inanakyol' Alıntı:98 tipo gazlı bir arabam var. Son 1 aydır herzaman olmasada sık sık arabanın gaza bastığım halde sanki gerektiği gibi hızlanmadığını farkettim. Yani motor bağırıyor ama tekerlekler pek takmıyor gibi. Neden olabileceği ile ilgili fikri olan varmı.
share_' Alıntı:inanakyol' Alıntı:98 tipo gazlı bir arabam var. Son 1 aydır herzaman olmasada sık sık arabanın gaza bastığım halde sanki gerektiği gibi hızlanmadığını farkettim. Yani motor bağırıyor ama tekerlekler pek takmıyor gibi. Neden olabileceği ile ilgili fikri olan varmı.
baskı balata
share_' Alıntı:devir artıyorsa yani araba bağırıyorsa fakat ivmelenme devir artışına göre az ise, kesinlikle baskı balatadır. devir artmasaydı ateşleme yada yakıt sistemi derdim ama devir artıpta hızlanma yoksa baskı balatadır sorun. baskı balata motorun kuvvetini lastiklere ileten, debriyaja basınca ayrılıp, ayak çekilince birbirine kavuşan bir aksam. perçinleri azaldıkça iki taraf birbirini tutmuyor ve sıyırıyor. arabaya 4 kişi alıp denersen farkı daha iyi anlarsın.
share_' Alıntı:fiyatı 3 faktör belirler. baskı balata+ bilya+işçilik . bilyanın durumuna bakılır, değişmesi gerekiyorsa değişir. ama maddi sıkıntın yoksa değişmesini tavsiye ederim. işçilik en az 100 lira tutar. ağır bir işçiliği var, şanzuman sökülüyor. 2-3 saat sürer işlem. baskı balata ise arabadan arabaya değişir. benim arabam focus baskı balata:150 bilya:100 işçilik:100. tiponun parça fiyatları hakkında bilgim yok. netten araştırabilirsin. kötü bir ihtimal olabilir, o da baskıyı tutan volan diye parçanın aşınması. eğer volanda sorun görülürse(ki kolay kolay bozulmaz) ekstradan masraf olabilir.
hayat86' Alıntı:hocam aynı sorun gecen sene bizim arabadada oldu gaza basınca hızlanmıyordu biz de önemsemedik sonra yolda kaldık hemen servise götürüp baktırın bizimkinin debriajın bir yeri yanmıstı ondan olmustu o parca değişince duzeldi. tam hatırlamıyorum.
recepata' Alıntı:herkez bişey yazmış, görmeden nasıl tahmin ediyorsuuz anlamadım. bi de kesin mi demiş )
götür ustaya kardeşim