, araç hızlı olmasının yanı sıra, yol tutuşu diğer b segmenti arabalarda olduğu gibi biraz zayıf..
virajlara yüksek hızda girince çizgiyi taşırıyor..
ama ben çok memnundum..
iç hacmi dar geldiği için sattım..
yoksa çok kullanışlı bence..
ilk çalıştırınca turbo ısınana kadar biraz beklemek turboya fayda sağlar..
eğer araç 5 yılı doldurmamışsa garantisi devam ediyordur..
mutlaka bakımlarını serviste yaptırın..
garantiden ücretsiz pek çok şeyini değiştirdim ben..
mesela bunlar triger kayışı yerine zincir var..
zincir ses geliyo diye komple seti ücretsiz değiştirtmiştim serviste..
hocam ben artık mart'ı bekleyemeyeceğim ben her gün arabayla 45 km gidip geliyorum yollarda bir sıkıntıyla karşılaşmamak için bu bakımlarını yaptırmalıyım... Artık neyse ceremesi çekeceğiz hocam.... ben 2. el aldığım için eksiklerini tamamlamam gerekiyor artık... Aküsü falan da zayıfladı kışın sabahları sorun oluyor...umaykut' Alıntı:mart gibi servis indirimi var..
şu an pahalı olabilir..
ben de bekliyorum servis indirimini..
sadece hava, polen filtrelerini değiştirdim..
kış için de suyuna baktırdım..
45bin olunca servise gideceğim..
dizel era var bende..
hocam ben araba aldım bir tane daha alamayacağım ....seferzafer' Alıntı:http://www.bilgisayarbilisim.net/otomobil-klubu-f177/hundai-getz-satiliktir-t74439.html
sami55' Alıntı:çok sağolun hocam baya açıklama yaptınız bir getz kullanıcısı olarak... Dediğiniz gibi araç biraz küçük bagajı yok gibi ama ben yeni evliyim şimdilik benim için çok ideal ama daha önce dizel araç kullanmadım... Bilenlerden yararlanmak istedim ilginize teşekkürler hocam ...umaykut' Alıntı:getz sınıfının en kuvvetli motoruna sahiptir..
88 beygirlik ve 110 beygirlik 2 motor seçeneği vardır dizellerinde..
torque olarak da sınıfının en yüksek değerine sahiptir..
ilk kalkışta sınıfındaki bütün arabaları aynadan görebilirsin..
ancak, araç hızlı olmasının yanı sıra, yol tutuşu diğer b segmenti arabalarda olduğu gibi biraz zayıf..
virajlara yüksek hızda girince çizgiyi taşırıyor..
ama ben çok memnundum..
iç hacmi dar geldiği için sattım..
yoksa çok kullanışlı bence..
ilk çalıştırınca turbo ısınana kadar biraz beklemek turboya fayda sağlar..
eğer araç 5 yılı doldurmamışsa garantisi devam ediyordur..
mutlaka bakımlarını serviste yaptırın..
garantiden ücretsiz pek çok şeyini değiştirdim ben..
mesela bunlar triger kayışı yerine zincir var..
zincir ses geliyo diye komple seti ücretsiz değiştirtmiştim serviste..
Hocam 2006 model 73binde 17 ye aldık hocam... garantisi devam etmiyor...umaykut' Alıntı:kaç model, km kaçta, ne kadara aldınız ayıptır sorması..
bi de servis garantisi devam ediyor mu?
eğer ediyorsa mutlaka bakımlarını serviste yaptırın bence..
Arkadaş hızlı gitmeyin demiş hocam , yazdığınız hız zaten normal bir hız (şehir içi hariç tabiki) , Getzlerin frenleri maalesef zayıftır. Arabanızın limitlerini asla zorlamayın arkadan kaymaya cok musaittir. Alt takımlara cok nazik davranın zayıftır . Maalesef kaporta güçsüzdür allah göstermesin sürat den kaçının. Bunun haricinde sakin kullanımda sizi üzmez. Çok ekononmik mi tartışılır . ama dizel olması da avantajdır. Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanınsami55' Alıntı:ne kadar fazla mesela hocam 120 de falan giderken rahatlıkla duruyor bir sakınca görmedim ama sizce ne gibi sakıncası var?pardus63' Alıntı:hocam fazla hızlı gitme çünkü durdurmakta fazlası ile zorlanırsın![]()
arslan_1905' Alıntı:araba seri bir araç kullanımı çok rahat ve çok ekonomik ama virajlara hızlı girmeyin derim küçük ve hafif olduğu için sarsar sizi
sağolun hocam bende zaten bu arabayı hız yapmak için almadım hocam bana göre zaten 120 yi geçen hızlar insan için intihar sayılır... İhtiyaç için aldım beni 3-4 yıl idare edecek bir araç olsun istedim... bütçeme uygun geldiği için tercih ettim.. sizin gibi kullanan kişilerin tecrubeleri benim için önemli ona göre de her zaman için tedbirimi alıp ayağımı yorganıma göre uzatayım değil mi... İlginize teşekkürler..cool_06' Alıntı:Arkadaş hızlı gitmeyin demiş hocam , yazdığınız hız zaten normal bir hız (şehir içi hariç tabiki) , Getzlerin frenleri maalesef zayıftır. Arabanızın limitlerini asla zorlamayın arkadan kaymaya cok musaittir. Alt takımlara cok nazik davranın zayıftır . Maalesef kaporta güçsüzdür allah göstermesin sürat den kaçının. Bunun haricinde sakin kullanımda sizi üzmez. Çok ekononmik mi tartışılır . ama dizel olması da avantajdır. Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanınsami55' Alıntı:ne kadar fazla mesela hocam 120 de falan giderken rahatlıkla duruyor bir sakınca görmedim ama sizce ne gibi sakıncası var?pardus63' Alıntı:hocam fazla hızlı gitme çünkü durdurmakta fazlası ile zorlanırsın![]()
