Geniş bant internet alt yapısı- Innova sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fgur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

fgur

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar Ankara'da bir çok okulda innova şirketi okulların ağ alt yapısını değiştirdi, sözde geniş bant internete geçildi bilenler biliyor bu çalışmaları benim okulumda şirket yazın yapmış, sınıflarda access pointler var F@tih adında bir wifi erişimi okulun her yerinde var fakat şirket okula bu ağ şifresi dahil olmak üzere hiç bir bilgi vermemiş, Bu internet bağlantısı sık sık kopabiliyor ve Meb serverlarına erişmekte çok sıkıntılı mesela eba.gov.tr yi hiç açmıyor. cep telefonumdan bağlanıp çocuklara eba şifresi vermek zorunda kalıyorum, 2 haftadır bu sorunla ilgili bir muhatap bulamadım kendime, Telekom biz ilgilenmiyoruz diye TTnet e yönlendiriyor, ttnet eski meb bağlantısı üzerinden bilgi veriyor, konuya hiç vakıf değil, innova zaten fatih projesi ile ilgili bütün konularda telekoma havale ediyor, İl ve İlçe koordinatörlükleri innovayı arayın bizim yapacağımız bişey yok diyor, bir bilen yol göstersin Allah aşkına bu nedir, ne yapıcaz?

Sayın hocam bildiğim kadarıyla yeni takılan switchlere config attırmanız lazım. innovayı arayın. uzaktan ayar yapıyorlar.

innovanın taktığı switch arıza verdi. telekomu aradım sorun bizde değil dediler. rica minnet innova ile iletişim kurdurttum. ki neden resmi yolla sorunu iletmiyosunuz diyolar. ancak resmi yolla innovaya nasıl ulaşılır bilemedim. en son innovadan biri aradı. ilden birini gönderip cihaza baktıracaklar. hani ulaşan kadar burnum kanadı. birileri ihale alıyor derdini biz çekiyoruz.

bu innovanın taktığı modeme nasıl erişim sağlıyorsunuz arkadaşlar wireless şifrelerini bilen varmı? DNS ayarı yapın diye bakanlıktan mail geldi şimdi. DNS ayarlarını nasıl yapacağız bilmiyoruz?

Arkadaşlar Innova teknik servis konusunda benim şimdiye kadar gördüğüm en duyarlı firma. Bugün kayıt bırakmamla beri aramaları arasında geçen süre en fazla 1 saatti. Geçen sefer aradığımda da hemen dönüş yapıp çözüm üretmeye çalıştılar. Tek yapmanız gereken şey, doğrudan Innova'yı aramak yerine 444 4 564 ile Türk Telekom'u arayıp, özel hizmet numarası tuşlayın dediğinde 632'yi tuşlamanız ve oradan kayıt açtırmanız. Kayıt açılınca onlar Innova'yı arıyorlar ve Innova da hemen dönüş yapıyor.

Kablosuz erişim noktası cihazlarına tabletler otomatik olarak bağlanıyor ve MAC şifrelemesinden ötürü tablet dışında cihaz bağlanamadığından şifre vermeye de gerek kalmıyor (diye biliyorum).

fgur: siz gerçekten bilgisayarda DNS ayarlarının nasıl değiştirileceğini mi soruyorsunuz ben mi yanlış algılıyorum?

siz yanlış anlıyorsunuz elbette hocam, DNS ayarlarını ne olarak değiştireceğimi kastediyorum. Nitekim otomatik IP ve Otomatik DNS alması gerekiyormuş. otomatik olarak
IPv4 ve DNS : 195.175.37.137 ve 195.175.37.138 şeklinde alıyor olmalı. Bu arada bakanlıktan bir arkadaşla yazışmalarım sonucu BT sınıflarından eba erişimi yapılamayacağını an itibarıyla dehşetle öğrenmiş bulunuyorum. okulun heryerinde genişbant internet erişim noktaları var ama okulumuzun portable cihazları ile kablosuz olarak erişim yapamıyoruz. BT sınıfından eba ya erişim sakıncalı. Çookk güzel, hepimize hayırlı uğurlu olsun..

fgur' Alıntı:
siz yanlış anlıyorsunuz elbette hocam, DNS ayarlarını ne olarak değiştireceğimi kastediyorum. Nitekim otomatik IP ve Otomatik DNS alması gerekiyormuş. otomatik olarak
IPv4 ve DNS : 195.175.37.137 ve 195.175.37.138 şeklinde alıyor olmalı. Bu arada bakanlıktan bir arkadaşla yazışmalarım sonucu BT sınıflarından eba erişimi yapılamayacağını an itibarıyla dehşetle öğrenmiş bulunuyorum. okulun heryerinde genişbant internet erişim noktaları var ama okulumuzun portable cihazları ile kablosuz olarak erişim yapamıyoruz. BT sınıfından eba ya erişim sakıncalı. Çookk güzel, hepimize hayırlı uğurlu olsun..

Ben DNS kısmını otomatik yapınca EBA'ya girdi. 195.175.37.137 ve 195.175.37.138 falan kullanmadım. BT sınıfları da aynı ağda ve idari bilgisayarlara gelen bağlantı onlara da geliyor. Nasıl girilemeyecekmiş anlamadım ben. Bir yanlış anlaşma olabilir.

yataylimit' Alıntı:
fgur' Alıntı:

Ben DNS kısmını otomatik yapınca EBA'ya girdi. 195.175.37.137 ve 195.175.37.138 falan kullanmadım. BT sınıfları da aynı ağda ve idari bilgisayarlara gelen bağlantı onlara da geliyor. Nasıl girilemeyecekmiş anlamadım ben. Bir yanlış anlaşma olabilir.

otamatik al deyince bu ip ce dns i alıyor normalde hocam zaten. Yanlış anlaşılma yok. Ben Eba ya BT'den giremiyorum, "güvenlik" gerekçesi ile erişimin engellendiğini bakanlıktan öğrendim. Siz girebiliyormusunuz BT sınıfından?

fgur' Alıntı:
yataylimit' Alıntı:
fgur' Alıntı:

otamatik al deyince bu ip ce dns i alıyor normalde hocam zaten. Yanlış anlaşılma yok. Ben Eba ya BT'den giremiyorum, "güvenlik" gerekçesi ile erişimin engellendiğini bakanlıktan öğrendim. Siz girebiliyormusunuz BT sınıfından?

Yarın deneyip yazarım.

Re: Ynt: Geniş bant internet alt yapısı- Innova sorunu

yataylimit' Alıntı:
Arkadaşlar Innova teknik servis konusunda benim şimdiye kadar gördüğüm en duyarlı firma. Bugün kayıt bırakmamla beri aramaları arasında geçen süre en fazla 1 saatti. Geçen sefer aradığımda da hemen dönüş yapıp çözüm üretmeye çalıştılar. Tek yapmanız gereken şey, doğrudan Innova'yı aramak yerine 444 4 564 ile Türk Telekom'u arayıp, özel hizmet numarası tuşlayın dediğinde 632'yi tuşlamanız ve oradan kayıt açtırmanız. Kayıt açılınca onlar Innova'yı arıyorlar ve Innova da hemen dönüş yapıyor.

Kablosuz erişim noktası cihazlarına tabletler otomatik olarak bağlanıyor ve MAC şifrelemesinden ötürü tablet dışında cihaz bağlanamadığından şifre vermeye de gerek kalmıyor (diye biliyorum).

fgur: siz gerçekten bilgisayarda DNS ayarlarının nasıl değiştirileceğini mi soruyorsunuz ben mi yanlış algılıyorum?
+1

BBNET
Geri