geçici müdür yardımcılığı

Kodla Büyü

raid10000

Seçkin Üye
Seçkin Üye
direnmeme rağmen labım dağıldı. okulda fazlayım şu anda. müdürümde istersen geçici müdür yardımcılığı verebilirim diyor sana. kafam çok karışık karar verme sürecinde ,nasipse önümüzdeki senelerde idareci olmak istiyorum, bir yandan olumlu düşünüyorum diğer yandan çalışma saatleri, ilçede boş okul var mı? varsa uzak köylerde muhtemelen, müdür yardımcısı olursam her iş bana kitlenecek,yerime biri gelirse hemen postalıyacaklar :)

bu durumda olan arkadaşlar genelde ne karar veriyor neden? kararsızımda, fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.

saygılarımla

beni korkutan şu müdür yardımcısı oldum 2 ay sonra biri geldi hop okul bulabilirsen başka yer.bu surece şimdi girip alışmakta var ama...

hocam ben de sizin durumunuzdaydım..6 ay önce hala devam ediyorum idareciliğe.ama içimde hep ne zaman yerime biri gelir acaba korkusu var..düzenimi kurdum buraya ama her an gideblirim de..bence siz de başlayın..yerimize biri gelse bile en kötü maaş karşılığı devam ederiz

okular da genellikle işleri daha ii bilen biri olur herkes ona başvurur bu şekilde o kişinin yükü üzerinden eksik olmaz...
idareciliğe geçmek istiyorsan bir yerden başlaman lazım...

Arkadaşım geçen yıldan bu yana geçici müdür yardımcılığı, formatörlük, teknoloji tas öğretmenliği v.s. her şeyi yaptım. Bu yıl daha 3. günde birçok problemle karşılaştım. İl koordinatörümüzü aradım formatörlük başvuruları ne olacak diye sordum. Henüz belli değil başvuruları alabiliriz fakat bekletiyoruz norm durumları filan belirlensin önce dedi. Biz bilişim dersleri niçin diye soruyoruz her yerde. Bilişim Öğretmenleri Norm Fazlası bunu yetkililere duyuramıyoruz. Bakın sınıf öğretmenleri norm fazlası diye medyada haber oldu hemen branş değişikliği yapılıyor. Biz branşımızı kurtarmaya çalışırken kendimizi yıpratıyoruz. Acilen yapmamız gereken norm fgazlalığı olduğumuzu medya vasıtasıyla çeşitli eylemlerle duyurmak. Yoksa bu zamana kadar verilmeyen ders yine verilmeyecek bir 10 sene. Ayrıca üniversitelerdeki BÖTE bölümleri değişecek zaten teknoloji bölümü adı altında öğretmenlik olayını bitirecekler zaten. Birlik olmanın tam zamanı yoksa her şey çok geç olacak diye düşünüyorum değerli bilişim öğretmeni arkadaşlarım.

hocam aynı durum bende de oldu.. okulumuzda müdür yardımcısı açığı var müdürümüzde beni düşünmüş dilekçe ver diye ısrar etti bende senin gibi hangisnin daha iyi olacağı konusunda kararsız kaldım. Bir yandan formatörlük olmazsa maaş karşılığı bile dolmuyor oyüzden idarecilik iyi olur diye düşündüm diğer tarafta çalışma saatleri yoğunluk onları göze alamadım. sonunda hayırlısı olsun diyerek verdim dilekçeyi, birşey kaybetmem diye düşündüm nasıl olsa idareci olmasakta birçok şeyi yapıyoruz :)

Aynı mesele bende de var.. Önce sıcak baktım sonra istemedim.. zaten 2 li öğretim, bir de üstüne 5. sınıfların 36 saat dersi gelirse yanarım diye düşündüm.. ayrıca nasıl olsa bilgisayarcı diye yüklenecek her türlü iş.. 2 li eğitimde idareci olmak sistemin köleliği, ki bu yapı en ufak fedakarlığı haketmiyor.. Okulum il merkezinde, yüksek puanla yerleştiğim iyi bir okul ama gerekirse 1-2 saat gider gelirim bir yere.. köle gibi kullanılmak istemiyorum.. belki daha iyi şartlara kabul edip çalışan, başlayacak olan arkadaşlara hayırlı olsun elbette..

formatör olmamak için daha önce 1,5 yıl görevlendirme md. yardımcılığı yaptım. görevlendirmede yerimi biri gelir mi korkusu sürekli olur. 1-2 ay çalışıp tekrar öğretmenliğe dönmek düşüncesi zor geliyordu bana. ayrıca eğitim-öğretim yılı başladıktan sonra ders seçilmediyse yerime biri gelirse ne yaparım ben diye düşünmeye başlıyorsun. öğretmen olduğun okulda idareci olmak da sıkıntı oluyor. tam olarak idareci gözüyle bakmıyor insanlar. bütün işler bana yıkılır mı gibi bir durum yok. sene başında görev dağılımı yapılıyor zaten. herkes görev tanımı içindeki işleri yapar. diğerleri hatır gönüle bakar. 6 aydır yeni okulumda kadrolu idareciyim. kafam rahat. ek dersin tam yatıyor. tamiratla uğraşmıyorum. 20 gün tatilim var. o da çok rahat yetiyor bana. branşımız adam gibi bir derse dönene kadar da bırakmayı düşünmüyorum.

benim okulumda herşey bana yıkılır :) isteyerekte yaparım ama gozum kesmiyor ikili öğretim vs, şimdi ilçeden geldim yetkin bir şef orada çalışıyor ona danıştım, kurucu müdür ya da vekelaten müdür olsan olur dedi de bu sana bir şey katmaz 1,2 ay sonra idareci ataması olabilir dedi, okul normlarına baktık açık okul var, hala kafam karışık bakalım artık zaman ne getirecek

saygılarımla

BBNET
Geri