Gelir Vergisi Oranları Belli Oldu

Kodla Büyü
193 sayılı Kanunun 103 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan gelir vergisine
tabi gelirlerin vergilendirilmesinde esas alınan tarife, 2024 takvim yılı gelirlerinin vergilendirilmesinde uygulanmak üzere aşağıdaki şekilde yeniden belirlenmiştir.

110.000 TL'ye kadar
% 15
230.000 TL'nin 110.000 TL'si için 16.500 TL, fazlası
% 20
580.000 TL'nin 230.000 TL'si için 40.500 TL (ücret gelirlerinde 870.000 TL'nin
230.000 TL'si için 40.500 TL), fazlası
% 27
3.000.000 TL'nin 580.000 TL'si için 135.000 TL, (ücret gelirlerinde 3.000.000 TL'nin
870.000 TL'si için 213.300 TL), fazlası
% 35
3.000.000 TL'den fazlasının 3.000.000 TL'si için 982.000 TL, (ücret gelirlerinde
3.000.000 TL'den fazlasının 3.000.000 TL'si için 958.800 TL), fazlası
% 40
%50 zam verirlerle 2-3 aya vergi dilimindeyiz büyük ihtimal...
https://www.memurlar.net/haber/1087...-en-dusuk-emekli-maasi-icin-ozel-calisma.html buradaki haberde enflasyon farkını kümülatif hesaplamayacaklar gibi anladım...
Özellikle şu cümleden: İlk 5 aylık enflasyon ile yüzde 26,09'luk fark oluştu. Aralık verisiyle oluşacak kesin fark, ocak ayındaki yüzde 15'lik zamma eklenecek.

%50 zam verirlerle 2-3 aya vergi dilimindeyiz büyük ihtimal...
https://www.memurlar.net/haber/1087...-en-dusuk-emekli-maasi-icin-ozel-calisma.html buradaki haberde enflasyon farkını kümülatif hesaplamayacaklar gibi anladım...
Özellikle şu cümleden: İlk 5 aylık enflasyon ile yüzde 26,09'luk fark oluştu. Aralık verisiyle oluşacak kesin fark, ocak ayındaki yüzde 15'lik zamma eklenecek.

Haberin yazılışı önemli değil. Uygulanan hesaplama her zaman kümülatif olmuştur. Aksi halini düşünemiyorum.
Maaşın tamamından gelir vergisi kesilmiyor.
Bu yüzden ek dersi yüksek olanlar Mayıs ayı gibi 2. vergi dilimine girecek gibi gözüküyor.

Son düzenleme:
Ekim ayı enflasyonun belli olması ile yeniden değerleme oranının %43,93 olacağı ortaya çıkmış oldu.

Buna göre 2025 yılına ait ilk üç gelir vergisi diliminin yaklaşık şöyle olması gerekiyor:

0-158.000 TL’ye kadar %15

158.000-331.000 TL arası %20

331.000-834.000 TL arası %27

vergi dilimi sabitlenme durumu ne oldu acaba? 15e sabitlenmesi bekleniyor diye duymuştum. bu oranlar çok düşük. 6-7 aya 27ye gireriz böyle olursa

ben de beklemiyorum zaten hocam da ama enflasyon oranı kadar yükseltseler bari dilimleri ama o da yok.

2025 yılı gelir vergisi dilimleri:

IMG_0196.webp

Arkadaşlar bu ay Btr olanlar ne kadar ek ders aldınız? 2 ay Btr olmama rağmen ek dersim yanlışlıkla 2bin gibi bir civar yattı, bu ay 8300 yattı vergi diliminden mi ki, o 2 küsuru da ocakta düzeltip tamamlayacaklarını söylediler ancak yıl bitince yeni yılda oluyor mu dedim oluyor dediler. Karmakarışık işler

Arkadaşlar bu ay Btr olanlar ne kadar ek ders aldınız? 2 ay Btr olmama rağmen ek dersim yanlışlıkla 2bin gibi bir civar yattı, bu ay 8300 yattı vergi diliminden mi ki, o 2 küsuru da ocakta düzeltip tamamlayacaklarını söylediler ancak yıl bitince yeni yılda oluyor mu dedim oluyor dediler. Karmakarışık işler
Hocam haftalık 4-3-4-3-4 şeklinde gündüz yerine geçen ekders + 3 saat nöbet + okuldaysan ve sene başı kurul toplantısında kulüp aldıysan 2 saat ücret alırsın. Bunu da 127 tl ile çarp alman gereken ekdersi bulursun.

Hocam haftalık 4-3-4-3-4 şeklinde gündüz yerine geçen ekders + 3 saat nöbet + okuldaysan ve sene başı kurul toplantısında kulüp aldıysan 2 saat ücret alırsın. Bunu da 127 tl ile çarp alman gereken ekdersi bulursun.

127 brüt yani ay başında hesaplanırsa oluyor.
Aralık’ta ay içinde hesapalandığı için vergi istisnası kalmadığı için çoğumuza %27 gelir vergili yani 91,82 TL üzerinden yatar.

