Bu sene MESEM öğrencilerimizin sorumluluk sınavları mevcut.
9.Sınıf MESEM öğrencilerimize "
İşletmelerde Mesleki Eğitim" adı altında MESEM Bilişim bölümü öğrencilerimize yönelik sınav yapılacak. Bu sınav; sadece BİLİŞİM alanında değil diğer alanlarda da mevcut. Bu öğrenciler düz Meslek Lisesinde iken MESEM'e geçiş yapan öğrencilerimiz olduğundan yada başka okuldan bizim okulumuza kayıt olmuş öğrenciler olduğundan dolayı
* Bilişim Sistemleri
* İşletmelerde Mesleki Eğitim 9
ismi altında 2 adet sorumluluk sınavı yapılacak. Bilişim sistemleri dersi için sorulacak sorular ders içeriğinden yapılacak. Bu konuda bir sorun yok.
Peki "İşletmelerde Mesleki Eğitim" dersi için öğrencilere 9.sınıfta hangi konu/konulardan soru sormamız lazım?
9.Sınıfta Meslek dersi yok; 9.sınıfta sadece Bilişim Sistemleri dersi mevcut.
Ekli dosyayı görüntüle 78257
Ekli dosyayı görüntüle 78258
10.Sınıfta olan Bilişim Teknolojilerinin Temelleri- Programlama Temelleri-Bilgisayarlı Tasarım Uygulamaları derslerinden soru hazırlasak; bu dersleri bu sene yeni gördüklerinden dolayı soruları bu derslerden hazırlamak doğru olmayacağı düşüncesindeyim.
9.sınıf kazanımlarından olan aşağıdaki kazanımlara yönelik sorular hazırlanması uygun olurmu acaba? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yanıt verirse memnun olurum.
*İş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili temel kurallara göre gerekli tedbirleri alma
*Bilişim etiği ile ilgili kavramları açıklama
*Dijital yaşam ile ilgili kavramları açıklama
*Bilişim sistemlerinde kurumsal altyapı ile ilgili kavramları açıklama
*Dijital dönüşüm ile ilgili kavramları açıklama
*Bilişim sektöründe kariyer fırsatlarını ve sertifikasyon ile ilgili kavramları açıklama