Dedikleriniz çok doğru hocam , yazdıklarımı yanlış anlamama erdemini göstermenizde size karşı saygı duymama sebep oldu. Her ne olursa olsun allah kazasız belasız afiyetle sürüş nasip etsin . ama dediğim gibi alt takımlarına dikkat , birde bir süre sonra klimadan ses falan gelirse kafanıza takmayın çoğu getz de oluyor . Basit bir sorun. samsun dasınız yada bir bağlantınız var sanırım . O zaman şöyle diyeyim bizim buraları (samsun-ordu) bilirsiniz siz yavaş bile kullansanız taciz edip sizi de husursuz eden çok insan var. Taciz edilmemek için mecburen hızlı kullanmaya alıştık o kadar yoksa dediğiniz çok doğru sürat konusunda . saygılarsami55' Alıntı:sağolun hocam bende zaten bu arabayı hız yapmak için almadım hocam bana göre zaten 120 yi geçen hızlar insan için intihar sayılır... İhtiyaç için aldım beni 3-4 yıl idare edecek bir araç olsun istedim... bütçeme uygun geldiği için tercih ettim.. sizin gibi kullanan kişilerin tecrubeleri benim için önemli ona göre de her zaman için tedbirimi alıp ayağımı yorganıma göre uzatayım değil mi... İlginize teşekkürler..cool_06' Alıntı:Arkadaş hızlı gitmeyin demiş hocam , yazdığınız hız zaten normal bir hız (şehir içi hariç tabiki) , Getzlerin frenleri maalesef zayıftır. Arabanızın limitlerini asla zorlamayın arkadan kaymaya cok musaittir. Alt takımlara cok nazik davranın zayıftır . Maalesef kaporta güçsüzdür allah göstermesin sürat den kaçının. Bunun haricinde sakin kullanımda sizi üzmez. Çok ekononmik mi tartışılır . ama dizel olması da avantajdır. Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanınsami55' Alıntı:ne kadar fazla mesela hocam 120 de falan giderken rahatlıkla duruyor bir sakınca görmedim ama sizce ne gibi sakıncası var?pardus63' Alıntı:hocam fazla hızlı gitme çünkü durdurmakta fazlası ile zorlanırsın![]()
Siz sağolun hocam bana yardımcı oldunuz bunda yanlış anlaşılacak bir durum yoktu zaten.. Hocam ben samsun' luyum ama şu an Kütahya simav'da yaşıyorum. Dediğinizde çok doğru bizim oralarda insanı bu konularda taciz edenler biraz çoğuınlukta eee bizim yapımızda da hemen gaza gelmek var tabi böyle olunca hız kaçınılmaz oluyor ama hocam şunu söylemeliyim eğer biz her daim aklımızı hislerimize üstün kılarsak bu tür hatalardan da kurtuluruz.. Ben bu şekilde dengesiz hız yapıp tehlikeli araç kullanan insanlara acıyorum sadece o kadar....cool_06' Alıntı:Dedikleriniz çok doğru hocam , yazdıklarımı yanlış anlamama erdemini göstermenizde size karşı saygı duymama sebep oldu. Her ne olursa olsun allah kazasız belasız afiyetle sürüş nasip etsin . ama dediğim gibi alt takımlarına dikkat , birde bir süre sonra klimadan ses falan gelirse kafanıza takmayın çoğu getz de oluyor . Basit bir sorun. samsun dasınız yada bir bağlantınız var sanırım . O zaman şöyle diyeyim bizim buraları (samsun-ordu) bilirsiniz siz yavaş bile kullansanız taciz edip sizi de husursuz eden çok insan var. Taciz edilmemek için mecburen hızlı kullanmaya alıştık o kadar yoksa dediğiniz çok doğru sürat konusunda . saygılarsami55' Alıntı:sağolun hocam bende zaten bu arabayı hız yapmak için almadım hocam bana göre zaten 120 yi geçen hızlar insan için intihar sayılır... İhtiyaç için aldım beni 3-4 yıl idare edecek bir araç olsun istedim... bütçeme uygun geldiği için tercih ettim.. sizin gibi kullanan kişilerin tecrubeleri benim için önemli ona göre de her zaman için tedbirimi alıp ayağımı yorganıma göre uzatayım değil mi... İlginize teşekkürler..cool_06' Alıntı:Arkadaş hızlı gitmeyin demiş hocam , yazdığınız hız zaten normal bir hız (şehir içi hariç tabiki) , Getzlerin frenleri maalesef zayıftır. Arabanızın limitlerini asla zorlamayın arkadan kaymaya cok musaittir. Alt takımlara cok nazik davranın zayıftır . Maalesef kaporta güçsüzdür allah göstermesin sürat den kaçının. Bunun haricinde sakin kullanımda sizi üzmez. Çok ekononmik mi tartışılır . ama dizel olması da avantajdır. Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanınsami55' Alıntı:ne kadar fazla mesela hocam 120 de falan giderken rahatlıkla duruyor bir sakınca görmedim ama sizce ne gibi sakıncası var?pardus63' Alıntı:hocam fazla hızlı gitme çünkü durdurmakta fazlası ile zorlanırsın![]()
hocam bu getz lerde lastik boyutu nedir? ben pek anlamıyorum da lastik işindencool_06' Alıntı:michelin alpine veya goodyear , bizim buralarda çok yağmur oluyor kar yok maalesef o yüzden michelin primacy hp yide tavsiye ederim . Ben kullanıyorum kesinlikle ıslak zemin uzmanı .