Gerçeküstü bir öykü

Kodla Büyü

teksen

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Seçkin Üye
Nasılsa konuşmasını öğrenmiş bir sincap, kurtaracak birilerini arıyordu. Sincaba göre birilerini kurtarmadıktan sonra, konuşmasını öğrenmiş olmanın ne anlamı vardı...
* * *
Kafesinde küçük neşeli çığlıklar atarak, yeşil ibiğini dikip, kirpiksiz gözleriyle sağa sola bakınan bir papağanın karşısına dikildi sincap:
- Hey papağan, dedi, seni kurtarmak istiyorum ben.
* * *
Papağan hiç konuşan bir sincap görmemişti. O sadece insanların, bir de kendisinin konuştuğunu sanıyordu.
- Ne zamandan beri sincaplar konuşmaya başladı, diye sordu?
* * *
Sincap:
- Başka sincapları bilmem ama ben konuşmaya başladım işte, dedi.
Papağan:
- Hayret doğrusu, dedi, demek konuşmaya başladın. Peki konuşuyorsun da, ne konuşuyorsun; anlat bakalım biraz.
* * *
Sincap:
- Benim konuşmalarım hep kurtarmak üstüne, dedi. Konuşmanın amacı birilerini kurtarmak değil midir? Kimseyi kurtarmayacaksan, konuşmasını bilmek bir işe yaramaz ki...
* * *
Papağan bu mantığı pek anlayamadı:
- İnsanlar senden de, benden de daha iyi konuşurlar; ama onların kimseyi kurtarmak, diye bir dertleri yoktur. Olsa olsa kendi paçalarını kurtarmak için uğraşırlar.
- Yok, dedi; sincap, sen bu sorunu pek kavrayamamışsın. Benim, konuştuğunu gördüğüm herkes, birilerini kurtarmak istiyordu. Örneğin sen kimseyi kurtarmak istemiyor musun? İstemiyorsan, ne diye öğrendin konuşmasını?..
* * *
Papağan:
- Ben, merhaba, iyi günler, karnım acıktı, kafamı şişirmeyin, demek için öğrendim konuşmasını, dedi.
- Demek kimseyi kurtarmak için öğrenmedin?
- Hayır.
- Seninki konuşmak sayılmaz öyleyse. Benimki ise sayılır, madem seni kurtarmak istiyorum...
- Buraya bak sincap, ben durumumdan hoşnudum; kurtaracaksan git başkasını kurtar, beni de rahat bırak...
* * *
Sincap papağanın kızdığını görünce, azıcık alttan aldı:
- Sen de az buçuk konuştuğuna göre, gel istersen birlikte kurtaralım başkalarını, dedi.
* * *
Papağan, sincabın bu önerisine de yanaşmadı:
- Konuşmasını her yeni öğrenenle, birilerini kurtarmaya kalksak; kuyruğumuz tünek yüzü görmez, dedi.
* * *
Sincap, papağanın kafasızlığına bozuldu ve kurtarmak için bir süper tankerin kaptan köprüsünde gözcülük yapan bir köstebeği buldu:
- Konuşmasını öğrenmiş bir sincabım ben, gel seni kurtarayım.
* * *
Köstebek ne yüz verdi sincaba, ne de yanıt...
- Kurtulmak istemiyor musun yani?
Köstebek sanki sincap yokmuşçasına, ufukları gözlüyordu.
- Sanki görürmüş gibi; bir de gözcülük yapıyorsun burada. Ne olur yani seni kurtarsam azıcık?
* * *
Baktı ki sincap, köstebekte de iş yok, başladı efkârlanmaya.
Balıkları mı kurtarsaydı acaba, kuşları mı, böcekleri mi, kümes hayvanlarını mı, kimi?
Yoksa hiçbir işe yaramayacaktı konuşmasını öğrenmiş olması.
* * *
Gitti dam aktarmakla uğraşan bir tazı buldu:
http://gundem.milliyet.com.tr/gercekust ... efault.htm

Konuşmasını her yeni öğrenenle, birilerini kurtarmaya kalksak; kuyruğumuz tünek yüzü görmez, dedi.
g.gif

BBNET
Geri