Gaz kesme ve çalısırken stop etme ! fikri olan

Kodla Büyü

g.cetin.66

Süper Üye
Süper Üye
2001 polo trend lıne m var benzınlı.Calısırken gaza basmadan calısmamaya basladı.Sonra devır eskıden 1000 ve 1000 e yakın calısırdı sımdılerde ıse 400 - 500 arası araba pır pır edıyo motorun sesı degıstı her hangi bir anda vites dusurceksın ya hemen devır 0 a dusuyor motor duruyor dıreksıyonlar hareket halındeyken kıtlnıyo normal olarak..Gaz kelebeğini temizlettik olmadı , hava filtresini değiştik olmadı benzini değiştim gene olmadı . sıcaklık ve soguk su müşürünü değiştirdik olmadı paso para harcıyorum.Böyle birşey başına gelen var mı !

seat ibizam vardı benzer sıkıntılar yaşamıştım karbon testine kadar soktum çözemedim vazgeçtim derken bi usta sağolsun çözerim çözemezsem para almam demişti çözdü iyi de para aldı. Sıkıntı motor contalarının yanmış, yıpranmış olmasıydı. onları değiştirdi düzelmişti. polo ibiza motorları aşağı yukarı aynıdır bu motorları zaafının bu olduğunu öğrenmiştim. Motor ısınınca hararet yapınca sıcaklıktan dolayı contalarda sıkıntı oluşuyor isterseniz orayı bi kontrol ettirin güvendiğiniz bildiğiniz bir ustaya benim ustam çalışan motoro su dökerek yapmıştı tuhaf geldi baştan ama açıklaması beni ikna etti ki o dönem zaten çaresizdim. Motor bloğunda çatlak veya contalarda sızdırma varsa araç çalışırken su döktüğünde içine kaçıyor hemen belli ediyor demişti. Ben böyle çözdürdüm olayı sizin ki de inşallah çözülür.

Rolanti Motoru, Rolanti müşürü yada rolanti valfi diye bir şey yüzünden olabilir mi sn. hocam.

boğaz kelebeğini temizletmiştim ama düzelmemişti. Tam net hatırlamıyorum ama Eski aracımda (Palio) benzer bir sorun benim de başıma geldiğinde galiba böyle bir şey yüzünden olmuştu.

araç 100 binin üstü mü?

bende de vardı 2001 model polo comfortline hb.. aynı anlattığınız problemleri ben de yaşadım sanayiye gidip gelmekten bıktım en sonunda sattım arabayı.. boğaz kelebeğini bile değiştirdik yine çare olmadı.. ayrıca şunu da belirteyim wv polo motor ömrü 300.000 km civarında hocam.. motor miadını doldurmuş da olabilir..

Rolanti valfi/sensörü - bobin arızası - oksijen (lambda) sensorü - otomatik jikle arızası (karışım oranı hatasına sebep olur) --En çok gaz kelebeğinden şüphelenilir ama ona bakmışsınız zaten, buji-buji kablolarınıda kontrol edin. inşallah sorununuz ECU de değildir.

Hocam araba tüplüyse birde tüp tesisatını düşün derim. Benzer şeyler benimde başıma gelmişti. Boğaz kelebeği, egr valfi derken aynı problemler devam. Tüpün memeleri değişti ve düzeldi.

valla sanayiye bir girdim mi çıkamıyorsun ve arabadan soğuyorsun.
Kolay gelsin hocam

aklına kötü şey getirme diyeceğım ama motorla ilgili bir sorun olabilir. mekatronik'de sorun olabilir. bu model araçta tam karşılığı bu mudur bilmiyorum ama söylediğin şeyler başımıza 2009 model golfde gelmişti. masraf 8500TLdediler. araç servis bakımlı olduğumdan garanti kapsamında alamanyadan parça geldi biz sadece işcilik verdik.

sübab ayarı istiyor olabilir .. 2006 focusta başıma geldi aynı sıkıntılar.. değiştirmeden test ettik çoğu parçayı boğaz kelebeği bobin falan sorunu bulamadık biraz geçince arıza lambaları yanmaya başladı iyice sapıttı motor beyni tamire gitti geldi birde sübablar düzeltildi 1400 tl ya kurtardık.. lpg kitinden kıllandığım için onuda değiştirdim 1 yıldır sıkıntı yok ama çok soğudum arabadan

g.cetin.66' Alıntı:
2001 polo trend lıne m var benzınlı.Calısırken gaza basmadan calısmamaya basladı.Sonra devır eskıden 1000 ve 1000 e yakın calısırdı sımdılerde ıse 400 - 500 arası araba pır pır edıyo motorun sesı degıstı her hangi bir anda vites dusurceksın ya hemen devır 0 a dusuyor motor duruyor dıreksıyonlar hareket halındeyken kıtlnıyo normal olarak..Gaz kelebeğini temizlettik olmadı , hava filtresini değiştik olmadı benzini değiştim gene olmadı . sıcaklık ve soguk su müşürünü değiştirdik olmadı paso para harcıyorum.Böyle birşey başına gelen var mı !

Hocam araç tüplüyse tüpün regülatörü arızalanmıştır. Başıma gelmişti. Regülatör arızalandıysa aracın devir daim suyuna gaz karışır. Suyun kapağını açıp çakmakla bir dene. Alev alırsa (korkma üfleyerek söndürebilirsin) dediğim regülatörden kaynaklanıyordur ve değişmesi gerekir.

Geçmiş olsun...

Hocalarım karstayım ve kolay kolay eli uzman ne bir usta bulabiliorsunuz ne de güvenilir birisinii 4 gündür gidiyorum biri hava filtresini değiştirdi para olmadı , biri sıcak soğuk müşürünü değiştirdi para olmadı , biri gaz kelebeğini temizledi para olmadı ... :verymad:
araba benzinde hocam orjınal 116000 km de son care erzuruma götürecem bu cumartesi.
Sıkıntı ECU de olmaz inşaallah diyen hocam ecu pahalımıdır bilmediğimden soruyorum :cry:

Elektrik problemi de olabilir.benzer sorunları bende yaşadım. 8 ay sanayiye git gel...rolanti motoru değişti gaz kelebeği değişti, beyin değişti ,ısı müşürü değişti ...tabi bunları çıkmalarla denedi durdu usta. en sonunda sigorta panosu değiştikten sonra sorun çözüldü. aracım polo değil ama..

hocam 2000 model poloda aynı sorunları yaşadım Benim araçta sorun devir müşüründeydi ,hatta bir keresinde direksiyon kitlendiği için az kaldı duvara çarpıyordum aman bu parçayı değiştirmeyi ihmal etme.

BBNET
Geri