127 brüt yani ay başında hesaplanırsa oluyor.
Aralık’t,a ay içinde hesapalandığı için vergi istisnası kalmadığı için çoğumuza %27 gelir vergili yani 91,82 TL üzerinden yatar.
Nöbetim yok, Kasım'da hiç rapor almadım bu durumda toplam ne almam gerekirdi.16 saat derse giren BTR tim 4066 yatmış. Aralık'ta 2 gün raporluydum yine nöbetim yok 16 saat Btr yim 3812 yatmış. Hoş derslerin yarısı bende görünmüyor. Amannn ne almalıydım ortalama ebced hesabı gibi bu nedir yaw🙈

Nöbetim yok, Kasım'da hiç rapor almadım bu durumda toplam ne almam gerekirdi.16 saat derse giren BTR tim 4066 yatmış. Aralık'ta 2 gün raporluydum yine nöbetim yok 16 saat Btr yim 3812 yatmış. Hoş derslerin yarısı bende görünmüyor. Amannn ne almalıydım ortalama ebced hesabı gibi bu nedir yaw🙈
Hocam aynı durumdayız Kasım tam,aralıkta 2 gün raporluydum,nöbet yok Haftalık 20 saatten (btr 18 saat+klup 2 saat)
Aralıkta Toplam 80 saate 7711 yattı,
3-1 düz öğretmen ,sendika var ,bes yok
Kasım ekders 10.040(84 saat)
Maaş 42.583
Aralık ekders 7711(80 saat)

Üste hocamız yazmış miktarları.
Okul idaresi açıklamıyorsa ek ders icmalini yani haftalara/günlere göre dağlımını görmek istediğinizi söyleyin.

Hocam aynı durumdayız Kasım tam,aralıkta 2 gün raporluydum,nöbet yok Haftalık 20 saatten (btr 18 saat+klup 2 saat)
Aralıkta Toplam 80 saate 7711 yattı,
3-1 düz öğretmen ,sendika var ,bes yok
Kasım ekders 10.040(84 saat)
Maaş 42.583
Aralık ekders 7711(80 saat)
Yani yaklaşık 10 bine yakın eksik yatmış bana.

Asgari ücretin beklenenden az artması sonucu, vergi istisnası mikatraları da az artıığı için daha çok vergi kesileceğini düşünüyorum:

Ekli dosyayı görüntüle 78049
Maaşların muhtemelen % 10-15 arası artmasına rağmen asgari ücret %30, vergi dilimleri % 44 arttı. Bu durumda şöyle olur:
1- %20 vergi dilimine normalde Mayıs'ta giriliyorsa bu dilime bir iki ay sonra girilecek, %27 vergiye Kasım'da giriliyorsa bu dilime ya kısmen Aralık'ta girilecek veyahut hiç girillmeyecek.
2- Maaşlardaki artış oranı, asgari ücretin artış oranı kadar olmayacağı için maaşlara uygulanan vergi muafiyeti 2025 te daha fazla olacaktır. Bu da maaşlardaki ve ek dersteki verginin büyük kısmının vergi muafiyeti kapsamında olacağını gösterir.

• Beğen
Tepkiler: omd
Maaşların muhtemelen % 10-15 arası artmasına rağmen asgari ücret %30, vergi dilimleri % 44 arttı. Bu durumda şöyle olur:
1- %20 vergi dilimine normalde Mayıs'ta giriliyorsa bu dilime bir iki ay sonra girilecek, %27 vergiye Kasım'da giriliyorsa bu dilime ya kısmen Aralık'ta girilecek veyahut hiç girillmeyecek.
2- Maaşlardaki artış oranı, asgari ücretin artış oranı kadar olmayacağı için maaşlara uygulanan vergi muafiyeti 2025 te daha fazla olacaktır. Bu da maaşlardaki ve ek dersteki verginin büyük kısmının vergi muafiyeti kapsamında olacağını gösterir.

Memur maaşlarının Temmuz’da da arttığını unutmayın.

windows güncellemesi gibi olmuş.Yükle yükle bilgisayar çöktü🤣

Son düzenleme:

Memur maaşları Ocak ayında %13 artarsa bir yıldaki artış %34,80 olur.
Yani memur maaşları (ve ek ders ücretleri) daha çok artmış olacak.
Bu durumda hesaplanan gelir vergisi ile istisna tutarının arasındaki farkın daha çok olacağı aşikar.
Vergi dilimlerinin daha çok artmasının etkisi çok az olur bence.

• Beğen
Tepkiler: omd
Artık tüm Türkiye' de ek dersler ayın 1 den sonra hesaplanacak asgari ücreti geçmeyen ek derslerden herhangi bir vergi kesintisi olmayacak. Vergiler maaşlardan kesilecek.

Artık tüm Türkiye' de ek dersler ayın 1 den sonra hesaplanacak asgari ücreti geçmeyen ek derslerden herhangi bir vergi kesintisi olmayacak. Vergiler maaşlardan kesilecek.

Ağustos 2024’ten sonra başladı zaten:

Ek dersim YL, destek odası, nöbet ile birlikte 17 bini buluyor 1500 lira kesiyorlardı.Artık, sadece maaştan mı kesilecek?

Hocam senin ek ders yanlış, kontrol et, ettir. Nerdeyse yarı yarıya yatmış.

Evet Hocam bu ay düzelteceklerini söylediler ama nasıl bir yanlışlık yaptılar onu da çözemedim.
16 saat ders+nöbete göre de yatmamış

BTR iseniz 18 ek ders artı nöbetten 3 ek ders almanız lazım.
Açtığınız bir başlıkta bahsettiğiniz şey yüzünden mi kestiler yoksa ücretinizi acaba?

BBNET
Geri